Potwierdzam. Mam identyczny efekt dotyczący wszystkich kanałow w DVB-S2. PS51D8000. Moduł CI TNK-HD. Test z kanałem BFM TV na Hot Bird 12692 H tez ten sam problem. Jakośc sygnału >90%.
Czy Samsung twierdzi ze upgrade oprogramowania moze pomoc w przyszlosci ?Czyli nie jestem sam. Samsung twierdzi że ten model posiada tuner DVB-S2 ale w ustawieniach serwisowych jest DVB-S. Jestem ciekaw czy to wina modułu CI TNK HD czy telewizora. Raczej chyba telewizora jeżeli niepoprawnie odbiera sygnał DVB-S2 kanału niekodowanego BFM. Przypomne że ten sam moduł dziła poprawnie w tunerze satatelitarnym Globo HD. Samsung nie chce się przyznać do błedu w specyfikacji. Ich informacje to porażka, nie są w stanie podać ani jednego programu DVB-S2 który ten TV poprawnie odbiera.
Pozdrawiam.
Czy Samsung twierdzi ze upgrade oprogramowania moze pomoc w przyszlosci ?
Jest sens sie z nimi kontaktowac czy trzeba kupowac osobny tuner ?
Jesli ktos ma jeszcze podobne problemy z DVB-S2 to prosze o informacje zeby moc ocenic czy problem dotyczy calej serii D8000 czy tylko awaryjnych modeli.
Czy Samsung twierdzi ze upgrade oprogramowania moze pomoc w przyszlosci ?
Jest sens sie z nimi kontaktowac czy trzeba kupowac osobny tuner ?
Jesli ktos ma jeszcze podobne problemy z DVB-S2 to prosze o informacje zeby moc ocenic czy problem dotyczy calej serii D8000 czy tylko awaryjnych modeli.
Siema Wszystkim, zaktualizowałeś ten soft do wersji 1015.0 pomogło coś?
Siema Wszystkim, zaktualizowałeś ten soft do wersji 1015.0 pomogło coś?
U mnie również 1015 i bez poprawy.Tak mam 1015.0 widocznych zmian brak.
Pozdrawiam.
Napisz do Samsunga, ciekawe co Ci odpiszą?U mnie również 1015 i bez poprawy.
PS51D8000
żadne bardziej nasycone kolory... LED świeci jaśniej, ot i to cała filozofiaOglądałem dzisiaj PS64D8000 w MediaMarkt. Początkowo byłem napalony na LEDowe wynalazki serii UE55D8000 ponieważ lubię nasycone kolory...
Oglądałem dzisiaj PS64D8000 w MediaMarkt. Początkowo byłem napalony na LEDowe wynalazki serii UE55D8000 ponieważ lubię nasycone kolory...
Przyglądałem się jednak plaźmie i oglądałem prezentację chyba z 15 minut bez żadnego przestawiania i powiem szczerze, że jak dla mnie obraz rewelacja! Leczę się powoli z tych przesyconych kolorów. Czerń rewelacja. 4m odległości od siedziska zatem 55 może okazać się za mało. Stawiam na 64 cale
Sam telewizor jest cieniutki niczym LCD czy nawet LED. Cena mogłaby zejść do 9k :/ Mam zamiar kupować za 1 lub 2 miesiące...może coś stanieją...
Po wizycie w MM skręciłem do ElectroWorld. To co tam wyprawiają z jakością sygnału na TV to przeginka. Producent powinien oskarżyć taki sklep o psucie opinii marce. Obraz rozregulowany a odtwarzana rozdzielczość prezentacji max PAL...nawet nie SD.
Czy jeżeli mam duże nasłonecznienie pokoju i niestety spora część światła słonecznego pada na TV to lepszym wyborem jest:
a) LCD/LED - duża jasność
b) Plazma - średnia jasność
c) rolety do okna