HQ 150 o jakich Ty piszesz paragonach? Przeczytaj sobie co napisałem w poście 288 i postaraj się zrozumieć. Ja nie kupuje płyt bezpośrednio z Państwa X ze sklepu Y, tylko kupują mi dwaj Panowie (jeden dosyć bardzo znany jeśli chodzi o sprzedawanie płyt Made in Japan, a drugi kupuje wtedy jak coś sobie kupuje i robi to w jakimś tam znanym sobie gronie) Mi znajomi go nakręcili, generalnie Gość tylko interesuje się muzyką poważną, jazzem i muzyką filmową po trosze. Jest w swoim rodzaju melomanem jak się nim pogada. Tak naprawdę czy bym kupił u niego czy w tym znanym sklepie w RP porównywalnie to wychodzi, natomiast chciałbym, aby coś mi załatwił dla kogoś w związku z powyższym kupiłem u tego Pana. W większości wypadków kupuje u tego jednego, że tak powiem bardziej znanego, ale za ile oni kupują płyty nie interesuje mnie to, dla mnie jest istotne żeby płyta do mnie trafiła i co ważne u tego jednego dopiero płacę gdy płyta jest na miejscu. Ale to co nas różni to fakt, że ja wierzę tej osobie (a już nie wspomnę Pana od którego biorę SMH-mki i BLUSPE-ci), że nie oszukują mnie, bo mi się w głowie nie mieści żeby kupić płytę na chińskim portalu i sprzedać ją kilka razy drożej będąc fanem takiej muzyki plus to co słyszałem kiedy z tą osobą rozmawiałem telefonicznie. Zresztą tego drugiego sprzedawcę już poleciłem kilku osobom z tego jak i z innego forum.
Problem jest w tym, że Ty patrzysz swoim mniemaniem, jak kupujesz na Ali to wg Ciebie taki Gość również to samo robi i potem sprzedaje płyty K2 takiemu „naiwnemu” jak np. moja osoba. Tylko to jest Twój problem, bo ja mam wszelkie podstawy wierzyć, że mnie nie oszukał.
Natomiast jeśli chcesz sprawdzić skąd sprzedawcy sklepów płyty biorą K2 to wystarczy wejść wnet wyszukać sobie bardzo znany sklep stacjonarny w RP i porozmawiać sobie z właścicielem. Skoro tyle rzeczy umiesz wyszukać na Ali to chyba znany sklep płytowy w RP również nie będziesz miał z tym problemu o ile troszkę kupujesz płyt w tym kraju.
I tyle co miałem do powiedzenia w tym temacie jak i w innych względem Twojej osoby.