kucyk napisał:bryndal leniu zasrany, wczoraj się zarejestrowałem na tym forum i przeczytałem wszystkie strony tego tematu, straciłem kupę czasu, ale zyskałem mnóstwo wiadomości, jeżeli chcesz kupić tv za kilka tysięcy złotych i nie masz czasu o nim poczytać to albo jesteś głupi, albo bogaty
powiem w skrócie - różnica jest dość duża, a teraz od ciebie zależy czy sobie poszukasz jaka czy nie...
mam pytanie do posiadaczy - wiem, ze component wypada bardzo dobrze w tym modelu, ale chciałem skierować pytanie do posiadaczy xbox360 - czy ktoś z was porównywał obraz na kablu VGA i Component?
Jeżeli tak to który wypada lepiej?
bryndal napisał:ja tez przeczytalem i nieznalazlem dokladnych info, i jednoznacznego wyrazenia opiniy na temat tych 2 modeli
Stefano napisał:Witam-czy ktoś testował R72b przez kabel hdmi telewizje N ,czy obraz nie jest za mgłą,a z czarnego koloru robi się siwy?czy ktoś ma tak samo jak ja?
Witam. O ile mi wiadomo, a sprawdzałem to na swoim tv, NIE da się włączyć na stałe dynamic contrast, A szkoda, bo jakość się naprawdę poprawia. Dziwna sprawa z tą funkcją...Mark68 napisał:Mam jeden problem. Jak wielu tutaj użytkowników telewizora Samsung serii R72B dokonałem zmiany w menu serwisowym i wyłączyłem parametr "dynamic dimming". Przyznaję, że trzeba to robić ostrożnie,żeby nie dokonać przypadkowych zmian pozostałych parametrów. Zastanowiło mnie, że jeden z nich "dynamic contrast" jest w pozycji - off. Sam teraz nie wiem, czy nie wyłączyłem go sobie niechcący, czy tak ma być. Dlatego proszę o pomoc, gdyby któryś z forumowiczów zwrócił na to uwagę i przekazał informację o tym w jakiej pozycji powinien być parametr "dynamic contrast". Jednocześnie muszę przyznać, że wyłączenie dynamic dimming przyniosło skutek i telewizor przestał migotać.
Przemcio73 napisał:Witam. Zgadzam się z Tobą. Jakość obrazu i szczegóły w tej klasie cenowej są bardzo trudne do osiągnięcia przez inne lcdeki. Szczególnie widać to po wyjściu hdmi przy dobrej jakości dvd i samej płyty dvd (czyt. nie z dołaczonych płyt gazetowych )
pozdr
Witam. Nie napisałeś co masz podłączone oprócz n-ki.wistocie napisał:Witam.
Mam kilka pytań. W kwestii wyjaśnień -Jestem zielony w temacie.
Mój wybór padł oczywiście na SAMSUNG(bez konkurencji) i wybrałem najlepszy do konkretnej ceny i padło na 32R71B i oczywiście jestem zadowolony ale...
1. Mam N`ke i czasem mam wrażenie że kolory są nieco nienaturlane -nie wiem czy to lcd czy może sygnał z N mam około 30% jakość sygnału?
2. Mam narazie podlączony telewizor przez scart (czyli najgorsza opcja) i nie mogę odbierac na innej rozdzielczości niz na SD1 i SD2 nie wiem o co chodzi ale tutaj widze te4sty na SCART aż do 1080, gdzie tu jest problem.
No i sorry za pytania lamerskie ale dopiero sie tym zaczynam interesować.
Pozdr.
Stefano napisał:Witam-czy ktoś testował R72b przez kabel hdmi telewizje N ,czy obraz nie jest za mgłą,a z czarnego koloru robi się siwy?czy ktoś ma tak samo jak ja?