Ps4 czy warto

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Coś tam grałem, ale jakoś miałem lepsze rzeczy do roboty.
Teraz jak widzę, jak to wygląda na YT, to może i bym się przeprosił. Chociaż ostatnio gość, bodajże w RMF wspominał, jak to gral, ale poprawność polityczna (nie wiem o co chodziło, ale domyślam się, że może jakieś lgbt klimaty) go odrzuciły od tej gry. Nie wiem o co chodziło, ale sensownie to podsumował.
PS5 kupię, ale emocje już opadły i głośno się zastanawiam, czy mając już jedną konsole, PS5 cokolwiek mi zaoferuje.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Przecież Ty nawet na jednym jeździsz :wink:
SameWillingGerbil-size_restricted.gif

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Coś tam grałem, ale jakoś miałem lepsze rzeczy do roboty.
Teraz jak widzę, jak to wygląda na YT, to może i bym się przeprosił. Chociaż ostatnio gość, bodajże w RMF wspominał, jak to gral, ale poprawność polityczna (nie wiem o co chodziło, ale domyślam się, że może jakieś lgbt klimaty) go odrzuciły od tej gry. Nie wiem o co chodziło, ale sensownie to podsumował.
PS5 kupię, ale emocje już opadły i głośno się zastanawiam, czy mając już jedną konsole, PS5 cokolwiek mi zaoferuje.
Pierdoloto z tą poprawnością. To, że Ellie była lesbijką wiadomo już od dodatku do pierwszej części. 100 lat temu. Więc jak ktoś gada, że na siłę to dali to gówno wie o tej grze i się czepia bezsensu.

Co do samej konsoli to XSX jest lepszy pod praktycznie każdym względem, ale gdybym miał wybrać jedną konsolę to zdecydowanie będzie to PS5. Już taki Pająk dał mi więcej radochy niż wszystkie gry na XSX jakie ograłem od premiery. Ideałem byłby XSX + gry od Sony.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pierdoloto z tą poprawnością. To, że Ellie była lesbijką wiadomo już od dodatku do pierwszej części. 100 lat temu

100 lat temu, to był Rambo i Commando, dziś nawet w grach muszą wplatać jakieś gówno lesbijskie dzieciakom, po co, dlaczego, nie wiem i nie rozumiem. To ja już wolę jeżdzić jakimś wieśniakiem na koniu ; )

Co do samej konsoli to XSX jest lepszy pod praktycznie każdym względem, ale gdybym miał wybrać jedną konsolę to zdecydowanie będzie to PS5. Już taki Pająk dał mi więcej radochy niż wszystkie gry na XSX jakie ograłem od premiery. Ideałem byłby XSX + gry od Sony.

Też wolę XSX, ale głównie za gry i exy. Spajdercieć wygląda ładnie, ale to tak jak z filmami Marvela, też są ładne, kolorowe i mają swoich fanów, ale ja ich nie lubię. To tak, jak przesiadka z filmu Nolana, na Iron Mana. Co kto lubi, za to z wyglądu bardziej pasuje mi PS5, dashboard w XB, to też jakieś nieporozumienie, no, ale liczą się głównie gry. Ja już nie mogę się doczekać na MFS, w końcu pojawi się coś, co było domeną PC.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W jakim sensie "bez komentarza", chodzi o wątki lesbijskie w grach, czy co?

No cudownie ; )

giphy.webp

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
100 lat temu, to był Rambo i Commando, dziś nawet w grach muszą wplatać jakieś gówno lesbijskie dzieciakom, po co, dlaczego, nie wiem i nie rozumiem. To ja już wolę jeżdzić jakimś wieśniakiem na koniu ; )

Też wolę XSX, ale głównie za gry i exy. Spajdercieć wygląda ładnie, ale to tak jak z filmami Marvela, też są ładne, kolorowe i mają swoich fanów, ale ja ich nie lubię. To tak, jak przesiadka z filmu Nolana, na Iron Mana. Co kto lubi, za to z wyglądu bardziej pasuje mi PS5, dashboard w XB, to też jakieś nieporozumienie, no, ale liczą się głównie gry. Ja już nie mogę się doczekać na MFS, w końcu pojawi się coś, co było domeną PC.

