Ashir napisał:A ja normalnie się załamałem... przywieźli mi dzisiaj nowiutki LE40R72B i już mi nawalił... załamka na maksa normalnie coś strzeliło i koniec głos jest a nie ma obrazu jutro jade serwis odwiedzić, przepięć nie było i zresztą lcd podłączony był do ups`a
PS. Miał ktoś coś takiego?? jestem ciekawy ile będę czekał na telepatrzydełko jak oddam do serwisu
dawram napisał:Tak wiec jezeli zakupiles go wczoraj to jaki problem wymienic na nowy,a nie oddawac go do serwisu
Witam. Zgadzam się z Tobą. Jakość obrazu i szczegóły w tej klasie cenowej są bardzo trudne do osiągnięcia przez inne lcdeki. Szczególnie widać to po wyjściu hdmi przy dobrej jakości dvd i samej płyty dvd (czyt. nie z dołaczonych płyt gazetowych )focus napisał:Witam wszystkich,
chyba nie jestem odosobniony w odbiorze powyższych próbek, ale jeżeli chodzi o ostrość rysowania, to R71/72 nie ma dużej konkurencji, a w tej samej klasie cenowej, to już napewno nie. Wczoraj kupiłem R71, po ponad miesięcznym przeszukiwaniu forum, oglądaniu w różnych sklepach, rozmowach z pracownikami serwisów (co się psuje, jak długo trwa naprawa itp). Jest dużo lepiej niż się spodziewałem, ostrość potwierdziła się na 5+, kolory i dźwięk ustawiłem na odpowiednim dla mnie poziomie i jestem badzo zadowolony. Mogłem przyjrzeć się z bliska ustawiony obok siebie modelom GA8, GA9, LX60 i LX550 i R71. Najlepsza trójka to R71, GA9 i LX550, chociaż w GA9 geometri była do bani, obraz wyglądał jakby był naciągnięty na beczkę (wypukły). Z tego co wyczytałem nie był to jedyny przypadek z tą przypadłością. Ja wybrałem SAMSUNGA i nie zawiodłem się. Polecam wszystkim serię R71/72.
Pozdrawiam
pyra1980 napisał:Witam
Niedawno zakupiłem samsunga le26r71 i zdążyłem już wsadzic łapy do menu servisowego,chciałem wyłączyć dynamic dimming co zrobiłem ale przy okazji poprzestawiałem też inne opcje doszedłem do tego jak mają być poustawiane po za jedną opcją a mianowicie FRC2X w Option Table.Miałbym prośbe do Was aby ktoś kto posiada ten model tv sprawdził czy ta opcja ma być na ON czy OFF.
Dzięki z góry.
nie przywracapietia napisał:w menu serwisowym jest opcja RESET i przywraca wszystkie ustawienia na domyślne
zgadzam się z Tobą. Tak właśnie stało się u mniepyra1980 napisał:Tak wiem o tym tyle ze czytałem że po takim zresetowaniu kilku osobom w zakładce calibration koło opcji pc pojawiło się failed zamiast succes.Więc wole tego nietykać.
Fakt mialem podlaczony kabelkiem HDMI za okolo 70 zl i obraz jak w opisie,szczena mi opadla ze kaska na darmo wiec udalo mi sie zwrocic kabelek do sklepu,a tv mam teraz podlaczony po componencie obraz miodzio,czern wysmienita-powod jakosci obrazu na kabelku HDMIStefano napisał:Witam-czy ktoś testował R72b przez kabel hdmi telewizje N ,czy obraz nie jest za mgłą,a z czarnego koloru robi się siwy?czy ktoś ma tak samo jak ja?