Płyty cd w stereo

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dla odmiany przesłuchane dziś inne dwie płyty ostatnio kupione. Dla osób , które by chciały "liznąć" jazzu polecam Keiko Matsui. Nowa płyta nie jest jej najlepszą , ale jest ciekawa i "strawna" . Jest energia. Dla bardziej "wytrawnych" Anouar Brahem. Świetne wschodnie granie . Doskonała lutnia. I mój jeden z ulubionych kontrabasistów z szwedzkiej grupy Nika Bartscha.

p-iii.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niestety Krzychu lat się nie oszuka i śpiewanie profesjonalne również to odczuwa, a właściwie wokalista/wokalistka i przychodzi taki moment w ich życiu, że ludzie mówią sobie dość. Bo jak to klasyk śpiewał... "trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść niepokonanym..."

JanVid

New member
Byłem na koncercie w Krakowie i na zywo powiem Ci, ze widać już te lata.....

....że tak powiem ..... koncert a płyta studyjna to dwie różne rzeczy ... nie każdy koncert oddaje "image artysty" (lub na odwrót) :)
np. Perfect = 100% Perfect (na duży +): a natomiast (wg. mnie) Budka Suflera to były dwa inne i różne zespoły :(

janunio

New member
Bez reklam
Z wokalem jest różnie.
Jeden starzeje się jak stare wino (Ryszard Rynkowski).
Inny traci błysk - R. Plant; nie ta góra.

JanVid

New member
Oczywiście, że tak. Wrażenie jak wrażenie, raczej było to rozczarowanie, nie tego się spodziewałem. Po koncercie BS odniosłem wrażenie, że to był jakiś inny zespół, mocnego uderzenia, zwalisty i kreujący się na ciężki rock, to nie było to co znam z płyt (a znam wszystkie, koncertowe też). Akustyka jednak robi swoje, a właściwie dbałość o nią. Dodam, że koncerty BS i P były na tej samej hali w rożnych odstępach czasowych ok. 1 rok a jak różne.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z wokalem jest różnie.
Jeden starzeje się jak stare wino (Ryszard Rynkowski).
Inny traci błysk - R. Plant; nie ta góra.

Rysiek jest ok, tylko kiedyś miał jakieś problemy z natury psychicznej, ale miejmy nadzieje, że już sobie z tym poradził..

Oczywiście, że tak. Wrażenie jak wrażenie, raczej było to rozczarowanie, nie tego się spodziewałem. Po koncercie BS odniosłem wrażenie, że to był jakiś inny zespół, mocnego uderzenia, zwalisty i kreujący się na ciężki rock, to nie było to co znam z płyt (a znam wszystkie, koncertowe też). Akustyka jednak robi swoje, a właściwie dbałość o nią. Dodam, że koncerty BS i P były na tej samej hali w rożnych odstępach czasowych ok. 1 rok a jak różne.

Ja byłem 2 razy na ich koncercie, raz było ok, ale drugim razem masakra.. zarówno akustyka jak i oni sami , mieli chyba gorszy dzień.. bywa...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Byłem na koncercie w Krakowie i na zywo powiem Ci, ze widać już te lata.
Ostatnio jednak Pani Jopek nie schodzi u mnie z repertuaru.

Krzychu łap to - świetne... :) Być na takim koncercie.. pikna sprawa

[youtube]zDkaJGD8cHQ[/youtube]
[youtube]J-8kaWAf9No[/youtube]

Ostatnia edycja:

janunio

New member
Bez reklam
To prawda. Niestety.
Całe szczęście, że udało się Carlosowi nagrać kilka perfekcyjnych BD.

Lista gwiazd, które takiego szczęścia nie miały jest b. długa.
1. The Beatles
2. Miles Davis
3. Jaco Pastorius ....
Macie propozycje do takiej smutnej listy ?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja kupiłem sobie płytkę M. Knopflera w sacd i powiem, że jestem zadowolony z repertuaru, a pod względem jakości nagrania tej płyty, mam wiele lepszych płyt w sacd, ale i z tą jest poziom zadowalający, a biorąc pod uwagę, że kosztowała "przyzwoite" pieniądze w stosunku do wielu innych w tym formacie to zakup uważam za udany i jak ktoś lubi tego artystę to polecam.

online share pic

snach

Member
Lolek126

Zacne płytki Waść prezentujesz. Szacun.
Jeśli mogę coś zasugerować to diełaj foty przy świetle dziennym bez lampy. No i to tło z haftem. Zacna robotka ręczna ale na litość Boga:). Folkowej muzy nie prezentujesz.
Serdeczności.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zdjęcia są robione z reguły później, wiec lampa jest przydatna, choć są jednak wtedy refleksy. Na dywanie chyba najlepiej sie robi zdjęcia :) Spokojnej nocy życzę.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zastanawiałem się , aż w końcu zamówiłem podwójne wydanie tej składanki Dire Straits, zobaczymy jak to zagra, jest to inne wydanie niż to pojedyncze, które mam dotychczas. Bardzo jestem ciekawy jak to wyjdzie w praniu, najważniejsze jednak jest to, że jeszcze jest kilka innych utworów, których nie mam na dwóch składankach DS, które do tej pory posiadam w swoich zasobach.
Teraz jeszcze trzeba zamówić będzie ze 2 płyty M. Knopflera do kolekcji i będzie wszystko.

closest exxon gas station

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
lolek dobrze zrobiłeś ,że zamówiłeś to wydawnictwo .Zwłaszcza pierwsza płyta wygląda rewelacyjnie - zaczyna się od Telegraph Road najdłuższego utworu w dorobku Dire Straits .Pomysł na ten utwór wpadł Knopflerowi podczas podróży autobusem po słynnej arterii w stanie Michigan ,w tytułowym Love Over Gold zespół osadził instrumental segment z kolei Private Investigations powstał po przeczytaniu kryminałów Raymonda Chandlera ...a dalej to już sami wiecie, lecą do końca utwory z albumu wszechczasów

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mnie się podoba to wydanie, DS generalnie ma dość dużo kawałków, które w moim odczuciu wiele ludzi nawet za kolejne 20 lat jak dożyjemy będą zmysły nasze cieszyć.. np dla mnie jednym z wielu takich kawałków jest Your latest trick, coś genialnego dla mnie...:bober::bober:

https://www.youtube.com/watch?v=AKiVttFnqkY

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Bipo ,wiesz co dobre :) .Poszukałem w swoim zbiorach i też znalazłem płyty Tracy Chapman o to nawet z oryginalnymi stickerami na pudełkach

Do góry