Bez sensu
Mnie Masta wydaje się co najwyżej bez sensu odpalenie na PS3 dzisiaj chociażby dema NFS the Run, która oprócz tego, że zapowiada się na bardzo grywalną, to na PS3 waliło po oczach pikselozą, dużymi schodami na krawędziach oraz niską rozdzielczością tekstur. Oczywiście nikt nie broni nikomu kupić taką grę za 200 zł..
Dzięki takim ludziom jak Ty, którzy w dniu premiery pobiegną po nowe Sony jeśli będzie po co biec, firma dobrze prosperuje i się bogaci-tacy ludzie też są potrzebni w dzisiejszym świecie rządzonym przez pieniądz i prawa ekonomii.
Ja tam wolę jednak kupić sobie NFS na PCta za 100 zł i mieć wszystko wizualnie jak żyleta-kto może sprawdzić osobiście niech sam się przekona.
Co do GT5 to ja nie kupiłem tej gry i raczej nie kupię, bo słyszałem wiele podobnych opinii o tym, że ta gra wcale nie daje tyle radości co powinna. I dla mnie od wielu wielu lat przed premierą już

była mocno przereklamowana.
Nie sądzę, że ten temat to totalna bzdura, poprostu nie wszyscy być może jak Ty Masta umieją podać takie przykładowe konfiguracje/nie orientują się, a z kolei takimi ludźmi jest najłatwiej manipulować jak każdym kto się na czymś nie zna/nie rozumie itp. Zwróć też proszę uwagę, kto najczęściej się podnieca i biegnie do sklepu w dniu premiery? są to często dzieci lub tzw. duże dzieci, które przyjęły i przyswoiły całą podaną im dawkę propagandową i robią dokładnie to czego oczekuje od nich ich Bóg-na przykład firma Sony. Tacy oddani firmie fanboje nie posiadają jakiejś dużej wiedzy technicznej czy doświadczenia ale wiarę, że towar oferowany jest najlepszy-podczas gdy wcale może nie być i tylko on może zaspokoić ich głód. Ludzie najczęściej też posiadają podstawową wiedzę i przykładowy sprzedawca w sklepie RTV jest im w stanie bez większego wysiłku wmówić wszystko co uważa i wcisnąć przysłowiowego bubla. Owszem ci ludzie, którzy jeżdżą już samochodami i stać ich nawet na ich tankowanie, w mniejszym stopniu odczuwają, że posiedli taki bubel, bo mogą jakby co kupić kolejny. Ale są też tacy, którzy poruszają się wyłącznie komunikacją miejską, a tym Masta często się nie przelewa i lubią wiedzieć co kupują oraz znać opinie na ten temat innych.
Dlatego też takie tematy i poruszanie ich jest niezmiernie ważne, bo daje pewien obraz takim ludziom, a nikt nie wymaga od wszystkich aby się biegle znali na każdej rzeczy.
To prawda Rage na PC wyszło totalnie nieudane. Należy jednak zaznaczyć, że produkcja jak się okazało po premierze, powstawała z myślą o konsolach i efekt tego był właśnie widoczny w wersji na PC. Ja osobiście wyedytowałem plik konfiguracyjny jeszcze przed dostępnym patchem i cieszyłem się z obrazu o niebywałej jakości w pełnym HD. A co przyniosą kolejne patche zapowiedziane przez Cramaka...? Oj boję się aż pomyśleć

Podejrzewam, że wtedy (choć już obecnie tak jest) wersja PC zostawi konsolową bardzo daleeeko w tyle, na PS3 natomiast nikt grafiki już bardziej nie poprawi.
Nie zwisa mi również, czy dany excl wyjdzie wszędzie (to wtedy już nie excl) czy tylko na PS3, bo oczywistym by było, że przy multi nie kupiłbym konsoli, ponieważ nie miałoby to najmniejszego uzasadnienia. Tylko excl potrafi w pełni wykorzystywać daną platformę i pokazywać więcej niż multi i to jest sedno posiadania konsoli, a nie że jest wygodny kontroler i szybka się włącza. Najbardziej własnie w związku z tym zmartwiło mnie to, że Naughty Dog powiedziało kiedyś, że nie wyklucza produkcji na inne platformy więc Sony i ich nie umie zatrzymać tylko dla siebie-taki z tego wniosek. A jak ta firma od nich odejdzie, to już tylko pozostaje Sony taca a obok niej karteczka z napisem: wolne datki co łaska.
Ja
BruenorBH również uważam, że najbliższe lata będą należały do PC bo ludzie nie przelecą na pstryknięciem palcem na 4 generację jakby tego oczywiście oczekiwali producenci konsol, bo mają obecne niewykorzystane jeszcze w pełni i wielu z nich jest zwyczajnie zawiedzionych tym, co im oferowano. Z resztą ja już nie mogę zbytnio słuchać jak dziś ktoś gdzieś jeszcze mówi, że udało mu się wycisnąć z PS3 niemal całą jej moc, no kurcze ileż lat można wyciskać i starać się wyciskać, a produkować jednocześnie często słabe tytuły?!

Z resztą niektórzy producenci chyba nigdy nie nauczą się wycisnąć z PS3 jej całej mocy

.
Nie trudno przewidzieć również, co nastąpi jak 4ta generacja sprzeda się słabo. Nie będzie chętnych na tworzenie gier na takową, bo nie będą one miały wystarczającego rynku zbytu. Uważajcie, bo wtedy Cramak znów przejdzie na PC!

))