PS. juz znalazłem, Button Remap.PS. Można w tym sticku na pilocie przestawić klawisze skrótów ? Np. YT Music żeby otwierał np. C+ ?
tak ja mam podobny problem udało ci się go rozwiązać ?Witam. Czy ktoś miał problem z aktualizacja systemu w Realme sticku? Z aktualizowałem, ale urządzenia sie nie uruchamia. Resetuje się po włączeniu sie logo "realme tv"
View attachment 21959
A w jaki sposób ustaliłeś, że to nie działa pilot?Mam problem z tym urządzeniem. Po dwóch dniach od zakupu przestał działać dedykowany pilot. Wiem że to kwestia pilota bo nie wysyła sygnału. Natomiast mogę sterować tym urządzeniem za pomocą smartfona i pilota od tv za pomocą simplink. I teraz pytanie. Zwracać i brać nowy model czy skoro działa urządzenie poprzez smartfon i pilot od tv to olać to? I ewentualnie czy można dokupić sam pilot. Na allegro znalazłem tylko jakiś zamiennik z Chin, którego koszt razem z przesyłką to ponad 80zl.
Wiem na 100% że pilot padł. Dlatego pytanie czy olać to i korzystać sterując telefonem lub pilotem od tv czy oddać. Niestety samego pilota nie wymieniają, jak i nie można go w tym sklepie dokupić.A w jaki sposób ustaliłeś, że to nie działa pilot?
Miałem go sparowanego tak jak obecnie mam telefon sparowany. Uwierz mi że jeśli o pilot to mam 100% pewności. Alternatywne rozwiązanie choćby w sterowaniu pilotem od tv mi nawet bardziej pasuje niż korzystanie z dedykowanego pilota. Pytanie tylko czy nie będzie jakis kłopotów jak trzeba będzie zrobić twardy reset urządzenia albo coś w tym stylu.A skąd wiesz, że na 100% to pilot padł? To nie jest pilot na podczerwień. On nie wysyła sygnału, dopóki nie zostanie sparowany z urządzeniem.
A czy alternatywne rozwiązania Ci pasują to już sam powinieneś ocenić a nie pytać innych.
Wystarczy, że ponownie sparujesz pilot ze stickiem, miałem ten sam problem. Wcześniej wyjmij baterie z pilota na ok. 5 minut.Miałem go sparowanego tak jak obecnie mam telefon sparowany. Uwierz mi że jeśli o pilot to mam 100% pewności. Alternatywne rozwiązanie choćby w sterowaniu pilotem od tv mi nawet bardziej pasuje niż korzystanie z dedykowanego pilota. Pytanie tylko czy nie będzie jakis kłopotów jak trzeba będzie zrobić twardy reset urządzenia albo coś w tym stylu.
Drugie pytanie też takie czy nie można gdzieś dokupić samego pilota. Niestety sam trafiłem jedynie na allegro na jakis zamienik, którego koszt to pół nowego sticka.
Próbowałem już wiele razy i na różnych bateriach. Pilot całkowicie padł.Wystarczy, że ponownie sparujesz pilot ze stickiem, miałem ten sam problem. Wcześniej wyjmij baterie z pilota na ok. 5 minut.
I to jest jakieś wyjście. Widziałem też taki na allegro ale tam 4 duchu plus 4 dychy wysyłka czyli razem 80.Na którymś z forów przeczytałem kiedyś, że ze stickiem Realme da się sparować pilot do telewizora tej firmy. Na Ali kosztuje 27 zł plus 9 zł wysyłka. Teoretycznie zawsze można zwrocić w ciągu dwóch tygodni.
Tutaj link: https://pl.aliexpress.com/item/1005005557133493.html?_t=pvid:4c904427-726b-46e9-836d-90d292e37aed&afTraceInfo=1005005557133493__pc__pcBridgePPC__xxxxxx__1688563699&spm=a2g0o.ppclist.product.mainProduct&gatewayAdapt=glo2pol
Zakłada się konto, podaje adres do wysyłki, kupuje, płaci (są wszystkie formy płatności) i czeka na przesyłkę.Minus taki że kompletnie nie wiem jak się zamawia przez Ali, więc zostaje mi ewentualnie właśnie allegro.