gianbuffon
New member
no jakby zamiast Ś byloby S albo!@#$%^&* to jeszcze jeszcze, ale po prostu brakuje litery. zamiast Ścierwo jest cierwo heh no nic chyba ogladne bez ś, bo nie wytrzymam do jutra...
paul71 napisał:Witam
mkv2vob daje taki komunikat "unsupported audio codec MPEG/L3" czy jest szansa na przerobienie tego mkv?
Trzebaby wydobyć plik dźwiękowy z tych filmów i przerobić go na AC3.paul71 napisał:Kolejny problem z kodekiem dzwieku tym razem dzwiek zakodowany w jamis FLAC?? tego tez nie obsluguje mkv2vob, jest jakis sposob na przerobienie tego na vob??
Napisy nie są muxowane tylko wkodowywane - na tym polega różnica w czasie. Są one nanoszone na każdą klatkę filmu i to musi trwać.houdini2008 napisał:Witam, po kilkudniowej zabawie z programem mkv2vob, chciałbym zamieścić kilka moich uwag.
Ogólnie programik bardzo fajny, szkoda tylko że muxowanie napisów trwa całą wieczność (chyba zacznę oglądać filmy w oryginale), bez "wklejania" napisów konwersja idzie moment.
Ten sposób moim zdaniem to totalna ściema i nie miał prawa nigdy działać.Ostatnio również wystąpiło trochę komplikacji. Testowałem sposób opisany m.in. w tym wątku , konwersja na avi+napisy AVIAddXSub, niestety plik avi "wypluty" przez program jest co najmniej dziwny ( system nie pokazuje rozdziałki ani czasu, czasu również nie pokazuje żaden oddtwarzacz ) , na koniec przy próbie wmuxowania napisów, AVIAddXSub wywala błąd iż nie jest to plik Avi:hmm:.
W zależności od użytego kodeka rozmiary plików wynikowych są różne.Następnym testem było dorzucenie napisów do avi poprzez mkv2vob, wszystko ok wiedziałem że będzie szło jak krew z nosa, ale nie mogłem wyjść z podziwu kiedy zobaczyłem że plik wynikowy ma ponad 8GB, ten sam plik przerobiony wcześniej tylko bez napisów miał 3,95 GB a więc się trochę skurczył ponieważ plik źródłowy ma 4,37 GB. Jeśli chodzi o pliki m2ts to plik wynikowy powinien być większy?? Testowałem raz no i niestety, przerobił tylko godzine z całego filmu a plik ważył ponad 5GB (nie miałem żadnych zielonych pasów, o jakich wspominaliście) ale plusem było to że mogłem sobie przerzucić ten plik do PS3 po udostępnieniu w biblotece WMP11.
To tyle narazie z moich spostrzeżeń, testuje dalej i jeżeli uda mi się coś ciekawego "wyrzeźbić" to napewno podziele się wiedzą.
Pozdrawiam
Masta_J napisał:W zależności od użytego kodeka rozmiary plików wynikowych są różne.
Przy korzystaniu z M2V nie będzie nigdy zielonych pasów, nie wiem o co Ci tutaj chodzi.
Pozdrawiam,
Masta_J napisał:Trzebaby wydobyć plik dźwiękowy z tych filmów i przerobić go na AC3.
Następnie ponownie zmuxować do MKV i dopiero zabrać się za niego w M2V.
Pozdrawiam,
Masta_J napisał:Czyli jakiego kodeka używałeś? Bo operujesz jak na razie tylko rozszerzeniami plików, które NIC nie mówią.
Pozdrawiam,
Za pierwszym razem plik był mniejszy bo pewnie źródło miało DTS.houdini2008 napisał:Używam zawsze kodeka x264
Uff jednak udalo mi sie wyodrebnic dzwiek tylko czym to mam przerobic na ac3Masta_J napisał:Trzebaby wydobyć plik dźwiękowy z tych filmów i przerobić go na AC3.
Następnie ponownie zmuxować do MKV i dopiero zabrać się za niego w M2V.
Pozdrawiam,