No i mam UE46EH5450
To teraz trochę się rozpiszę
Zakup dokonany przez internet (dostawa bezpłatna).
Po wyjęciu z pudła, pierwszym krokiem było sprawdzenie matrycy, tak więc pędem do menu serwisowego i... jest
A! Ufff... ulżyło. Gdyby matryca była inna niż Samsunga to po prostu zwróciłbym towar w ciągu 10 dni bez podania przyczyny, co zapewnia mi ustawa. Stąd mój zakup przez internet.
A teraz wrażenia:
Kolory są naprawdę super, kąty widzenia naprawdę bardzo dobre! Na początku tv był podłączony do internetu, później także do cyfrowej telewizji naziemnej. Co do odbioru telewizji nie można narzekać, naprawdę jest świetnie (warto oczywiście trochę pozmieniać w ustawieniach obrazu). Internet śmiga rewelacyjnie, co mnie mile zaskoczyło (na forum różnie pisano). Nic się nie przycina, wszystko płynnie się odtwarza, tvn player, ipla, iplex, itp. - super
Mam łącze 20 Mb/s i tv mam podłączony kabelkiem do routera wifi.
Chcę zaznaczyć, że Samsung zastrzega, że jeżeli łącze będzie wolniejsze lub równe 10 Mb/s to tv nie połączy się z internetem.
W przypadku przeglądarki internetowej to wspomagam się smartfonem podczas wpisywania adresów, wygodna sprawa. Świetnym rozwiązaniem jest też allshare, oglądaliśmy film z dysku komputera, oglądaliśmy zdjęcia ze smartfona.
Co do sprawy wszechobecnego cloudingu to na naszym tv nie byliśmy w stanie tego dostrzec... Sprawdzaliśmy w nocy, całkowita ciemność w pomieszczeniu, mocne podświetlenie w ustawieniach obrazu i wrzucona czarna plansza i... nic! Matryca równo podświetlona. Jeżeli ktoś z uporem maniaka obstaje, że w KAŻDYM Samsungu jest clouding to niech się spiera. To ja w takim razie życzę każdemu taki "clouding" jaki jest w moim TV!!
Reasumując moje przemyślenia nt. rodzajów matryc to myślę, że w przypadku 32' loteria jest duża i spore prawdopodobieństwo na inną matrycę niż A. Natomiast 40-46' myślę, że jest odwrotnie. Być może Samsung skupił swoją produkcję na tych większych, a Chińczykom zlecił te mniejsze. A może ktoś z Was ma inne wnioski, proszę podzielcie się nimi z nami
Wracając do 46EH5450 i podsumowując mogę z ręką na sercu POLECIĆ ten tv. Jest naprawdę niesamowicie multimedialny, przeglądarka internetowa obsługuje flasha więc naprawdę można dużo odtworzyć z internetu. Odtwarzacz obsługuje naprawdę spory wachlarz plików video. Napisy bardzo dobrze współgrają z filmem.
No i tv nie jest taki strasznie gruby (chodzi o obudowę - z tyłu). Nie jest źle
Jeżeli ktoś się waha, to niech przestanie się zastanawiać tylko kupuje! Uważam, że Samsungowi udało się wyprodukować naprawdę dobry tv za nieduże pieniądze. Mój egzemplarz kosztował 2588 zł (z groszami). Myślę, że za nieduże pieniądze z tego względu, że jednak to nie jest slim
POLECAM!
opcorn: