Problem z podlaczeniem do internetu

Masta_J

Active member
Bez reklam
No to trza by było połączyć PS3 z tym routerem kablem ethernetowym i dokonać odpowiedniej konfiguracji routera - z tego co widziałem ma on międzymordzie do zarządzania przez WWW.

Musisz stworzyć małą podsieć w sekcji LAN prawdopodobnie - ale na oczy nie widziałem tego sprzętu więc ciężko napisać dokładnie co i jak.

Jakie router ma IP na porcie LAN? Jakie IP ma teraz Twój komputer?

Pozdrawiam,

matiashek

New member
Masta_J napisał:
No to trza by było połączyć PS3 z tym routerem kablem ethernetowym i dokonać odpowiedniej konfiguracji routera - z tego co widziałem ma on międzymordzie do zarządzania przez WWW.

Musisz stworzyć małą podsieć w sekcji LAN prawdopodobnie - ale na oczy nie widziałem tego sprzętu więc ciężko napisać dokładnie co i jak.
No właśnie chciałbym się dowiedzieć jak to zrobic

Jakie router ma IP na porcie LAN? Jakie IP ma teraz Twój komputer?
Jak mam sprawdzić ip na porcie lan?Mój komp ma stały ip 88.199.245.134

matiashek

New member
Ostatnia edycja:

brx

New member
Naaaaajs ;) Teraz klikasz "Save configuration" (jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś), router się restartuje, kabelek ethernetowy wpinasz do czarnuli, ustawiasz na niej sieć przez ethernet i DHCP. Powinno hulać.

brx

New member
W zakładce Configuration/WAN wpisujesz wartości, które masz na kompie (ip, maska, brama), a dla kompa ustawiasz pobieranie adresu przez dhcp. Hipotetycznie, oczywiście. ;)

MoviS

New member
Netia PS3 pomoc

Witam jestem od niedawna szczesliwym posiadaczem ps3, jednak do pełni szczescia brakuje mi mozliwosci korzystania z neta przez konsole. Mam internet netii 1mb kabel idzie od telefonu to standardowego modemu i usb do kompa .Czy mogl by mi ktos napisac ewentualnie podac jakies linka do blizniaczej sytułacji jak sprostac temu zadaniu. Co mam kupic i jak pozniej to skonfigurowac (ewntulnie jaki router czy ten kabel ethernet). Jestem zielony jesli chodzi o ta akurat sprawe, a nie chcialbym wywalic kasy w błoto.

Z gory thx :)

btw :Szukałem na wszystkich mozliwch forach ale natłok informacji na nich jest tak duzy ze nie daje rade sie w tym połapac

robane

New member
witam temat już założyłem ale nie otrzymałem odpowiedzi więc może tutaj.
mam internet radiowy sferii jak podłączyć ps3.
Ma ktos może ten internet.
Z góry dziękuje za pomoc

lleennyy

New member
Witam mam mały problem mianowicie posiadam router linksys'a WRT54G2 router został zainstalowany dzięki płytce która była w zestawie i zabiespiecznony . Problem jest taki że gdy wprowadzam dane z cmd/ipconfig/all konsola nie znajduje neta jednak gdy wczoraj go zrestartowałem i zabespieczeń w routerze nie było konsola bez problemu znalazłą internet proszę o pomoc

gianbuffon

New member
chyba mnie szlag zaraz trafi. mecze sie juz ze 3h z podlaczaniem ps3 do internetu.
mam chello i router d-link 524. mam do niego podlaczonego laptopa i smiga.
jednak z ps3 sa problemy. jak daje easy i automatic, to wyskakuje blad 801... z error connection. jak ustawiam recznie, tak jak mam na kompie, to wyskakuje blad 807... eroor dnd. probowalem roznych sposobow (bo w polaczeniech sieciowych i w routerze mam dwa rozne dnd) i nic nie daje.
nie wiem co mam robic, prosze o pomoc

gianbuffon

New member
mialo byc dns sorka:)
juz mi sie udalo podlaczyc, po 3,5h prob...
mam pytanie odnosnie przegladarki. jak zachowac strony w zakladkach? dodalem je do bookmars, po ponownym wlaczeniu konsoli strony nie zapisaly sie...

Bambolo82

Banned
Naprawdę dziwię się że ktoś może mieć problemy z podłączeniem PS3 do już skonfigurowanego routera i internetu.

Mi to zajęło 30 sekund. Wszystko odbywa się automatycznie. Wystarczy tylko wpisać w ustawieniach PS3 hasło WIFI jeżeli takie mamy ustawione na routerze.

Do góry