A czy odtwarza Ci pełne menu ISO DVD i Blu-Ray dla mnie to bardzo ważne funkcje.
Jestem trochę zawiedziony tym odtwarzaczem, za te pieniądze spodziewałem się więcej. Mój stary DUNE Smart D1 czyta bezproblemowo pełne menu ISO zarównano DVD jak i Blu-Ray.
Obecnie żaden player na Androidzie nie czyta menu w BD ISO. Jeżeli jest to jednak dla niektórych niezbędne, jest program - Vidon XBMC.
Menu z DVD ISO jest odczytywane bez problemu. Zarówno w Androidzie jak i w Kodi.
Jeżeli zaś chodzi o Dune... Sam posiadam Dune Smart B1 i nadal używam z zadowoleniem właśnie do płyt Blu-ray. Notabene nie wiem czy wiesz, ale układ Sigma tam się znajdujący jest tak mocny, że dekoduje UHD z mniejszym bitrate: z plików testowych odtworzył mi bez większych zacięć projekt Timelapse i Fireworks Taipei 2160p. Oczywiście pliki są kodowane H.264.
Ale jest to seria playerów traktowanych jako odtwarzacze BD. A problem z menu w innych odtwarzaczach niż klasyczne BD leży w tym, iż Blu-ray Consortium narzuciło tak poważne obwarowania licencyjne, iż producenci playerów takich jak HiMedia nie wyszliby z sądu, gdyby chcieli je zastosować.
Przy HiMedia trzeba się intensywnie uczuć obsługi
Przesada. Obsługa playera jest bajecznie prosta. Natomiast jeżeli ktoś chce używać Kodi... Cóż, coś za coś. Trzeba się trochę dokształcić...
Edycja:
Nie mogę tego potwierdzić osobistymi testami, ale z niektórych forów wynika, że Egreat A5/A10 4K UHD Media Player radzi sobie z menu we wszystkich ISO. To sprzęt na układzie Hi3798CV200, tak jak Himedia Q10 Pro, ale na pierwszy rzut okaz trochę bardziej dopracowany.