Je2ry napisał:Zastanawiam sie na LCD 32cale i moj wybor padl chyba na 32R72 i to chyba dobry wybor ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjolem mozeci mi jeszcze cos polecic do 4000zl???
WybraC 32R72 czy R71B?
pabloss napisał:Witam
Mam model 40R72B i u mnie z nboxem to samo przez hdmi (obraz zamglony i żadna korekcja w ustawieniach nic nie dała) ,a przez component rewelacja. Dvd Denona mam podłączone przez hdmi i tam wszystko jest super więc wina leży chyba po stronie nboxa.
Pozdrawiam
pinja napisał:Czy może atakowaliście w tej sprawie infolinie N lub serwis Samsunga. Bo też mnie trafi ten problem kiedy będe chciał podłaczyć nbox recordera, a on ze względu na VOD ma działać tylko przez HDMI.
Mark68 napisał:Dziękuję za powyższe informacje, chociaż jak napisał Przemcio 73, dziwne jest to, że nie można włączyć parametru "dynamic contrast". Pozdrawiam
Mark68 napisał:Mam jeden problem. Jak wielu tutaj użytkowników telewizora Samsung serii R72B dokonałem zmiany w menu serwisowym i wyłączyłem parametr "dynamic dimming". Przyznaję, że trzeba to robić ostrożnie,żeby nie dokonać przypadkowych zmian pozostałych parametrów. Zastanowiło mnie, że jeden z nich "dynamic contrast" jest w pozycji - off. ...
Witam. Jesteś pewien, że masz NA STAŁE włączony ten parametr? Bo jeśli tak, to chyba zacznę wierzyć w cudagkozoduj napisał:Ja miałem na off i włączyłęm. Kontrast się nieco jeszcze poprawił, ale jest to wydoczne tylko na słabej jakości nagaranej wizji....
Przemcio73 napisał:Witam. Jesteś pewien, że masz NA STAŁE włączony ten parametr? Bo jeśli tak, to chyba zacznę wierzyć w cuda
pozdrawiam
Witam. Jestem też użytkownikiem tego tv. U mnie nie ma żadnego smużenia, więc na pewno u Ciebie powoduje smużenie dekoder, który nie nadąża z przesyłem danych.davvid79 napisał:Witam, mam pewien problem a mianowicie:
posiadam od niedawna samsunga le32r72b i nie jestem zadowolony do końca z obrazu tzn. telewizor ten jest podłączony do cyfry+ i na niektórych kanałach w czasie oglądania czy to filmu czy meczu występuje efekt "smużenia" oraz co mnie denerwuje nieraz spowalnia transmisie-(spowalnia obraz na ok1-2 sekund) jakby coś blokowało. Mam dekoder philipsa DSX-6010 - ( być może ten dekoder jest słaby ???)
Proszę o pomoc bo mogę jeszcze wymienić ten telewizor.