garibaldi, sam miałbym ochotę to wyłączyć, dlatego pytałem o to parę postów wyżej, ale na odpowiedź się nie doczekałem. Powiem ci w każdym razie, że na jakimś zagranicznym serwisie wyczytałem, jakoby dało się to zrobić spod menu serwisowego, choć nie miałem od tamtej pory czasu, żeby w nim pogrzebać. Na weekendzie się trochę pobawię i jak dojdę do tego, to dam ci znać
na stale da sie wylaczyc tylko w menu serwisowym w 2 profilach - cinema i drugiego nie pamietam.
aha po wlaczeniu kontrastu dynamicznego ekran znowu sie bedzie przyciemnial. IMHO nie warto wylaczac autodimmingu bo czern pojdzie do piachu..
bylo juz X razy o tym jak to zrobic - wszsytko jest w tym watku wystarczy przeczytac.
nie odbierz tego jako wytyk, ale może po prostu coś źle robisz. Mi się z początku też wydawało, że szybko ogarnąłem tę błahostkę, a jednak napisy ciągle się rozjeżdżały, aż w końcu jakoś do tego doszedłem. W moim przypadku wystarczyło tyle: w menu
Napisy klik na
Zmień współczynnik FPS napisów, w ramce
Ilość klatek na sekundę w okienku
Aktualna wpisywałem 25.000, a w
Docelowej oczywiście 23.976. Pamiętaj, żeby w ramce
Obszar zmiany napisów wybrać właściwą opcję, czyli dajmy na to
Od aktualnej linni, bądź też przed całą operacją zaznacz całość napisów i wybierz opcję
Według zaznaczenia. Mam nadzieję, że to pomoże. Nie poddawaj się i pokombinuj trochę, a na pewno się uda. pozdrawiam