Pokaż Fajną Fotkę

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Widac imprezowal ostro.

Railay Beech.
Male sa slodkie. Ale to co mam, jest plaskie i bez kontrastu, bo bylo poludnowe slonce, dluga ogniskowa, shitowa puszka i brak raw, wiec fotki wymagaja nieco TLC, zanim je wyciagne. Malpiszony wziely mnie z zaskoczenia, wskakujac na dach mojego bungalowu, wiec zdarzylem tylko przelaczyc na auto.
Wrzucilem tylko te w lisciach, bo przynajmniej cos widac, TBC

Ostatnia edycja:

brodacz

Active member
Bez reklam
Widziałem info o nich na tablicy przy wejściu na punkt widokowy, ale nie sądziłem, że oprócz makaków są i one (ostatnio byłem w styczniu tego roku). Ja spotykałem je w Wing 5 w Prachuap. Są niemal oswojone bo jak wiewiórki przychodzą po orzeszki ziemne czy owoce.
Tutaj ich na gęsto

Tak grzecznie młode biorą żarcie...

a tak stare...

zapewniam, że mam i krwawsze sceny, ale nie nadają się do publikacji.
Tak rosną na drzewach

A tak analizują, czy aby na pewno dobrze się zachowują...

No i na koniec perełka czyli ich złote młode.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co w tej Łebie wartego do zaliczenia, jaki plan proponujecie?
To samo z Trójmiastem. Gdzie warto podjechać, co zobaczyć?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Oczywiscie w lebie to wydmy.

Moja ulubiona trasa to:
Melexem do samego konca.
Nastepnie plaza na piechote to wyrzutni rakiet.
Stamtad statkiem po jeziorze do punktu poczatkowego.
(wszystko zaliczysz i nie nameczysz sie zbytnio).

Jak juz jestes na pomorzu jezeli lubisz skanseny (jestes rodzinnie) to polecam, szymbark (dom do gory nogami, bunkier gryfa pomorskiego) obowiazkowo z przewodnikiem.
Centrum Edukacji i Promocji Regionu - cepr.pl

Jak chcesz romantycznie to podobno super jest w Dolinie Szarlotty
http://www.dolinacharlotty.pl

w lebie masz tez Park dinozaurow
Podobno po zmroku tez czynne i jeszcze lepszy efekt jak maszeruje sie po ciemku i dinozaury wyskakuja

http://lebapark.pl/#atrakcje

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeżdżą ta melexy faktycznie, czyli mówić, że chce do samego końca? :) Tam rozumiem te wydmy i spacer do wyrzutni rakiet?
Dino i dom do góry nogami do zaliczenia.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jeżdżą ta melexy faktycznie, czyli mówić, że chce do samego końca? :) Tam rozumiem te wydmy i spacer do wyrzutni rakiet?

Dokladnie tak.

Sa trzy przystanki
Start
Wyrzutnia rakiet
Przystanek koncowy wydmy.

Na piechote to sporo kilometrow. Wiec najlepiej na starcie wsiasc w melexa i pojechac na sam koniec. Wdrapac sie na wydmy dojsc do plazy i aby sid nie cofac to na piechote wzdloz plazy do wyzutni rakiet. Stamtad mozesz wrocic melexem lub Statkiem (wikingiem) po jeziorze do punktu poczatkowego.

Tylko pamietaj, jak pojedziesz do szymbarku aby wykupic przewodnika. Swietnie opowiadaja o pociagach, domach sybiraka, deska, pospiewasz sobie alfabet kaszubski, w bunkrze zalacza animacje (cos dla audiomaniakow :),) , do domu wejdziesz bez kolejki. PRZEWODNIK OBOWIAZKOWO bo bez niego nie zobaczysz wiekszosci animacji

Ostatnia edycja:

vvv

Well-known member
Bez reklam
lolo2 pięknie Ci nakreślił plan 😀👍
Jeśli będziesz w Gdańsku to polecił bym jeszcze Muzeun ll Wojny Światowej i Solidarności

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Super, dzięki Pany. Teraz już wszystko wiem.
Generalnie super miejscówka, ma klimacik.
Co Polskie, to Polskie :)
Tylko pogoda kieprawa coś.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Za wczesnie zes wyruszyl.

Bo teraz jest elegancko, sloneczko jak talala. No chyba ze te 50km na polnoc jest znaczaca roznica. :)

vvv

Well-known member
Bez reklam
Pogoda ma być w sobotni poranek fotograficzna jak mi plan się uda zrealizować
To będę focil moje ulubione wydmy o poranku 😀👍
Dawaj znać kiedy tam będziesz @armanig 😀👍

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
a jak będziesz już chciał odpocząć od zgiełku miasta i turystów to polecam Gdynia-Orłowo i ławeczkę Antoniego Suchanka przy orłowskim molo. Cisza i spokój Cię zabije ;)

eddielublin

New member
a jak będziesz już chciał odpocząć od zgiełku miasta i turystów to polecam Gdynia-Orłowo i ławeczkę Antoniego Suchanka przy orłowskim molo. Cisza i spokój Cię zabije ;)
miałem takie klimaty niecałe 2 tg temu. Piękna słoneczna pogoda, pusta plaża, tylko jednego dnia przy wietrze trafiła się ekipa kite-rów.
Jak sobie pomyśle co tam się będzie działo za 2 miesiące to brrrrr...może morze wiosenne zatem...

Ostatnia edycja:

Sansei6

Member
Bez reklam
Ja dziś miałem tak, w Stegnie

Attachments

• IMG_20180503_101934.jpg
    IMG_20180503_101934.jpg
    26,8 KB · Wyś: 21

vvv

Well-known member
Bez reklam
To całkiem spokojnie 👍
Polecam i Ja Orłowskie Molo o poranku jest bajecznie a i fotkę można ładna zrobić 😀
U mnie dzisiaj start do Łeby tak o 1.30 potem marsz 7 km aby załapać się na niebieska godzinę
Oby tylko nie bulo za wiele ludzi 😀😀 Ktoś jeszcze Zainteresowany ?

Do góry