pv70p i n-ka
Witam.
Obiecałem podzielić się wrażeniami po zakupie cyfry. Od dziś mam N-kę i tak jak myślałem - nie zawiodłem się. Podobnie jak przy sygnale SD z kabla tak i tu są kanały lepszej i gorszej jakości. Ogólnie PV70P gra bardzo dobrze. Kanały HD to juz inna bajka i chciałoby się, by własnie tak wyglądała każda telewizja. Kiedyś były problemy z dźwiękiem przy połączeniu dekodera n-ki kabelkiem HDMI ale obecnie chiałbym uspokoić niezdecydowanych - wszystko jest ok (wymienili oprogramowanie czy coś takiego).
Chiałbym również powtórzyć to, co napisałem gdzieś tam powyżej: Ludzie, jeśli zastanawiacie się, czy warto dokładać kilka stówek do 700tki to znaczy, że liczycie się z kasą. A jeśli tak, to ja uważam, że tych parę złotych lepiej będzie przeznaczyć na coś innego. 70tka gra bardzo dobrze i napewno nie będziecie żałować zakupu. Miałem te same dylematy, zdecydowałem się na 70tkę a do róznicy dołozyłem i kupiłem nagrywarkę z HD

Całkiem piękny zestaw. Pamiętajcie również o kaelkach HDMI, które wcale nie są tanie. Czyli kolejny wydatek.
Gdzieś powyżej zauważyłem spór o 100Hz. Jak ma 700tka to nie wiem. 70tka ma taką opcję, ale ukrytą w 'menu' -> 'ustawianie' pod nazwą 'prędkość odświeżania' i po zmianie na 50Hz obraz wydaje się migotać.
Duszki i powidoki

Pojawiają się. Sprawdziłem po dłuższym oglądaniu tvn. Po podejściu na 1m i przelączeniu na nieaktywne wejście AV (by uzyskać ciemny obraz) logo było zauważalne. A więc pojawiają się. Z tym, że nie warto sie tym przejmować, ponieważ podczas zwykłego ogladania jest to zupełnie niezauwazalne. A bardziej przerażonych uspokajam - zanikają po wyłączeniu i ponownym włączeniu tv

Spoko. Ten problem nie jest tu problemem i radziłbym się tym nie przejmować.
Ktoś pytał o głośniki. PV70 gra świetnie natomiast 700tka jeszcze lepiej. To ta różnica.
Pozdrawiam.