Sprobowalem i z 5 filmow, w ktorych chcialem skompresowac audio (raport mniejszosci, pamiec absolutna, terminator 2, silent hill i dzien niepodleglosci) udalo sie tylko z cichym wzgorzem. W innych wypadkach error zwiazany z 'mkv info'. Zalezalo mi na kompresji audio, bo wszystkie moje filmy nagrywam jako struktura blu-ray (gdzie wiadomo zwieksza sie rozmiar). I mimo, ze w mkv2vob niby mozna skompresowac dts na ac3 (leci pasek postepu), to plik wynikowy z 7,93 zmienia sie na 8,45 (ten sam rozmiar mam wtedy gdy nie zaznacze przerabiania na ac3). Czy ktos ma ten sam problem, tzn w mkv2vob tworzac achvd disc nie dziala mu 'always transcode dts'? (moja wersja programu to 2.4.5). Pozostalo mi jedynie nalozenie napisow na voba... (czego nie chcialem robic, bo chcialbym miec mozliwosc wylaczenia napisow, no ale trzeba isc na kompromis).
BTW. Pozostal mi jeszcze jeden problem tzn. pare filmow o rozmiarze 7,93 z dzwiekiem ac3. Na razie powoli szukam programu, ktory skompresuje mi video do powiedzmy 7,30 (wtedy po przerobieniu metoda achvd disc plik wynikowy powinien sie miescic na plyte dl), choc znajac zycie, to i tak pewnie bede musial podzielic te pliki na dwie czesci (co na te chwile jest ostatecznoscia).
pozdrawiam