kaspaw napisał:
a jak chcesz odtwarzac z dysku przez ps3?? (jest ograniczenie do fat32,a wiadomo z czym to sie wiaze przy wiekszych plikach..)
chyba, ze chcesz streamowac, nie dziekuje ;]
Nie usmiecha mi sie rowniez bieganie z lapkiem nonstop gdy bede chcial obejrzec film.
Kolego jak widać nie masz o tym zielonego pojęcia a strasznie cwaniakujesz.
No Cię w takim razie pozdrawiam,
gianbuffon napisał:
mam jeszcze pare pytan, glownie do Masta_J
1. jaka jest roznica w jakosci jest miedzy AVCHD a zwykle file? glownie przerabiam filmy 720p i zazwyczaj uzywam sluchawek (nie wiem, czy w tym wypadku jest pozytek z DTS), jesli to ma jakies znaczenie
Generalnie nie ma żadnej różnicy w jakości, to tylko kwestia formy - jeśli korzystasz z słuchawek to faktycznie z DTSu wiele nie masz podobnie jak z AC3. Przy AVCHD można mieć przełączalne napisy.
2. jaka jest roznica w czasie przerabiania filmu miedzy AVCHD a file?
To zależy. Aby dorzucić napisy w trybie FILE trzeba ZAWSZE transkodować a wiadomo ile to trwa. Jeśli masz zgodny z profilem 4.1 materiał to w AVCHD będzie on tylko muxowany co trwa moment (w przypadku 720p jeszcze minimalna rozdzielczość źródła to 1280x584 - przy mniejszej tej drugiej film i tak będzie transkodowany). Dlatego między innymi korzystam tylko z 1080p
3. jaka roznica w czasie miedzy x264 slow, a x264 high bitrate?
x264 HB Slow jest wolniejszy od x264 Slow ale ciężko mi powiedzieć o ile, wiem natomiast, że plik wynikowy po HB może być nawet 4 razy większy niż źródło.
4. jesli chce przerobic film, tak abym mogl go przeniesc na dysk PS3, to mam wybrac takie ustawienia?
output type - file, video transcoding i output file - automatic, transc. codec-x264 slow. i z tych po prawej stronie tylko overscan? i oczywiscie fat32
z gory dzieki
No i LS2F jeśli ładujesz napisy z pliku. Wybierasz również odpowiednio PAL i PSL.
zbynio28 napisał:
Witam . Po przeczytaniu wszytkich stron (jakies 2 h) zabralem sie za przerabianie i wszytko jest git. Dzieki wszystkim za umieszczonie tych cennych informacji. Mam tylko jedno pytanie : jezeli ustawie Video Transcoding na automatic i wybiore avhd disc,napisy beda z pliku *srt, bedzie poprawna rozdzielczos filmu (1280*720) to odbedzie sie bez transkodowania i calosc bedzie trawlo jakies 20 minut. Ale gdy film ma inna rozdzialke np 1280*536 a chcem miec wysrodkowany obraz to czy przy ustawionym Video Transcoding na automatic odbedzie sie transkodowanie czy musze zmienic je na ALWAYS zeby sie odbylo? DZieki.
Na początku chciałem Cię bardzo pochwalić, że odrobiłeś zadanie domowe i zapoznałeś się z całym wątkiem, coraz mniej jest takich osób i straszny bajzel się robi przez takich co im się czytać nie chce, bo za długi wątek, bo za stary, bo zupa była za słona...
Graniczną rozdzielczością dla konieczności transkodowania jest 1280x
584, wszystko poniżej drugiej wartości i tak będzie transkodowane.
Powyżej jeśli film zgodny jest z profilem 4.1 (zgodna liczba reference frames na przykład) będzie on tylko muxowany.
Film o rozdzielczości mniejszej niż podana wyżej i tak będzie transkodowany wobec czego automatycznie również zostanie wycentrowany.
Pozdrawiam,