Witam,
Od nieco ponad tygodnia jestem posiadaczem modelu UE40B7000. Przed zakupem czytałem sporo i natknąłem się m.in. na problem "klikającego tv". Ludzie opisywali, że kłopoty zaczynają się pod koniec lub zaraz po wygaśnięciu gwarancji. Ponieważ jednak jest solucja i nie wydaje się ona być droga, pomyślałem, że jak będzie trzeba, to poproszę znajomego, który naprawia tv, i nie będzie to jakiś wielki problem.
Jednak zauważyłem, a raczej usłyszałem już ze 2-3 razy, że telewizor faktycznie klika. Coś tam się w nim dzieje, ale nie mam za bardzo pojęcia co. Nie włącza się, gdy jest wyłączony i nie wyłącza się, gdy jest włączony, no ale jednak klika, co przy nowym telewizorze wydaje się być trochę dziwne.
Czy ktokolwiek z was ma podobne problemy ?
mialem podobny problem - uporalem sie z nim nastepujaco - subedit - edycja napisow - zaznaczasz cale napisy - zmieniasz fps na 23.975 i exportujesz napisy jako SRT (tym sposobem mozna ogladac pliki MKV z napisami bo tu dzialaja tylko SRT) i powinno hulac.
Masz rację, pomyliłem DTS z DD (tzn źle zapamiętałem, bo rozróżniam oba)DD jest dekodowane bez problemu. Musiało Ci sie pomylic z DTS, bo tego formatu to juz niestety te TV nie dekodują.
U mnie jest to samo i wydaje się być całkiem normalne. Zauważyłem do tego, ze choć TV się nie włącza, to zapala mi się dioda na switchu, czyli interfejs sieciowy jest aktywny.u mnie jest podobnie, telewizor sobie pstryknie co jakis czas... (dzwiek taki jak slychac przy wlaczaniu telewizora)
to jakas usterka? obejmuje to gwarancja?
prosze o info.
pozdr.
Witam,jaki dylemat? chcesz dobry TV do analogu!!!!!! a HD za 100lat.Zaden Polsat-cienka jakosc.Dobry TV-dobra- Jakosc=HD.pozdrWitam,
mam straszny dylemat.
Mam na oku Samsunga UE32B7000 (ew. 7020) oraz Sharpa 32 LE700E. Telewizory prawie niczym sie nie roznia. Sharp ma podswietlenie od tylu, a Samsung krawedziowe przez co jest cienszy ale....cos za cos. Jezeli chodzi o grubosc to raczej nie robi roznicy.
Jak oceniacie te obydwa telewizory? Moze lepiej kupic jakis dobry LCD bez LED?
Do telewizora bedzie podpiety xbox, oraz Cyfrowy Polsat (bez Hd), jednak glownie analog. Jak analog w tym samsungu wyglada? Bo w sharpie ladny ponoc
Pozdrawiam
Witam,
Od nieco ponad tygodnia jestem posiadaczem modelu UE40B7000. Przed zakupem czytałem sporo i natknąłem się m.in. na problem "klikającego tv". Ludzie opisywali, że kłopoty zaczynają się pod koniec lub zaraz po wygaśnięciu gwarancji. Ponieważ jednak jest solucja i nie wydaje się ona być droga, pomyślałem, że jak będzie trzeba, to poproszę znajomego, który naprawia tv, i nie będzie to jakiś wielki problem.
Witajcie
Ciekawa sprawa z tą gwarancją - pierwsze egzemplarze ukazały się pod koniec marca zeszłego roku. Sam załapałem się na serię próbną właśnie z marca 2009. Gwarancja jest chyba na 2 lata jesli nie to mnie poprawcie. Do tej pory nie stwierdziłem żadnego klikania.
Pozdro Przybek
Witam,jaki dylemat? chcesz dobry TV do analogu!!!!!! a HD za 100lat.Zaden Polsat-cienka jakosc.Dobry TV-dobra- Jakosc=HD.pozdr