Fakt z formatów avchd Samsung wspiera tylko ts (pewnie jest w ich camcorderach). W teorii to to samo co mts. To może tłumaczyć dlaczego plik się odtworzył i dlaczego nie ma AC3.mts nie widnieje na liście wspieranych formatów. Ciekawym jest zatem, że plik jest odtwarzany.
Zrób mały test - przekonweruj do mkv (...) i sprawdź, czy dźwięk będzie dostępny.
Pozdrawiam.
Spróbowałem przekonwertować mts przy pomocy Adobe Premiere Elements na format BluRaya (AVC, AC3) i zadziałało. Niestety Adobe nie eksportuje dźwięku do AC3 5.1. Sony Vegas to potrafi ale TV sobie nie poradził ani z AC3 2.0 ani z 5.1. Szkoda, bo po wstępnym zapoznaniu z budżetową wersją programu od Sony jestem pod wrażeniem. W specyfikacji plików znalazłem tylko jeden punkt który je odróżnia, jest to video delay. W wersji Adobe go nie ma, w wersji Vegas jest (ujemny tak samo jak w MTSie). W weekend będę miał trochę czasu to postaram się sprawdzić tę teorię. Przetestuję też mkv. Przy okazji dziękuję za link. A propos mkv. Jak wybierać ścieżkę dźwiękową i napisy?