[Nasze Zestawy AV] Projekt budżetowego kina

Savron

Well-known member
Bez reklam
Ja nastraszylem? To ty groziles, ze moj stary stoliczek rtv zostanie potraktowany Toporkiem

A co do kwiatkow, bedziecie sie smiac, ale sa to specjalnie polecane roslinki w dziale akustyka na drugim forum, jako jedne z najlepszy do salek - ciemni. :)

:)

A jednak , podziałało :). Ale za to teraz masz piękny stolik. Mam nadzieje że nie masz jakiegoś pokrojonego na kawałki "gościa", pod tą czarną pokrywą :razz:
Ty to tak , na poważnie z tymi kwiatkami? Któż w swoim zdrowym zmysłu na poważnie poleca kwiatki do dobrej akustyki??????:cry::cry::cry::blagam::blagam: Zostawię bez komentarza, bo nie wiem czy to na poważnie.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A jednak , podziałało :). Ale za to teraz masz piękny stolik. Mam nadzieje że nie masz jakiegoś pokrojonego na kawałki "gościa", pod tą czarną pokrywą :razz:

Trumna z tesciowa nakryta materialem :)

I tak najlepiej bedzie chyba cos podobnego jak ma Krzysiek, ze skrzynki beda na ziemi na podstawkach.

Zreszta to tylko salka, a nie salon wiec spuszczac sie nad tym nie ma co.

Ty to tak , na poważnie z tymi kwiatkami? Któż w swoim zdrowym zmysłu na poważnie poleca kwiatki do dobrej akustyki??????:cry::cry::cry::blagam::blagam: Zostawię bez komentarza, bo nie wiem czy to na poważnie.

xD

Bipo

Active member
Bez reklam
Lolo salka nabiera uroku, dodałeś audiofilskie kwiatki i zrobiło się dużo przyjemniej. .. :)
Ps. Jak najszybciej podmień fotki bez kurzu... :)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Wkoncu moja mala znalazla sie tam gdzie miala.

Podziekowania dla Kapusty za pomoc w zakupie, mialem obawy, roznie to jest z zakupami w ciemno na olx. KAPUSTA DZIEKI :)

Dla samego wygladu warto, zaraz zabieram sie za podlaczanie.

Narazie wersja dla zony jest taka ze porzyczylem od kapusty :) Ale juzbkupuje jej odkurzacz pioracy wiec jakos to bedzie :)

Ps. Caparzo to i tak paploch :)

Ps.2 czy do wyjscia/wejscia Remote in/out mozna uzyc zwykly RCA - taki sam jak do podlaczania av z mm?

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na wyj/wej remote, to jest najzwyklejszy "czincz" i takiego można, a nawet trzeba wpiąć. Żadne porządne (droższe), bo tutaj to nie ma znaczenia.

Btw. Gratuluje nowej zabawki.

Ostatnia edycja:

Dingo

Member
Lolo pewnie zebrał audiofilski kurz do pudełeczka i sprzedał na forum gdzie polecają audiofilskie kwiatki ;) - kasa się zgadza więc i nowy sprzęt zawitał do salki.

Gratulacje zakupu!

Borixon

Active member
Bez reklam
Gratki Lolo, dawno nikt nie wrzucał nowych zakupów, chyba ze mnie coś omija bo na iPhone coś powiadomienia na tapatalk nie przychodzą... ktoś wie czemu ? Jest jakby komunikat ze forum jest nie obsługiwane.

Super LOLO!

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na wyj/wej remote, to jest najzwyklejszy "czincz" i takiego można, a nawet trzeba wpiąć. Żadne porządne (droższe), bo tutaj to nie ma znaczenia.

Btw. Gratuluje nowej zabawki.

ty sam jesteś jak czincz...

to jest cinch 1 z brzegu

wtyk_cinch_rca_nakamichi_816.jpg

a wejście jest na mini jacka

68515_1423274153.jpg

w onkjo chyba są wszędzie czincze nawet prąd masz czinczem :spam:

No i co pacanie, już usunąłeś tego gniota?
Nie dość, że wprowadzasz Chłopaka w błąd, to znowu sapiesz jak odyniec.

u mnie jest mini jack, widać każda firma ma inaczej ;P

Ta? Niemożliwe, najpierw napisał, potem pomyślał i podmienił po analizie posty, ale już pojechać komuś musiał.
Idż się przewietrz czy tam postrzelaj sobie i przestań sączyć.
Lolo pytał o Marantza, a nie jakieś Onkyo.

Caparzo

New member
Bez reklam
hehe

napisałem, a po wysłaniu wgrało mi się większe zdjęcie marantza i faktycznie jest tam rca. Na małych fotach widziałem mniejsze wejścia i byłem przekonany że to jest do remote control. Miałem odpalone foty denona i yamahy gdzie był mini jack. Więc myślałem że i tam jest to, bo rca dawać w taką opcję jest bez sensu. Naprawiłem swój błąd i tyle.

i podnieciłeś sie z tego powodu ?

ja sie umiem przyznać do błędu. a ty nie bardzo. i sam sobie postrzelaj, głową w biurko i wyjdź z domu a nie cały dzień na forum i przed tv

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Czekamy na opis wrażeń ;)

Powiem tak. Robiac slepy test w stereo, gdzie zrodlem jest tidal na pc po hdmi do amplitunera (pure direct) to chyba wybralbym denona 1500ae. Roznice wychwicilem tylko w basie, w denonie bardziej sie niesie, a w koncowce jak jest odciecie to jest odciecie a nie jeszcze poglos.

Problemem teraz jest bo mam przewody biwire i troche glupio to podlaczyc do koncowki i nie wiem czy denon jednak nie zostanie w salce do zasilania frontow. allegro

A kolejna sprawa mam DAC do Tidala i tez musi byc wpiety do denona a nie bezposrednio do koncowki.

Poczatkowy plan byl taki aby koncowka zasilala Fronty, centrala i jamo s608. Teraz nie wiem czy kupic nowy kabel na fronty dwuzylowy, czy pokombinowac cos aby fronty zasilac w biampingu. Mozliwosci sa, nie wiem w co pojsc.

Kable do podlaczenia koncowki z ampem pojde chyba w posrebrzane Van Damme, troche cienkie te kable ale wydaja sie byc ok.

Jako audio koncowa gra poprawnie, efektu wow odnosnie audio raczej nie ma, ale sam wyglad tego i jak to sie prezentuje na zywo.... warto bylo.

Az ciezko sobie wyobrazic jakie wrazenie sprzet robi u Krzyska czy Armaniga. Foty fotami, ale ten usmiech przy wchodzeniu do pokoju :)

Teraz juz na powaznie skupiam sie na subwoferach, juz ponad rok sie przymierzam do nich, dodatkowo potrzebuje kupic bass trapy w 4 rogi pomieszczenia i granit pod jamo suba opcjonalnie pod fronty.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Lolo napisz lepiej czy zauważyłeś zmianę w kinie po podłączeniu końcówki. Czy jest duża różnica jak wszystkie kolumny grają pod amplitunerem a jak są podłączone pod samą końcówke?

Do góry