arlin napisał:
"jacky-x" jezeli uwazasz ze przelawam swoja frustracje po zakupie tego tv na klawiature to jestes w błedzie poniewaz nie jestem sfrustrowany tylko rozczarowany
@arlin
... a to także jakś forma frustracji
( Frustracja – zespół przykrych emocji związanych z niemożnością realizacji potrzeby lub osiągnięciu określonego celu).
arlin napisał:
Tv to sprzet produkowany seryjnie wiec wszystkie wady i zalety sa w kazdym egzemplarzu
Teoretycznie tak, ale niech za przykład posłuży ferguson 8800 niby tez seryjny, a jesli zagłębic sie w temat to ....bys sie dopiero dowiedział
możliwe że i w samsungach jest też cos podobnego na rzeczy. Pozdr
arlin napisał:
...odpowiedzi typu "ja nic takiego nie widze... u mnie to nie wystepuje... u mnie tak sie nie dzieje" swiadczy o tym ze taka osoba wogole nie powinna wypowiadac sie o danym produkcie
..a dlaczegoż by nie (ja jak pisałem widzę, ale marginalnie, więc gdzie mnie zakwalfikować?) niech się wypowiadaja, nie każdy musi miec takie podejście jak ja czy ty, sa też normalni oglądacze, nie sprawdzający, nie doszukający sie itd po prostu oglądaja i jęsli nić im nie przeszkadza tez piszą i to jest normalne, dlaczego ich dyskryminować, a nie np: tych którzy widzą od razu wszystko co tylko wyczytaja, czy sa lepsi? nie. Niech wypowiadaja sie wszyscy i piszą o wadach i zaletach, a potencjalni nabywcy niech nie przywiązuja do tego finalnej wagi, a tylko potraktuja to jako języczek uwagi przy zakupie, aby nie byc rozczarownaym tym czy innym modelem.Pozdr
@BeyerBrown
Jesli ty jedziesz wszystko do min (jasność/podświetlenie) to ty fajnej czerni chyba nie uzyskasz, choc zalezy to od otoczenia. Spróbuj dac tak jak ci pasuje, a jesli dalej czern wyda ci sie mało atrakcyjna, załacz kontrast dynamiczny, zobaczsz jak się czarny czerni, przy nastęnych poziomach(mnie nie pasuje, bo traca sie szczegóły a mnie odpowiada natarulna czern a nie sztuczna smolista, tam gdzie mam byc to jest) ale niektórzy to lubia więc może i tobie przypadnie do gustu. Nie podam gotowych ustawien (nie lubię tego) bo przykłądowo jasnosc mam dla DVB-T na 45 a dla tunera sat 60,(podświetlanie chyba wszędzie na 8 ) jeszcze inaczej jest dla innych źródeł, tak akurat mnie pasuje, po tą sa mozliwości ustawień żeby je wykorzystywac, podobnie z bielą wiele się pisze o waniliowej, tak ustawiona jako ciepła, jesli jest na cały ekran można tak określić, ale jęsli ustawi się zimny2 to juz wygląda znacznie inaczej, a jak jeszcze pogrzebiesz to będzie nawet tak biała że będzie wchodziła w niebieski i tak by można pisać, pisać, tyle że każdy ma inne warunki i to co dobre dla jednego jest porażką dla drugiego. Pozdr