gianbuffon
New member
Na razie się wstrzymam z przerobieniem dysku jeśli mówisz że z m2ts są problemy a przy fat32 to i w strukturze AVCHD też pliki muszą mieć 4GB? Na razie chyba zostanę przy oglądaniu lapek - tv i pliki mkv które po obejrzeniu kasuję. Powiem jeszcze że próbowałem ps3mediaserver przez wifi i np dokladnie przy wlączeniu tej bajki Despicable.Me.2010.1080p.BluRay.PLDUB.x264-???? zaraz po kilku sekundach się zacina koleś mi powiedział że to wina lapka ale np. przerobiłem go na m2ts i zaznaczyłem żeby plików m2ts nie transkodowało to procek w lapku już tak nie skacze 80-100 % tylko nawet 50% nie przekracza może po kablu było by lepiej ale tu też jest minus musi chodzić laptop - tv i do tego ps3
Problemy są z przerobieniem mkv w niestandardowej rozdzielczości. m2ts to jest format, który PS3 bez problemu odtwarza. Ale zapomniałem dodać, że problemy są na nowym sofcie (chyba od 3.5, ale nie jestem pewien), także, jeśli nie masz konsoli podłączonej do neta i go nie potrzebujesz a soft masz starszy, to każdy jeden film przerobi Ci w max 10 minut bez potrzeby transkodowania.
Przy AVCHD też muszą mieć max. 4GB, ale to wszystko się robi automatycznie. Nie tworzy Ci jednego pliku z filmem, tylko całą strukturę, folder, w którym jest kilka innych. A filmy mimo iż są podzielone na części, to nic nie trzeba przełączać, nie ma żadnej przerwy. Wszystko płynnie idzie.
Co do streamowania filmów, to jeśli chcesz się w to bawić, to musisz mieć mocny sprzęt i dobry net, najlepiej po LANie. Przez Wi-fi może przycinać. Ja mam np. Athlon 4200, GF 7300GT, 4GB RAM, internet 50 mega w UPC, także szybki i przez wi-fi filmy 720p mi tną.
Także tutaj filmy w full HD odradzam, max 720p no i internet po kablu.