mmx napisał:
Auto Light Limiter
Clear White
Vivid Colours
RGB: Manual • Red- 30 • Green- 23 • Blue- 27 • Red+ 27 • Green+ 25 • Blue+ 26
No i to RGB. Wydaje mi sie że ustawiam to w balansie bieli, nic innego nie przychodzi mi do głowy. Mam racje?
Co do tego 1080P to coś w tym jest. W recenzjach piszą że testowali 1080P, nawet tutaj w pierwszym poście. U mnie jest tylko 1080i. Mam TV z Węgier.
EDIT: Pomyłka, jest 1080p. Czyli teoria spiskowa jest błędna.
Dwie pierwsze opcje są na 100% w menu serwisowym, i ustawione tak jak w tamtej kalibracji, sam kiedyś testowałem, co do trzeciego to nie pamiętam, w normalnym menu mam xvYCC wiec nie wiem czy to to, ale na 99% te 3 opcje są w menu serwisowym, 2 na 100%.
Co do tego RGB również jest w menu serwisowym, tam jest takie bardziej szczegółowe ustawienie kolorów, jak dla mnie laika nie ma co sie tym bawić.
TV sat np. z N nadaje w 1080i jak kazda TV sat w polsce, 1080p uzyskasz po podłączeniu konsoli, kompa, lub blu-ray.
Ja jednak zrezygnowałem z tych ustawień kalibracyjnych i wybrałem inne, jak poszukam to zedytuje posta.
I najważniejsza rzecz jak dla mnie poziom czerni HDMI ustawiać na LOW (niska), to jest podstawa jak dla mnie na każdym wejściu HDMI mam tak ustawione, do kompa, konsoli i TV sat N, z polsatem ta opcja była zablokowana na normal
, jest ogromna różnca w jakości samej czerni jak i całego obrazu, a i szczegóły pozostaj na tym samym poziomie( w prostych słowach likwiduje taką jasną poświate rozjaśniającą ekran, która skutecznie pogarszała jakość obrazu).