Pokaż Fajną Fotkę

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ty to masz zdrowie :)
No cóż, tak to jest. Paradoksalnie trzeba nocą szukać dobrego światła :)
Orłowo w okolicach 5 rano. Jak widać słońca już w trzy i trochę, niestety...
A Pan Antoni siedzi dalej...
Focone telefonem bez żadnej obróbki.
Pojechałem na ryby, a nie na fotki ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Armanig to w tych godzinach odsypia wieczorne imprezy ;)
Dam znów znać na pewno, ale nie prędko to będzie...

jaco.37

Member
Bez reklam
Zgierz-po wczorajszym gradobiciu.W południe był upał,później jak w zimie...

Attachments

• IMG_20180503_175338[1].jpg
    IMG_20180503_175338[1].jpg
    48,2 KB · Wyś: 27

vvv

Well-known member
Bez reklam
Czemu nie na lody 😀
No niestety naszego kolegi nie spotkałem pewnie dla tego ze było wcześnie 😉
Pogoda była fajna ale nie bardzo fotograficzna
Coś zapodam ale to jutro 😀

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wróciłem, Pany przede wszystkim dzięki za rekomendacje, na "szczęście" nie udało się skorzystać ze wszystkich atrakcji i mam po co wracać!

Z perspektywy kogoś kto nie był od nastu lat w rejonach nadmorskich śmiało mogę rzec - jest CUDNIE, a przede wszystkim jest klimat!
Nie zrozumcie mnie żle, jest wiele pięknych miejsc na świecie i mam tego pełną świadomość i nie tylko teoretyczną, ale dla mnie, to Polskie morze (tudzież okolice), to jakiś sentyment i być może mało obiektywny, ale szczerze się nie zawiodłem. Słowo klucz, to "klimat".

Pisać można dużo, tak dużo jak natłukłem kilometrów (ponad 2000).

W skrócie:
Byłem w Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku. To chyba nie wymaga komentarza.
Wizyta w tym miejscu powinna być OBOWIĄZKOWA dla każdego ucznia, bez zaliczenia tego miejsca z ustawy powtarzanie klasy. To samo jest naturalnie z Oświęcimiem.

W wielu miejscach byłem na chwilę, Hel, Sopot, Gdańsk, Łeba itd.
W Sopocie zdaje się miejscówka do lansu, spora kumulacja drogich przejeżdżających aut, w tym czerwone Ferrari, a stałem przy ulicy zaledwie chwilę.

Co mnie zaskoczyło (pozytywnie). Takiej miłej, uśmiechniętej i chętnej obsługi nie widziałem jeszcze w Polsce, autentycznie. Gdzie człowiek nie pójdzie, knajpa, bar, parkingowy, sprzedawca, każdy jeden pozytywnie nastawiony i chętny do pomocy.
Z perspektywy Warszawki i innych dużych miast, nie ma co porównywać. Nie przesadzam.
To chyba ten klimat nadmorski ludziom tam służy. Bomba.

Btw. Te drogi dojazdowe do Łeby, to absurd zupełny. Nie widziałem czegoś takiego od lat, jakbym się cofnął o 20 lat wstecz, ja nie wiem kto to tak zostawił w samopas.
Kiedy planują dokończenie, bo aż się prosi o ładną dojazdówkę do Łeby?
Za to Gdańskie dojazdówki już pierwsza klasa, rzekłbym, że lepsze od tych po drugiej stronie Polski.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,Ty tu nie pokazuj zdjęć łabędzi,tylko nadmorskich koleżanek,które poznałeś :grin:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Sopot to moim zdaniem ogolnie miejscowka dla mlodzierzy -, popic, poszalec, w nocy wrze na deptaku i plarzy. Takie drugie mielno.
Gdansk i Gdynia jakies takie spokojne

Bynajmniej takie mam odczucia po kilku wizytach.

Jak zes natrzaskal 2000km to chyba kierunji i morza ci sie pomylily :) Napewno byl to baltyk?

Co do helu bylem kiedys raz i to wszystko, jakos nie widze sensu tam zajezdzac. Niczym to miejsce mnie nie uzeklo.

o drogach nic nie mow. Pomorskie tak na drugi plan maja zepchniete ze hej. Bardziej popieraja budowe s7 niz s6. Gdzie z wawy szybko autostrada dojedziesz do trojmiasta. A oni wpadli na pomysl aby ekspresowke z wawy do 3miasta robic specjalnie, bo zyskaja 50km.

Niech sie skupia na s6 i jakiejs autostradzie na wschodzie - - - VIA BALTICA.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mnie natomiast wszystko urzekło, ale Panowie, musicie zrozumieć, że ja nie pochodzę z nadmorskich miejscówek, a bliżej gór.
Lubię morze, te widoki i klimat. Brakuje mi tego. Mam sentymenty i wewnętrzną potrzebę tam przynajmniej bywać.
Nawet podświadomie odpalam dosyć często szum fal na sprzęcie (są takie stacje internetowe) ;)

Co dla niektórych jest widokiem powszednim, dla innych jest czymś zjawiskowym (i vice versa). Generalnie to zazdroszczę życia blisko morza, a już jakiś apartament z widokiem na morze, ho ho. Marzenie ściętej głowy.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
No to oczywiste, goral bedzie sie jaral morzem a kaszub gorami.

Jeszcze trzebabylo w aucie wyszukac radio Kaszuby i zawitac do szymbarku. Bys byl jak rodowity kaszub ��

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widoczek świetny ;)
Lolo,
Wszystko przede mną, jak na razie, to liznąłem trochę tego, trochę tamtego i w zasadzie wszystko ma swój urok i klimat. Bałem się, że się rozczaruje, ale nic z tego.
Na pewno będę chciał wrócić i już na spokojnie nacieszyć się klimatem.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
W Sopocie zdaje się miejscówka do lansu, spora kumulacja drogich przejeżdżających aut, w tym czerwone Ferrari, a stałem przy ulicy zaledwie chwilę.
na prawo od mola, w stronę przystani jest takie coś, a właściwie kilka takich miejscówek, czy apartamentowców. Tam swoje letnie hacjendy mają znani aktorzy i celebryci, nie będę wymieniał z nazwisk :)

vvv

Well-known member
Bez reklam
Dobrze prawisz armanig jak coś ma się na codzień to nie docenia się tego
Kiedy pomyśle ze nie mógłbym iść na spacer brzegiem z Sopotu do Gdyni Gdańska wybrać się na poranek z aparatem to pewnie bym się popłakał 😉😀

Do góry