Plazmy serii D8000 Samsunga

ipslawek

New member
Potwierdzam. Mam identyczny efekt dotyczący wszystkich kanałow w DVB-S2. PS51D8000. Moduł CI TNK-HD. Test z kanałem BFM TV na Hot Bird 12692 H tez ten sam problem. Jakośc sygnału >90%.

Ostatnia edycja:

Adam eM

New member
Potwierdzam. Mam identyczny efekt dotyczący wszystkich kanałow w DVB-S2. PS51D8000. Moduł CI TNK-HD. Test z kanałem BFM TV na Hot Bird 12692 H tez ten sam problem. Jakośc sygnału >90%.

Czyli nie jestem sam. :lol: Samsung twierdzi że ten model posiada tuner DVB-S2 ale w ustawieniach serwisowych jest DVB-S. Jestem ciekaw czy to wina modułu CI TNK HD czy telewizora. Raczej chyba telewizora jeżeli niepoprawnie odbiera sygnał DVB-S2 kanału niekodowanego BFM. Przypomne że ten sam moduł dziła poprawnie w tunerze satatelitarnym Globo HD. Samsung nie chce się przyznać do błedu w specyfikacji. Ich informacje to porażka, nie są w stanie podać ani jednego programu DVB-S2 który ten TV poprawnie odbiera.
Pozdrawiam.

ipslawek

New member
Czyli nie jestem sam. :lol: Samsung twierdzi że ten model posiada tuner DVB-S2 ale w ustawieniach serwisowych jest DVB-S. Jestem ciekaw czy to wina modułu CI TNK HD czy telewizora. Raczej chyba telewizora jeżeli niepoprawnie odbiera sygnał DVB-S2 kanału niekodowanego BFM. Przypomne że ten sam moduł dziła poprawnie w tunerze satatelitarnym Globo HD. Samsung nie chce się przyznać do błedu w specyfikacji. Ich informacje to porażka, nie są w stanie podać ani jednego programu DVB-S2 który ten TV poprawnie odbiera.
Pozdrawiam.
Czy Samsung twierdzi ze upgrade oprogramowania moze pomoc w przyszlosci ?
Jest sens sie z nimi kontaktowac czy trzeba kupowac osobny tuner ?
Jesli ktos ma jeszcze podobne problemy z DVB-S2 to prosze o informacje zeby moc ocenic czy problem dotyczy calej serii D8000 czy tylko awaryjnych modeli.

Adam eM

New member
Jesli ktos ma jeszcze podobne problemy z DVB-S2 to prosze o informacje zeby moc ocenic czy problem dotyczy calej serii D8000 czy tylko awaryjnych modeli.

Kontaktowałem się z Samsungiem to zaproponowali zmiane oprogramowania ale to była wersja 1013.1, oczywiście nic to nie dało. Zwalili wine na TNK że nie trzymają standardów europejskich w systemie nadawania programów satelitarnych DVB-S2.

Adam eM

New member

Spróbj się z nimi skontaktować, jestem ciekaw co Ci odpowiedzą.
Pozdrawiam.

ipslawek

New member
Pozbieram więcej argumentów żeby mnie nie spławili głupim tekstem że w Polsce nadają nie zgodnie ze standardem albo coś innego równie bez sensownego. Szkoda że nie ma ( z tego co wiem ) żadnego programu FTA na polskich platformach nadawanego w DVB-S2. Jeśli ktoś zna taki to proszę o info.
Pozdrawiam.

maniekok3

New member
Odpowiedź Samsunga w sprawie oprogramowania T-GAP8DEUC-1015.0 Samsunga - PS64D8000

Natomiast w kwestii informacji co konkretnie wprowadza najnowszy upgrade
do oprogramowania to niestety ale nie posiadamy takiej listy. Zazwyczaj
poprzez aktualizację oprogramowania niwelowane są problemy z jakimi
spotykamy się podczas rozmów z naszymi klientami.
Problemy po stronie złączy, braku kompatybilności odbiornika z niektórymi urządzeniami,
problem po stronie buczenia odbiornika, pixelowania obrazu na różnych
złączach sygnałowych itp.

