Witam
mam prośbę o pomoc w wyborze urządzenia, które spełniłoby moje oczekiwania:
1. Współpraca z telewizorem Panasonic TH-37PV80 - podłączenie urządzenia przez HDMI.
2. Oglądanie DVB-T - podłączenie tunera do anteny zbiorczej w budynku, dość dobry sygnał.
3. Odtwarzanie filmów HD 1080p z dźwiękiem DTS (downmix do 2.0 i odtwarzanie przez głośniki TV).
4. Filmy mają być odtwarzane przez Wifi (router TP-Link 1043ND 802.11n jest w innym pokoju, ok 6 m w linii prostej).
5. Fajnie gdyby był TVN Player.
6. Cena - wiadomo, im mniej tym lepiej.
7. Wymiary - tutaj również im mniej tym lepiej. Nie za bardzo mam gdzie postawić pudełko. Ale to sprawa trzeciorzędna.
Nie są mi za to potrzebne inne funkcje, tj. nagrywanie na dysku, bitorrent, podłączanie innych urządzeń na USB (klawiatura, mysz, etc.).
Z tego co czytałem rozwiązania na androidzie odpadają - słabe transfery i odtwarzanie 1080p przez Wifi, kiepska obsługa DVB-T, mała ilość dostępnych urządzeń z DVB-T (te które są mają zazwyczaj słabe procesory).
Zainteresowałem się Evolve Blade DualCorder HD oraz Mantą DVBT05 (+ dongle USB Wifi). Jest jeszcze Ariva T650i ale z tego co wyczytałem ona nie downmixuje dźwięku DTS do 2.0 (odtwarzanie tylko przez zewnętrzny dekoder).
Czy znajdę jeszcze jakieś inne odtwarzacze w cenie ok. 300 zł, które spełniałyby moje wymagania?
Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam