Ps4 czy warto

MyszatorRR

New member
A no taka że Xbox X jest 50% wydajniejszy i ma prawdziwe 4k.

Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

Nie jestem fanbojem żadnej, bo posiadam obie konsole.

Używam ich głównie do grania.
Na PS4 pro, nie raz coś obejrzę jeszcze z serwisów online.

A mnie nie interesuje która konsola mocniejsza. Wybieram gry i konsole. Za moich czasów nie było super realistycznej grafiki, tak jak teraz. Oczywiście gra też musiała fajnie wyglądać. Jednak najważniejszy był klimat. Przykład. Silent Hill - PlayStation. ICO - PlayStation 2

Do tego dochodziła wyobraźnia samego gracza. Za dzieciaka inaczej wyglądały gry. :)
Dla mnie najważniejsze są gry. I odtwarzacz multimedialny w PlayStation 4 Pro się okazało :-D
Fajnie że konsola posiada taką funkcję. Podpiąć sobie pamięć USB. Do klipów muzycznych / zdjęć.
PlayStation 4 Pro ma " dla mnie " fajniejsze menu od OPPO UDP 105D / OPPO UDP 205

blackadrenaline

New member
Kamerka działa do kilku gierek???

Po paru tygodniach użytkowania stwierdzam że za szybko wymieniłem ps3 na ps4.
1. Minus do grania w sieci abonament 200zł rocznie.
2.Minus nie odtwarza filmów 3d Blue Ray wiocha!!!!!
3.Reklamowana wyporzyczalnia filmów nie działa w Polsce.
4.Kamera działa do kilku pseudo gierek.

Ja z kolei kupiłem kamerkę i PS VR specjalnie do Ace Combat 7 która wychodzi w styczniu. Będzie wymiatało!!! A obecne gry takie jak Skyrim czy Biohazard trudno nazwać gierkami, są to raczej gry AAA.
Na plus PS4 mogę powiedzieć jedno: nigdy, przenigdy mi się nie zepsuła a mam ją już od premiery konsoli. Jedynym mankamentem są długie czasy ściągania patch'ów z sieci (ale to zależy m.in od szybkości sieci)

MyszatorRR

New member
Ja z kolei kupiłem kamerkę i PS VR specjalnie do Ace Combat 7 która wychodzi w styczniu. Będzie wymiatało!!! A obecne gry takie jak Skyrim czy Biohazard trudno nazwać gierkami, są to raczej gry AAA.
Na plus PS4 mogę powiedzieć jedno: nigdy, przenigdy mi się nie zepsuła a mam ją już od premiery konsoli. Jedynym mankamentem są długie czasy ściągania patch'ów z sieci (ale to zależy m.in od szybkości sieci)

Resident Evil + PlayStation VR to już coś więcej niż gra AAA. Oczywiście to jest pełnoprawna gra AAA. Jednak dla mnie to jest krok milowy w grach video.
Po założeniu PlayStation VR Resident przemienia się nie w grę, tylko w film.
Tylko taki że my w tym filmie jesteśmy. Dosłownie na Żywca. To nie jest gra dla dzieci i graczy poniżej osiemnastego roku życia. Po zagraniu przez bachora w goglach w taką grę na pewno skrzywi mu psychikę. Dziecko ma inną wyobraźnię. Leczenie przez psychiatrę gwarantowane.

Kto nie doświadczył na sobie, to nie wie o czym mówię. I tu nie pomogą żadne filmiki z You Tube.
Tak samo jak zagranie w grę PT Silent Hill.

ralfik77

Member
Bez reklam
Resident Evil + PlayStation VR to już coś więcej niż gra AAA. Oczywiście to jest pełnoprawna gra AAA. Jednak dla mnie to jest krok milowy w grach video.
Po założeniu PlayStation VR Resident przemienia się nie w grę, tylko w film.
Tylko taki że my w tym filmie jesteśmy. Dosłownie na Żywca. To nie jest gra dla dzieci i graczy poniżej osiemnastego roku życia. Po zagraniu przez bachora w goglach w taką grę na pewno skrzywi mu psychikę. Dziecko ma inną wyobraźnię. Leczenie przez psychiatrę gwarantowane.

