Problem z PS STORE POMOCY!!

Masta_J

Active member
Bez reklam
Zadzwoń na jakąś infolinię dostawcy Twojej karty i zapytaj co jest grane - oni tam mają wszelkie informacje o Twoich transakcjach - ja na przykład takowe dostaję natychmiastowo na smsa więc od razu wiem z czym jest problem - kartę mam z mBanku.

Pozdrawiam,

luppo19

New member
ale ja zrobilem tylko 2 tranzakcje karta poniewaz potrzebowałem ja tylko do ps store ale zeby byla aktywna to zapłaciłem nią w sklepie. A co to jest za karta z mBanku każdy ja moze mieć czy trzeba miec jakies zarobki??

Masta_J

Active member
Bez reklam
OK, wyraziłem się nieprecyzyjnie, chodziło mi o operacje na karcie - wszystko co z nią robisz w sensie rejestracji i tak dalej jest rejestrowane.

Pozdrawiam,

Masta_J

Active member
Bez reklam
Tak, tą kartą płacę na polskim PSS, na brytyjskim PSS, na amerykańskim PSS - bez problemów - nie mogłem zapłacić w australijskim PSS.

Również wszelkie zakupy biletów lotniczych, płyt DVD i gier za granicą nie stanowią najmniejszych problemów.

Pozdrawiam,

luppo19

New member
A prosze mi jeszcze powiedziec czy to jest wirtualna karta czy normalna kredytowa?? Bo ja moge założyć sobie tylko wirtualna karte

Masta_J

Active member
Bez reklam
Moja karta to normalna karta kredytowa.

W linku, który Ci dałem są również i karty wirtualne.

Na czym polega ograniczenie, że możesz mieć tylko wirtualną?

Pozdrawiam,

Booze

New member
To nie jest ŻADNA karta kredytowa(ekarta, netkarta) tylko tak zwana charge- ładujesz tyle kasy ile ci wychodzi po przeliczeniu na dolary za towar.

Wyjątkiem jest strona www.dvdcrave.com -tam masz podaną kwotę już po przewalutowaniu w danym kraju ;)

Na przykład: kupujesz towar w Stanach (tak dla przykładu: na Amazon.com) jakąś koszulkę lub książkę za 15$ i przeliczasz sobie po ile dolar chodzi http://corporate.visa.com/pd/consumer_services/consumer_ex_rates.jsp
Robisz przelew na konto karty i wypełniasz formularz do zakupu na stronie Amazon'u i czekasz na przesyłkę :)

Nie jestem pewien, ale ps store chyba nie obsługuje tej karty(?) gdyż miałem ten sam problem.Po odczekaniu doby a wcześniej prawidłowym wypełnieniu formularza też miałem The credit card information is not valid.

Ja na przykład w ING nie jestem, kartę sobie wyrobiłem i też nie mam w cardholdername nic wpisane, to podaję swoję imię i nazwisko ( na przykład przy zakupie w dvdcrave).

Tak, że widać jest to problem obsługi przez ps store karty ING "żarówa".

dienekes' shade

New member
Witam.

Wczoraj dokonałem swojego pierwszego zakupu w polskim PS Store. Nabyłem flOw :) Cała operacja została przeprowadzona przy pomocy karty VISA Electron. Tak, tak: VISA Electron - wbrew obiegowym opioniom, jakoby kartą tego typu nie można było robić zakupów w PS Store. Cały zabieg trwał kilkanaście sekund. Bank to WBK. Polecam :eek:k: , choćby do samych zakupów on line.

dienekes' shade

New member
Masta_J napisał:
Spróbuj zapłacić taką kartą np. w US PSS.

Pozdrawiam,

Prawdziwe dane, tożsame z tymi z karty, mam w polskim PS Store. Amerykańskie konto mam na fikcyjne dane, poza tamtejszym adresem, rzecz jasna. W takim stanie rzeczy, dokonanie zakupu moją, polską kartą może być wydatnie utrudnione, heh ;) Nie mniej jednak, nie spędza mi to snu z powiek, i nie powinno go spędzać innym :grin:

Ostatnia edycja:
Do góry