Witam
Jestem nowy na forum. Mam pare pytan, ktore pojawily sie w trakcie uzywania mkv2vob i multiavchd.
1. W mojej kolekcji posiadam dwa filmy (720p), ktore maja ref frames powyzej 9 (dokladnie to 11). MultiAVCHD nie poradzil sobie z nimi i na PS3 mam dzwiek, ale obrazu juz nie. Czy MKV2VOB transkodujac film i tworzac AVCHD - Disc usunie problem i umozliwi odtworzenie tego pliku na konsoli? Czy konwertujac taki plik (REF FRAMES > 9) na vob programem MKV2VOB jestemy pewni, ze odtworzymy go na naszych PS3?
2. Kolejne pytanie dotyczy roznic miedzy AVCHD - USB a Disc. Stracilem juz troche plyt DL i wolalbym najpierw sprawdzac stworzona strukture Blu-ray poprzez wgranie jej na USB. Jednak tworzenie zarowno plikow dla USB i na plyte (nagrywam wszystkie moje twory) to 2x wiecej poswieconego czasu. Czy stworzony AVCHD - Disc skopiowany na USB (bez folderu Certificate) bedzie na tym USB dzialac?
3. Mam problem z jednym filmem, ktory ma rozdzielczosc 1200x720. MultiAVCHD stworzyl strukture, ktora na PS3 nie ma widocznego obrazu (dzwiek jest). Jak wyglada sprawa z takim plikiem po transkodowaniu w MKV2VOB? I podobnie jak w pyt. 1: po przerobieniu na vob taki plik bedzie bez problemu odtwarzany na PS3 czy moze jednak beda problemy?
Zamieszczam linka z ustawieniami MKV2VOB i MultiAVCHD. Co do pierwszego to jestem raczej pewny, ale jako, ze dwa filmy, ktore stworzylem za pomoca MultiAVCHD, to dwa niepowodzenia, nie wiem czy dobrze skonfigurowalem MultiAVCHD.
Dodam jeszcze, ze wszystkie filmy, ktore wypalone mam juz na plytkach stworzylem za pomoca MKV2VOB, ale pliki mialy rozdzielczosc 1280x720, wiec proces trwal zawsze krotko (tworzenie struktury blu-ray). Pierwsze podejscie do filmu o niestandardowej rozdzielczosci zakonczylem porazka. 10 godzin czekania i komunikat, ze sie nie powiodlo. Pozniej przezucilem sie na MultiAVCHD i film, ktory polegl przy obcowaniu z MKV2VOB dzialal bez problemu po przerobce MultiAVCHD (sprawdzalem jedynie z USB). Nastepnie stworzylem i nagralem dwa filmy za pomoca MultiAVCHD i oba okazaly sie porazka, ale nie byly ona standardowe, bo jak wspominalem wczesniej jeden mial ref frames > 9, a drugi rozdzialke 1200x720.
Ustawienia:
Na razie nie moge :/