Witam Was serdecznie. Od wczoraj także śmigam na Samsungu
Ponieważ to forum pomogło mi w zakupie (uświadamiając wady i zalety) chciałbym osobom niezdecydowanym polecić ten TV. Wprawdzie faktycznie występuje opisywany problem z podświetleniem:
...ale wydaje mi się, że przeciętny użytkownik nie powinien się tym przejmować. Nie miałem jeszcze zbyt wiele czasu na testy, ale oglądałem trochę w nocy i tak naprawdę plamy uwidaczniają się głównie przy zmianie kanału. Może nie trafiłem na wystarczająco ciemne sceny, za to te na które trafiłem były wypasem.
Ponieważ wcześniej miałem do czynienia tylko ze starym CRT, mam do Was pytanie, posługując się przykładem wspomnianego serialu:
Oglądając ten (ale czasem także inne programy) mam wrażenie jakby był to zupełnie inny program niż ten z CRT
Ciężko to opisać: postacie wydają się jakby znajdowały się bliżej, bądź też jakbym oglądał serial będąc w studio. Wrażenie super, choć na początku wręcz trochę nienaturalne. Czy też macie takie wrażenie? Co może je powodować? Może to niespotykana wcześniej głębia obrazu?