shyha

New member
Oglądałem dzisiaj PS64D8000 w MediaMarkt. Początkowo byłem napalony na LEDowe wynalazki serii UE55D8000 ponieważ lubię nasycone kolory...
Przyglądałem się jednak plaźmie i oglądałem prezentację chyba z 15 minut bez żadnego przestawiania i powiem szczerze, że jak dla mnie obraz rewelacja! Leczę się powoli z tych przesyconych kolorów. Czerń rewelacja. 4m odległości od siedziska zatem 55 może okazać się za mało. Stawiam na 64 cale :)

Sam telewizor jest cieniutki niczym LCD czy nawet LED. Cena mogłaby zejść do 9k :/ Mam zamiar kupować za 1 lub 2 miesiące...może coś stanieją...

Po wizycie w MM skręciłem do ElectroWorld. To co tam wyprawiają z jakością sygnału na TV to przeginka. Producent powinien oskarżyć taki sklep o psucie opinii marce. Obraz rozregulowany a odtwarzana rozdzielczość prezentacji max PAL...nawet nie SD.

Ostatnia edycja:

don111

Banned
Oglądałem dzisiaj PS64D8000 w MediaMarkt. Początkowo byłem napalony na LEDowe wynalazki serii UE55D8000 ponieważ lubię nasycone kolory...
żadne bardziej nasycone kolory... LED świeci jaśniej, ot i to cała filozofia
na plaźmie możesz ustawić dowolne kolory, nie możesz jedynie ustawić tak dużej jasności jak na LCD

shyha

New member
Czy jeżeli mam duże nasłonecznienie pokoju i niestety spora część światła słonecznego pada na TV to lepszym wyborem jest:
a) LCD/LED - duża jasność
b) Plazma - średnia jasność
c) rolety do okna :p

pietrz44

New member
Przyglądałem się jednak plaźmie i oglądałem prezentację chyba z 15 minut bez żadnego przestawiania i powiem szczerze, że jak dla mnie obraz rewelacja! Leczę się powoli z tych przesyconych kolorów. Czerń rewelacja. 4m odległości od siedziska zatem 55 może okazać się za mało. Stawiam na 64 cale :)

Sam telewizor jest cieniutki niczym LCD czy nawet LED. Cena mogłaby zejść do 9k :/ Mam zamiar kupować za 1 lub 2 miesiące...może coś stanieją...

Po wizycie w MM skręciłem do ElectroWorld. To co tam wyprawiają z jakością sygnału na TV to przeginka. Producent powinien oskarżyć taki sklep o psucie opinii marce. Obraz rozregulowany a odtwarzana rozdzielczość prezentacji max PAL...nawet nie SD.

W ktorym MM stoi do obejrzenia PS64D8000?

Bylem jakis czas temu w dwoch Saturnach bo na stronie bylo napisane, ze maja ten tv ale okazalo sie ze tylko w kartonie i go nie pokaza.

tomekb19

Member
Czy jeżeli mam duże nasłonecznienie pokoju i niestety spora część światła słonecznego pada na TV to lepszym wyborem jest:
a) LCD/LED - duża jasność
b) Plazma - średnia jasność
c) rolety do okna :p

Ja mam okno z prawej strony TV - zobacz sobie na zdjęciu z sygnaturki.
Powiem tak, w ciągu dnia oglądam głownie "enkę" i nie odczuwam z powodu słońca/światła jakiegoś dyskomfortu. Filmy w 99% wieczorem, więc problemu nie ma.
Tak czy siak, jeśli słońce nagle stało by się dla mnie problemem to już wole ruszyć zad i przysłonić okno, niż montować na ścianie lcd :)

Do góry