Nie rozumie .
Przecież ps4 miało dużo lepsze gry , ciekawsze exy od Xbox .

To właśnie że względu głównie na dostępność jak i jakość gier Xbox przegrywał z SONY .

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiedyś może tak, zależy też dla kogo. Dla mnie już od dawna nie.
Powiedzmy, że każdy ma inne wymagania. Niektórzy wolą ogrywać lesbijskie sceny, a inni latać w rewolucyjnym modelu w MFS2020, co kto lubi.
Już pisałem w innym wątku, mamy Halo (które dużo dla mnie znaczy), czy Forze, z której nie mógłbym zrezygnować.
Ja PS5 i tak kupie, kwestia czasu. Jest kilka gier które będę chciał ograć.
Nie jestem fanem obecnych exów na PS, mogą być, ale nie muszą.
Takie gry jak MGS, które kiedyś były must have, dziś nic już dla mnie nie znaczą.

pantomima

Banned
Nie robię Ci zarzutu ;)
Bardziej dopytuje ,bo nie siedzę teraz ostro w temacie .

Sam osobiście zdecydowałem się na ps5 choć jeszcze nie kupiłem konsoli .
Nie bardzo jest w co grać .

Myślę, że za jakieś minimum 2/3 lata będzie można ocenić tę kwestię, gdy z jednej jak i drugiej strony nastąpi jakiś wysyp gier .

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja wyjątkowo mam w co grać, ostatnio Cold War, Cyberpunk, Mafia3, Hitman3, Control, Fifa, UFC, WRC9, trochę popierdółek, jakiś dem, a zaraz pojawi się FC i jakoś to leci ;) Większość gier i tak jest multi, więc bez różnicy czy to będzie XB, czy PS, a z exów PS, pewnie ograłbym ze 2-3 gry na chwilę obecną.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Siema Panto.
A Ty dalej męczysz tego Nioha ? ;)

Jeśli chodzi o gry,to jak dla mnie,generację zdecydowanie wygrało Playstation.
Teraz może być nieco inaczej...
Microsoft wykupił Bethesdę i oprócz Halo,Forzy i Gearsów,ma mocne pozycje na wyłączność/czasową wyłączność - The Elder Scrolls,Doom,Fallout,Wolfenstein,Indiana Jones...
Dodatkowo zapowiedział nowego Stalkera,Hellblade 2,Fable 4 (ciekawe jak będzie z wyłącznością tych tytułów) no a za kilka miesięcy staruje z MFS na XB.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Siema Panto.
A Ty dalej męczysz tego Nioha ? ;)

Jeśli chodzi o gry,to jak dla mnie,generację zdecydowanie wygrało Playstation.
Teraz może być nieco inaczej...
Microsoft wykupił Bethesdę i oprócz Halo,Forzy i Gearsów,ma mocne pozycje na wyłączność/czasową wyłączność - The Elder Scrolls,Doom,Fallout,Wolfenstein,Indiana Jones...
Dodatkowo zapowiedział nowego Stalkera,Hellblade 2,Fable 4 (ciekawe jak będzie z wyłącznością tych tytułów) no a za kilka miesięcy staruje z MFS na XB.
Xbox zrobił spore kroki do przodu, ale ciągle Sony bardziej wpada w mój gust. Ciężko by mi było zrezygnować z exów Sony. Armani woli gry na Xa, ale patrząc na statystyki to jest w mniejszości. PS5 lepiej się sprzedaje i gdyby nie problemy z dostępnością to przewaga byłaby jeszcze większa.

Do góry