Czekamy na opis wrażeń
Powiem tak. Robiac slepy test w stereo, gdzie zrodlem jest tidal na pc po hdmi do amplitunera (pure direct) to chyba wybralbym denona 1500ae. Roznice wychwicilem tylko w basie, w denonie bardziej sie niesie, a w koncowce jak jest odciecie to jest odciecie a nie jeszcze poglos.
Problemem teraz jest bo mam przewody biwire i troche glupio to podlaczyc do koncowki i nie wiem czy denon jednak nie zostanie w salce do zasilania frontow. allegro
A kolejna sprawa mam DAC do Tidala i tez musi byc wpiety do denona a nie bezposrednio do koncowki.
Poczatkowy plan byl taki aby koncowka zasilala Fronty, centrala i jamo s608. Teraz nie wiem czy kupic nowy kabel na fronty dwuzylowy, czy pokombinowac cos aby fronty zasilac w biampingu. Mozliwosci sa, nie wiem w co pojsc.
Kable do podlaczenia koncowki z ampem pojde chyba w posrebrzane Van Damme, troche cienkie te kable ale wydaja sie byc ok.
Jako audio koncowa gra poprawnie, efektu wow odnosnie audio raczej nie ma, ale sam wyglad tego i jak to sie prezentuje na zywo.... warto bylo.
Az ciezko sobie wyobrazic jakie wrazenie sprzet robi u Krzyska czy Armaniga. Foty fotami, ale ten usmiech przy wchodzeniu do pokoju
Teraz juz na powaznie skupiam sie na subwoferach, juz ponad rok sie przymierzam do nich, dodatkowo potrzebuje kupic bass trapy w 4 rogi pomieszczenia i granit pod jamo suba opcjonalnie pod fronty.