Kto nie doświadczył na sobie, to nie wie o czym mówię. I tu nie pomogą żadne filmiki z You Tube.
Tak samo jak zagranie w grę PT Silent Hill.
Miałem te Gogle i mam tą grę.
Mi to nie podeszło.
Za słaba jakość obrazu z jednej strony i ogłupianie błędnika z drugiej.
I jeszcze parują jak cholera.

Ogólnie ból oczu, ból głowy, zaparowane soczewki.
Masakra.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ładnie wygląda ten Spidercieć (z HDR) :grin:
Także dorzucam go,do moim zdaniem,najlepiej prezentujących się graficznie exów na PS4,jakimi są Uncharted 4,Horizon Zero Dawn,The Order 1886 i God of War.
Zoczymy jak wypadnie rozgrywka... :wink:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Też kupiłem pająka, ale najpierw ogram RDR2. Potem pająk i Uncharted 4. Póki co Horizon Zero Dawn dla mnie to nr 1 pod względem grafiki. Z Twojej listy grałem jednak tylko w GoW poręcz HZD.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Pamiętacie jak Piramidę zaczepiła dziennikarka?
[youtube]b0HF8M5UKdA[/youtube]

Piramida kupiłem Shadow OF The Tomb Raider w Black Monday Euro rtv
i na sylwestra możesz wpaść do mnie:D

Dubek

Member
Bez reklam
@Pakolo
Będzie wyglądało całkowicie inaczej, takie przecieki to wałki są, PS4 też całkowicie inaczej wyglądało niż podawały przecieki :p

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Dubek
Pewnie tak, Playstation 4 jest ładna, oczywiście slimka bo prosiak wygląda paskudnie.

Piramida
Na Xboxa jest już kilka tytułów z Atmosem, w tym gierka, którą u mnie w sylwestra ogramy.

Dubek

Member
Bez reklam
@Pakolo
Dokładnie, tym bardziej że każda konsola na razie która wychodziła wyglądała inaczej niż na przeciekach i renderach. No i nie warto się pakować w PS5 na premierę :p Każda generacja pokazała że slimki są sporo ładniejsze i mniejsze niż pierwsze wersje więc trzeba będzie poczekać na PS5 Slim :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pewnie tak, Playstation 4 jest ładna, oczywiście slimka bo prosiak wygląda paskudnie.
Mi się najbardziej podoba wersja Fat,bez zaokrąglonych krawędzi,jak w przypadku Slim i Pro,co sprawia,że wygląda agresywniej :wink:
gierka, którą u mnie w sylwestra ogramy.
Dobra tam,otwórz już te drzwi :grin:
każda konsola na razie która wychodziła wyglądała inaczej niż na przeciekach i renderach.
Przeciek PS4 Slim zgodził się z faktyczną konsolą,chociaż było to dosyć blisko premiery :wink:
No i nie warto się pakować w PS5 na premierę :p Każda generacja pokazała że slimki są sporo ładniejsze i mniejsze niż pierwsze wersje więc trzeba będzie poczekać na PS5 Slim :D
Ja tam biorę na premierę,nie będę dodatkowo czekał 1-3 lat :D

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Też biorę na premiere, na co czekać?
Kiedyś pisałem, chyba jeszcze przed premierą PS4, że PS5, to już będzie kres fantazji i możliwości, a jedyne co będzie ograniczać konsole, to twórczość wydawców, ale teraz z tego co widzę, to i PS7 może tego nie ogarnąć ;)

Niech no zrobią stałe 60fps przy 4K na maxie na każdej pozycji i będę zadowolony.

Do góry