zwierzak11
New member
czy może ktoś odtwarza blu-ray 3d lub iso bluray 3d przez ten odtwarzacz na tv 3d??
Jaki odtwarzacz łyknie MKV 3D? Mam problem jaki odtwarzacz kupić żeby móc oglądać baz stresu filmy 3D z dysku. Dla przykładu podam specyfikację pliku:
Ogólne:
Format : Matroska (MKV)
Rozmiar pliku : 3,43 GB
Czas trwania : 1h 50 min.
Całkowita przepływność bitów : 4.446 Kb/s
Wideo:
Format : AVC
Profil formatu : High@L5.1
Przepływność bitów : 4.000 Kb/s
Szerokość : 1.920 pikseli
Wysokość : 1.080 pikseli
Proporcje obrazu : 16:9
Szybkość wyświetlania klatek : 23,976 kl/s
Rozmiar strumienia : 3,02 GB (88%)
Audio:
Format : AC-3
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 448 Kb/s
Kanały : 6 kanałów
Rozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Side: L R, LFE
Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bitów
Rozmiar strumienia : 354 MB (10%)
Język : Polski
Jest to MKV mini 3D, oczywiście chcę też oglądać filmy w innych popularnych formatach
Do 1.500zł
Jaki odtwarzacz łyknie MKV 3D?
Każdy zbudowany na Realteku 1186 i nowych Sigmach. Np. Xtreamer Prodigy, HiMedia HD900, Popcorn serii 300 itd.
a ile masz kasy na dysk?
w dysk to celuj coś z WD
Witam. Mam zapytanie może dość banalne ale mimo to chcę porady.
Zamierzam wydać na odtwarzacz multimedialny max. 220zł. Pytanie oczywiste, co wybrać?
Moim faworytem jak do tej pory jest Wiwa HD-5. Obecnie można ja kupić za 159 zł w EuroRtvAgd.
Założenia:
- W miarę szybkie przeglądanie zawartości zewn. HDD
- Odtwarzanie MP3 i WMA
- Czytanie MKV,M2TS,vob,obrazów ISO z Płyt DVD jak i Blu-Ray –koniecznie oraz ewent. jakieś DivX itp.
- Możliwość przewijania tam i z powrotem z różnymi prędkościami
- W miarę dobre możliwości edycji napisów
- Menu w j. Polskim ale niekoniecznie
- Możliwość odtwarzania muzyki w podkładzie przy pokazie slajdów ze zdjęć
- Naturalnie ze musi być HDMI i ewent. czytnik kart SD
- Gdyby była możliwość czytania HDD z USB 3.0 to by było suuuuper ale w tej cenie chyba nie realne...?
Podłączyć chcę do amplitunera z dekoderami HD i z niego na plazmę .
Powyższe założenia spełnia w/w Wiwaz wyjątkiem czytania USB z 3.0
Gdyby wizualnie Menu odtwarzacza było ładne to by było super. Nie wiem czy jest w Wiwie ten podkład z muzyką ale akurat to już nie jest takim priorytetem.
[FONT="]Czy ktoś może polecić coś do max 220 zł innego niż Wiwa HD-5 z opisem co inny odtwarzacz posiada? Może jakieś przeglądanie różnych portali z netu?
[/FONT]
W cenie którą podałeś to tylko Wiwa HD-5. Ciut więcej kosztuje Philips HMP3000. W tych okolicach cenowych nic raczej nowego nie kupisz.Nikt nie chce podpowiedzieć za czym sie rozejrzeć?
W cenie którą podałeś to tylko Wiwa HD-5. Ciut więcej kosztuje Philips HMP3000. W tych okolicach cenowych nic raczej nowego nie kupisz.
czyli biorąc pod uwagę fakt ze będe korzystał i tak tylko z HDMI bo inny rodzaj wyjścia i tak mi nie jest potrzebny to czy Wiwa HD-5 czy Philips 3000 czy Asus O Play Mini to jeden grzyb? Bo z tego co udało mi sie wyczytać , nie ma między nimi istotnych różnic? No, moze z wyjątkiem tego iż Philips nie czyta plików mov. Co w sumie z miejsca skreśla ten odtwarzacz. Przynajmniej dla mnie. poza tym mam rozumieć ze nie warto wydawać więcej niż ok 170 zł za Wiwę?asus i philips 3000 to to samo tylko że philips ma ładniejszy wygląd hehe