Czytałem chyba ten test, ja nie słuchałem tamtej płyty , więc się nie wypowiadam, słuchałem te które kupiłem i kilka innych w shm - sacd, nadmieniam, że nie był to odsłuch u mnie, gdyż nie jest to sprzęt, gdzie można by było szczerze oceniać tego typu płyty w 100% znaczeniu tego słowa. Natoamist co do tej, o której pisał tester, kolega słuchał w wersji shm platinum i faktycznie grała lepiej, natomiast jest zdecydowanie droższa.
Najlepsze jest to w takich tekstach pisanych np przez wspomnianego testera, że jak pisze o czymś dobrze to każdy wyjeżdża, że to poezja i sponsoring. Natomiast jak pisze o czymś źle to ludzie niektórzy biorą to za pewnik. Kiedyś czytałem jak jeden tester chwalił płyty w formacie MQA i jak to niby super grają na odtwarzaczach, które nie mają możliwości odtworzenia tej płyty w pełnym jej formacie i również miałem okazję takie płyty posłuchać w takich odtwarzaczach i słuchałem np DS - brother in arms i bez dwóch zdań w formacie shm-sacd było lepiej i każdy miał takie samo odczucie. Ale testujący napisał inaczej.

Znam wielu ludzi, którzy mają tego płyty i generalnie są zadowoleni, ale też trzeba popatrzeć uczciwie, że np płyty w tym formacie Queenu nigdy nie będą rewelacyjne, bo tak, a nie inaczej są nagrane pierwowzory z których potem są remasterowane. Ale co by nie mówić jak słucha się tych płyt na jakimś przyzwoitym sprzęcie i tak taki Queen jest lepszy od tej samej płyty marketowej. Problem jest w tym, że to kosztuje i w przypadku wielu jest to coś co wielu nie akceptuje z tego właśnie powodu. Ja osobiście tak jak pisałem nie raz mam w tyłku to co piszą o sprzęcie , czy też płytach, słucham sam i sam podejmuje decyzję.. bo to są moje decyzje i to ja muszę być zadowolony, a nie testujący. Wspomniany tester też testował np luxmana 509 i nie wiem co on słuchał patrząc po jego opisie, bo ja też słuchałem i to dobrych kilka godzin i przynajmniej z połową nie zgadzam się co można wyczytać z testu. A chłopaki z SR róneiż testowali i zdecydowanie bliżej mi jest do tego co oni pisali o tej integrze.
Reasumując lepiej samemu sobie sprawdzić na jakimś przyzwoitym sprzęcie takich czy innych płyt i mieć swoje zdanie, a nie opierać się na testerach. I to dotyczy wszystkiego, a nie tylko audio.
Ps. Ja osobiście jestem tego zdania, że z japończyków jak i dobrych chińczyków najgorszymi płytami są shm , bluspec. Natomiast shm-sacd, czy już nie wspomnę o shm platinum są to zdecydowanie lepsze formaty. Podobnie jest z XRCD, XRCD24, K2,sacd itp. są to lepsze nośniki... Choć słowo zdecydowanie nie będzie takim samym dla wszystkich, a szczególnie na tym forum, gdyż na tym forum czyste stereo to 3e skrzypce.
Mam składankę DS w shm i tam niektóre są utwory, które są na płycie brother in arms w shm-sacd i na tym samym sprzęcie jak słuchaliśmy różnica była nie do podważenia, utwory na shm grały słabiej. Co nie zmienia faktu, że jak coś lubię , a jest to np w shm czy w bluspec-u to i tak zamawiam w tych formatach, bo w moim odczuciu i nie tylko jest lepiej.A przecież nikt, nikogo nie zmusza do zakupu.