Przełączyłeś na głośniki zewnętrzne w ustawieniach ?siemka
Podpowiedzcie prosze, podłączyłem tv pod ampli Kabelkiem HDMI obraz mam przez TV N, jak włożyłem pendriva pod usb w tv to dzwięk idzie przez tv, jak zrobić by szedł przez ampli.?
Pozdrawiam
siemka
Podpowiedzcie prosze, podłączyłem tv pod ampli Kabelkiem HDMI obraz mam przez TV N, jak włożyłem pendriva pod usb w tv to dzwięk idzie przez tv, jak zrobić by szedł przez ampli.?
Połączyć wyjście SPDIF telewizora z wejściem amplitunera.
W telewizorze - nic. W amplitunerze trzeba ustawić aktywnym właściwe wejście optyczne.dzieki, a powiedz czy trzeba coś dodatkowo ustawiać?
Porównywałem parametry obu TV i mam pytanie, warto dopłacać za FHD i możliwość konwersji z 2D na 3D? Czy skonwertowany obraz faktycznie jest dobry i porównywalnych do filmów w wersji 3D.
Filmy będą odtwarzał wyłącznie za pomocą odtwarzacza DVD, posiadam Cyfrę +, ale bez pakietu HD i 3D i nie zamierzam wykupować dodatkowo tych funkcji.
Trzeba bylo poczytac o bzyczeniu i kupic inna plazme.w sprawie bzyczenia: wczesniej mialem LCD samsunga i bzyczenia nie bylo. Teraz je uslyszalem i sie troszke zdziwilem... (nawet myslalem ze to moze jakas usterka?) ale widac przyjdzie mi sie do tego przyzwyczaic.
Było o tym dziesiątki razy, to czestotliwość źródła sygnału a nie telewizora. Poza tym dałeś sie nabrać troche magicznemu marketingowemu bełkotowi o 600Hz.
Nic nie zrozumiałeś. Szkoda tego czasu, co go poświęciłeś na czytanie.Nabylem nowy telewizor samsung plasma ps51d550 (600Hz). Nim to zrobilem zapoznalem sie z dosc wyczerpujacym opisem by wiedziec co kupuje.
Po podlaczeniu sprzetu (n-ka, ps3) zdziwilem sie troszke bo wszystkie kanaly n-ki po wcisnieciu info w pilocie do samsunga wyskakuje 50Hz (piecdziesiat). W PS3 60Hz. Po wlaczeniu filmu na Blu-ray w PS3 - 24 Hz. Pytanie: o co chodzi? czy cos nie zrozumialem?
Sorry, ale skoro napisałeś, że zapoznałeś się z dość wyczerpującym opisem by wiedzieć co kupujesz, to powinieneś wiedzieć, że częstotliwość odświeżania subpolowego plazm nie ma nic wspólnego z tym ile obrazów lub półobrazów ma sygnał z n-ki lub z PS3.widze ze pan jacks duzo wie, wiec moze wytlumaczy komus kto pierwszy raz posta na tym forum napisal i staral sie byc odrobinke mniej opryskliwy. No to jak to jest z tym odswiezaniem?