Dzięki Wam zagościła u mnie 616stka

Mam nadzieję, że wszystkie switche hdmi i splittery w końcu pójdą w odstawkę.
Na razie miałem okazję tylko kilkanaście minut na zabawę i podłączenia, więc na szybko to zdziwiła mnie moc, konkretnie poziom głośności (jeszcze przed kalibracją Audyssey), na moim starym Onkyo 505 , czyli słabszym modelu było zdecydowanie głośniej na danym ustawieniu potencjometru, tak mniej więcej o 10-15 jednostek. Na razie tylko przesłuchałem ze dwa kawałki z testowej płytki Naim (w 505ce głośno było już od 50ciu, tutaj kręciłem nawet 70). Zobaczę jak będzie po kalibracji
Na dzień dobry dopadł mnie problem HDCP
Do tej pory używałem turborekordera N w taki sposób, że component szedł do TV tak aby zwykłe wiadomości , bajki etc oglądać na TV z całkowitym pominięciem ampli, oraz HDMI szedł do ampli przez SWITCH, który jeśli był w danej chwili nieaktywny (aktywne inne połączenie HDMI) to problem HDCP nie występował. Natomiast z 616tką jest tak, że pomimo HDMI through OFF kabel jakby przesyła cóś do Nboxa bo ten za każdym razem wali niebieskim ekranem z problemem HDCP.
Czy jest ktoś z Was, kto używa z powodzeniem takiego rozwiązania z Nką - component do TV, plus HDMI do Ampli?
p.s. jestem przed aktualizacją, oryginalny soft to 1151-0108-0400
pzdr