Problem z PS STORE POMOCY!!

luppo19

New member
Witam zarejestrowałem sie na ps store i chciał bym kupować na nim gry ale nie potrafie zarejestrować karty.Karte specjalnie pod ta strone kupiłem w ING jest to wirtualna karta którą ponoć moge płacić w internecie.I wpisuje CREDIT CARD TYPE: Visa CARDHOLDER'S NAME: Visa CARD NUMER: ten który jest podany na przodzie karty EXPIRES ON: 08/2010 CARD Security Code: ostatnie trzy cyfry Oraz moje dane mam wpisane bez polskich znaków a adress street2 i 3 zostawiłem puste i otrzymuje komunikat:The credit card information is not valid.

Please check your entries carefully.

Prosze o pomoc

Ostatnia edycja:

szakal9999

New member
Security Code: Ostatnie 3 cyfry czego?? To jest numer na karcie 3 lub 4 cyfrowy, u mnie obok podpisu. Poza tym dane raczej muszą być poprawne.

WoJoW

New member
A czy to jest napewno karta kredytowa? Bo podobno nie można płacić zwykłymi kartami debetowymi. Musisz sprawdzić czy masz napisane na karcie samo Visa (i taką można kupować), czy np. Visa Electron jak to jest w mBanku (którą nie można kupować).

PS. A do tego w polu Cardholder's Name chyba musisz wpisać Imię i Nazwisko posiadacza karty a nie samo Visa.

Ostatnia edycja:

luppo19

New member
Przy rejestracji jest 08 ale nie ma 10 trzeba wybrać 2010 to jest karta przedpłacana czyli do zakumów w internecie ale sam na nią wpłacam pieniądze

pawek

New member
WoJoW napisał:
A czy to jest napewno karta kredytowa? Bo podobno nie można płacić zwykłymi kartami debetowymi. Musisz sprawdzić czy masz napisane na karcie samo Visa (i taką można kupować), czy np. Visa Electron jak to jest w mBanku (którą nie można kupować).

PS. A do tego w polu Cardholder's Name chyba musisz wpisać Imię i Nazwisko posiadacza karty a nie samo Visa.

Zgadza sie nie chyba ale napewno musisz wpisac imie i nazwisko i ewentualnie inicjal drugiego imienia jasli masz inaczej karta nie zostanie potwierdzona i nici z zakupow.

luppo19

New member
Niestety nie działa wpisałem Imie i Nazwisko , Nazwisko i Imie z inicjałem też próbowalem oczywiscie wszystko bez polskich znaków.

Masta_J

Active member
Bez reklam
Sprawdź limity to raz.

Dwa adres, który podajesz musi się zgadzać z adresem, na jaki masz zarejestrowaną kartę.

Pozdrawiam,

Masta_J

Active member
Bez reklam
Chodzi o limity na zakupy przez internet, u mnie są one osobną opcją obok limitów na bankomaty, na zakupy bezgotówkowe i wyciąganie w placówkach banków.

Zakupy robisz w polskim PSS?

Pozdrawiam,

Masta_J

Active member
Bez reklam
Generalnie to sprawdzany jest tylko kraj, więc jeśli masz podane Polska to po prawidłowym podaniu danych karty i odpowiednich limitach powinieneś móc płacić.

Pozdrawiam,

Do góry