Porady - jaki odtwarzacz kupić? (odtwarzacz strumieniowy/mediaplayer)

mat74

Well-known member
Bez reklam
To mnie zaskoczyłeś- widocznie trafiłem na takie kompilacje, które tego nie umozliwiały.Musze go ponownie pozyczyć.
btw. Zdjęcie jest chyba z november 2022 , tego Firesticka nie było wtedy jeszcze w sprzedaży.

W każdym razie skoro Firestick 4k max 2gen obsługuje gęste formaty to ten Google streamer własciwie nie jest konkurencją nawet dla niego...

leszekgd

Active member
Czyli jak działa Atmos z TrueHD to ten firestick jest największym kilerem w kategorii cena/możliwości. W poniedziałek potestuję w domku bo służy mi jako podróżny sprzęt ;)

colargor

Member
Specyfikacja dla:

Firecube 3gen

oraz:

Firestick 4k max 2gen

Firestick 4k 2gen

Wyglada na to, ze oba sticki maja taka sama specyfikacje audio.
4k max 2gen ma cpu Mediatek MT8696T a 4k 2gen ma cpu Mediatek MT8696D.

Astra1

New member

Colargor możesz dać namiary na Kodi 20.2 Max Gen 2 ?​

Już miałem kupować Nvidia Shield TV Pro ale skoro Firestick 4k max 2gen przepuszcza gęste audio to poco przepłacać.

[Tigro]

Member
Jakiego Android Boxa polecilibyście do okolic 200zł, żeby po prostu bez problemu odtwarzał wszystkie popularne formaty, głównie w full hd ale czasem też w 4k + napisy? Jak zawsze tych procesorów jest multum i jestem trochę zagubiony - miałem kiedyś takiego prostego boxa, na którym po prostu było preinstalowane Kodi i odtwarzał wszystko bez zająknięcia z pendrive'a i dokładnie o takie coś mi chodzi. Bez żadnych egzotycznych formatów czy kodeków. W co celować? Coś, co będzie po prostu zabezpieczeniem na wypadek jak telewizor czasem nie chce czegoś odtworzyć albo ma problemy z napisami. Na funkcjach smart mi kompletnie nie zależy, chodzi tylko o obsługę plików po usb :)

OkeyBotriX

New member
Witam jestem zainteresowany tym zakupem czy warto kupić ten sprzęt PLAY NOW TV BOX 2, proszę o opinie o ten sprzęt jak ktoś posiada albo jak kiedyś go miał 🔥😀

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czy ktoś mógłby sprawdzić czy na Fire stick 4k max 2g , na apce Disneya jest widoczny i wspierany Dolby Atmos ? Niestety od 3 miesięcy na Oled Philips 706 filmy mają w szczegółach 5.1 , a np z Marvela wszystko ma DA i TV i Soundbar nie pokazuje tego , a wcześniej nie było prolemu

wilu1975

New member
Witam, szukam odtwarzacza który odtworzy płynnie filmy z Gopro nagrane w jakości 4K 120 fps, oraz zdjęcia w formacie HEIF.

Czy wybrane urządzenia dadzą radę i które polecacie :
1. Dune HD Pro One 8K Plus Odtwarzacz sieciowy 8K AV1 HDR10+ Dolby Vision
2. Ugoos AM8 Streaming Media Player 4GB/32GB w jakości 8K60p Amlogic S928X-J
3. Dune HD Premier 4K Pro

Nie zależy mi na oglądaniu filmów z aplikacji bo mam Apple TV 4K.
Dziękuje z góry za podpowiedzi.

Tomek969

Member
Niemiecki Amazon po ostatnim wyroku w Monachium kontra Nokia, ostro zapowiadal ze jego Fire TV Sticki beda dalej w sprzedazy.
Jednak jak sie okazuje sciagneli z strony wersje MAX i 4K zostal w ofercie tylko Amazon Fire TV Stick Lite Fire TV Cube.
Do TV Cube tez Nokia ma zastrzezenia ale jeszcze wyroku nie ma.

achim69

Member
Panowie, jaki odtwarzacz multimedialny byłby najlepszy w moim przypadku?
Moje wymagania to:
  • priorytet to filmy z przenośnych dysków twardych podłączonych przez port USB
  • sporadycznie filmy z platform streamingowych
  • obraz 4K UHD
  • dzwięk Dolby Atmos, wszystkie odmiany DTS i Dolby Digital
  • budżet do 1000 złotych

DarPe

New member
Cześć wszystkim! :)

Zgłębiam temat różnych odtwarzaczy i szczerze powiem porządnie to zagmatwane wszystko.
Zaczęło się od tego, że po przejściu na win 11 (przy okazji modernizacji sprzętu) i przeinstalowaniu wszystkiego na świeżo - hbo MAX przestał mi puszczać 5.1 na amplituner przez SPDIF.
Już kilkukrotnie przymierzałem się do kupna jakiegoś urządzenia do odtwarzania różnych VOD ale ciągle trafiałem na różne problemy, co miałem na oku dane urządzenie to okazywało się że czegoś nie ma albo nie może odtworzyć itd.
Ok już bez dłuższego rozpisywania się napiszę o co mi dokładniej chodzi.

Mam leciwy już amplituner Onkyo TX-SR506 (myślę nad zmianą ale jeszcze nie teraz) + projektor Optoma HD131xe
Najbardziej mi zależy żeby odtwarzać filmy w jak najlepszej jakości obrazu i dźwięku z hbo MAX i Amazon Prime Video. Aktualnie z racji posiadanego sprzętu wystarczy 1080p i DD 5.1 i to w zasadzie jest moje główne założenie, czyli - Urządzenie z wyjściem SPDIF podłączonym bezpośrednio do ampli (dającym DD 5.1) + HDMI do projektora no i wejście na LAN.

Tutaj moje pytanie co byście polecili najlepszego do tego zadania? Czy w ogóle jest to osiągalne, oczywiście w rozsądnych pieniądzach? ;)

Morre

New member
Za niedługo dotrze do mnie TV LG C4. Ale jeżeli dobrze zrozumiałem, nie ma tam aplikacji UPC TV GO. Dlatego szukam urządzenia, na którym będę mógł uruchomić aplikację UPC (korzystam jeszcze z Canal+ i za niedługo być może Eleven). Nie orientuje się jeszcze jak bardzo system webOS jest spoko lub nie, bo ew rozważałbym wyłączne korzystanie z jakiejś przystawki, jeżeli system w LG jest mocno wybrakowany i np blokuje w niektórych apkach jakość 4K.

Ktoś się orientuję co może spełniać moje wymagania?

Morre

New member
Generalnie, też jeszcze jedno pytanie mi przyszło do głowy. Jaki będzie najlepszy sprzęt, jeżeli nie mam zamiaru używać Kodi, a tylko i wyłącznie platformy streamingowe (UPC TV GO (koniecznie), Prime, Canal+, Netflix, YouTube)? AirPlay też się zdarzy czasem (ale będę mieć LG C4, a tam z tego co wiem to jest AirPlay).

Dobrze wyczytałem z poprzednich postów, że najlepszy jest amazon firestick 4k? Tylko z kolei jest problem, bo nie będę mógł wyszukiwać np. w aplikacji YouTube głosowo, bo nie ma asystenta głosowego po polsku? Czyli wtedy zostaje Chromecast 4.0 4K?

Do góry