I właśnie w tym może tkwić problem. Rozumiem, że zasilałeś ze złącza telewizora. Teraz podłącz do sticka zewnętrzny zasilacz. Powinno pomóc. O ile oczywiście nie jest to bład spowodowany bugami w update.On nie ma zadnego zasilacza.
Hej. Mam ten sam problem od tygodnia, wcześniej działało wszystko hulało, żona była zadowolona że nie musieliśmy wydawać 4k na nowy tv ze smartem a tu uj, po paru przerwach w dostawie prądu i wyświetla się logo realme tv i dalej nic nie idzie zrobić, nawet nie wiem czy pilot jest sparowany, czy działa jak należy. Próbowałem nawet do hdmi w laptopie podłączać licząc na jakieś ustawienia w nim xd. Nie wiem, zostawie go na caly dzień tak, może coś ruszy. Mam wrażenie że neta zgubił i nie może się połączyćTo samo. Kontakt z realme - kazali wysłać do serwisu. Gdzieś czytałem na redlicie że to problem wynikając z aktualizacji softu. A i zewnętrzny zasilacz nie pomaga.
To znaczy że nie jestem sam ,to może specjalnie jest zrobione albo spieprzyli jakieś akualizacje .trzeba by sie zebrać i złożyć zbiorowa reklamacje .Hej. Mam ten sam problem od tygodnia, wcześniej działało wszystko hulało, żona była zadowolona że nie musieliśmy wydawać 4k na nowy tv ze smartem a tu uj, po paru przerwach w dostawie prądu i wyświetla się logo realme tv i dalej nic nie idzie zrobić, nawet nie wiem czy pilot jest sparowany, czy działa jak należy. Próbowałem nawet do hdmi w laptopie podłączać licząc na jakieś ustawienia w nim xd. Nie wiem, zostawie go na caly dzień tak, może coś ruszy. Mam wrażenie że neta zgubił i nie może się połączyć
Tez zlożylem reklamację do sprzedawcy. Czekam na odpowiedź .Przeciez akualizacje urządzenie pobiera samo bez naszego udziału .Dostałem wiadomość od sprzedawcy z allegro po tym jak złożyłem reklamację z wymianą urzadzenia:
Dzień dobry,
Bardzo proszę NIE
WYKONYWAĆ najnowszej
aktualizacji urządzenia. Dodana
została aktualizacja, która
powoduje uszkodzenie
urządzenia. Po jej wykonaniu
reklamacja odtwarzacza może
zostać odrzucona, przez
wzgląd na wykonaną
aktualizację
Proszę O wyrozumiatość i zalecenie się do powyższej
uwagi
Pozdrawiam.
Trochę chaotycznie opisane na tym reddicie, zacząłem robić według instrukcji, przygotowałem pendriva ale przerwałem proces, bo nie mam adaptera usb do telefonu. Wysłałem póki co na reklamację.Zrobiłem według opisu z linku podanego przez colargor i działa.
Wykorzystałem kabel który używam do podłączenia pendriva do telefonu, przylutowałem do niego kabel zasilający, potem hub usb, klawiatura i pendraiv z plikami, wchodzo do menu recovery i instalacja.Trochę chaotycznie opisane na tym reddicie, zacząłem robić według instrukcji, przygotowałem pendriva ale przerwałem proces, bo nie mam adaptera usb do telefonu. Wysłałem póki co na reklamację.
Mógłbyś opisać jakoś po krótce jak Ty to u siebie zrobiłeś?
I wszystko odbywa się przy wykorzystaniu telefonu jak rozumiem?Wykorzystałem kabel który używam do podłączenia pendriva do telefonu, przylutowałem do niego kabel zasilający, potem hub usb, klawiatura i pendraiv z plikami, wchodzo do menu recovery i instalacja.