Brałem MM, nie robią też problemów z wymianą jak kupisz stacjonarnie.
Bynajmniej nie sklep w którym ja brałem. Zresztą ja sobie zastrzegłem wyrażnie przed kupnem, że nie chce potem problemów i jęków.
Uczciwie, nie mogę się do niczego przyczepić. Chłopaki bardzo ok, sympatico i do pogadania, a przegadałem z godzine.
Duży plus.
Jednak zalecam, żebyś kupował przez internet. Możesz oczywiście kupić w sklepie, ale mimo wszystko zawsze bezpieczniej jest przez internet.
Odpada zbędne tłumaczenie. Ja już nigdy nie kupię stacjonarnie tv, nie zraziłem się, wręcz przeciwnie, ale mimo wszystko.
Wówczas 100% pewności ew. wymiany w razie problemów poparte odpowiednimi paragrafami, a nie jakimś humorem sprzedawcy, który będzie pytał "a cooo się stało?".
Gdybyś kupował tą przekątną, to wiedz, że występują egzemplarze z cloudingiem.
To nie jest idealny tv. Ja swojego już wymieniłem, mam nowy egzemplarz.
Okazało się, że po powieszeniu występują naprężenia i clouding się uwydatnił.
To samo miał Kolega z drugiego forum, za moją namową m.in. też wymienił.
Dlatego istotne jest to, żeby zapewnić sobie 100% pewności właśnie na ew. wymianę, czy zwrot.
Czy kupiłbym ten tv jeszcze raz? Tak. Bo nie widzę żadnej alternatywy w tej cenie na tą przekątną, a ja nie chce nic poniżej 80".
Czy kupiłbym ten tv jeszcze raz, gdybym miał alternatywe innych producentów w tej lub podobnej cenie? Nie. Wybierałbym już z innych z ciekawości chociażby. Sony 85" którego miałem brać, nie jest tą alternatywą, bo jest 4-5k droższy, a jak już się dowiedziałem z pierwszej ręki, też występują niezłe kwiatki, a dać 15k za coś co jest niemal tym samym co Samsung? Dziękuje. To już musiałaby być wyższa seria modelu Sony. Wówczas bym się nie zastanawiał.
To samo, gdyby Samsung miał w tej cenie 82", ale wyższy model z pełnym podświetlaniem.
Po za tym, ta cena 10-11k bardzo mi odpowiada, zdroworozsądkowa. Pierwszy raz czuję się, że nie przepłaciłem.
Jestem zadowolony, bo mam lepiej jak na poprzednim (po za czernią, na Sharpie była lepsza).
Głównie gry. Tu jest super. HDR, 4K, jest ok.
Tizen świetny, mi się podoba, ale mam Shielda, więc nie potrzebuje drugiego Androida. Pilot super. Tyle.
Dla mnie to jest tv przejściowy, za parę lat kupię na 100% coś, co będzie miało idealną czerń i absolutnie żadnych cloudingów, bandingów. Tylko na tym mi zależy. Reszta jaka jest, wystarczy mi w zupełności.
To tyle, po miesiącu wrażeń. Teraz korzystam i się ciesze, mam gdzieś już temat tv i analizowanie.