Plazma czy LCD !Czytać 1wszy post! Plasma czy LCD plazma vs LCD plasma vs LCD

El Greco

New member
luigi napisał:
Wystarczy teraz żeby Panasonic wycofał się z produkcji plazm np. za 2 lata a słuch o nich zaginie bo jakby nie patrzeć jest to za droga technologia.
Natomiast lcd będą się miały bardzo dobrze jeszcze bardzo długo-->potem będzie led-->i oled ;) czyli rozwinięcie lcd.
Plazma umrze wraz z nastaniem na dobre telewizji wysokiej rozdzielczości. Może potrwa to dłużej niż 2 lata, nie wiem. Wiem tyle, że obraz HD na lcd przewyższa ten z plazmy a ja mając do wyboru kanał w hd wolę właśnie go oglądać. Skoro lcd go ładniej odtwarza więc wybieram lcd a kanały sd mam w nosie (to jest jedyna domena plazm i tylko do oglądania tego się nadaje).
I nikt mi nie wmówi, że plazma ładniej odtwarza HDTV bo tak nie jest.
Chlopczyku(bo niemam, ze jestes jeszcze na tatusiowym wikcie) byl u mnie ktos kto posiada za sprzet za jakies 10tys.€ ktos z niemieckiego forum, przyniusl z soba BluRay Pioneera za 1800€ i pare filmow. Na poczatku kiedy zapomnialem, ze po wlaczeniu na inne wyjscie trzeba pierwszy raz ustawic parametry i dlatego jechalo ciagle obrazowo na "dynamicznym", razac mnie troche po oczach i wprowadzajac w stan oslupienia, gdy sie zorientowalem i wszedlem na modus "Film" dodajac pare swoich poprawek obraz stal sie tak plastyczny, ze ow gosc(inz. informatyk), tylko milczal, kiedy wlaczylem kreskowke "Arthur w Minimoys2 opadla mu szczena i zaczal mowic, gdy pokazalem mu SAT Tv, powiedzial, ze koniecznie musze sie zjawic u niego z moim Receiwerem(iCord), sam ma Digit:mrgreen:. Nie pomagalo tlumaczenie, ze to efekt ogladania na plazmie , a nie receivera. Chcialem dodac, ze mam Premiere HD i 90% ogladanych przeze mnie programow, to wlasnie HD i mimo, ze to tylko PAL na 50Hz, to plastycznosc obrazu jest po prostu rewelacyjna.
Plazmy przebily i przetrwaly mimo, ze LCd byly na rynku juz dawno i ich wdrozenie bylo tansze ze wzgledu na rozmiary i korzystanie w dziedzinach gdzie plazma nie ma co szukac, jak wyzej wspomniane kamery, pc itd, amimo to trwa do dzisiaj, produkuja je najwiekszy na swiecie Sasmung czy mocne Panasonic i LG i choc te firmy maja tez mocne LCd jakos nie kwapia sie do rezygnacji z tej technologii, bo widza, ze posiada jeszcze potezn<y potencjal, czgeo chyba nie mozna powiedziec o LCD(mowie o tym co jeszcze mozna zmienic). Miales juz mozliowsc ogladania plazmy wmieszkaniu??? Odwiedz mnie bedac w Monachium.
I przepraszam za ton, ale kazdy kto bedzie uparcie prowokowal nie przedstawiajac faktow , a jedynie glupie domysly bezdie zdmuchniety za zasmiecanie tanimi prowokacjami.
@wibu4,
dlaczego nie poczekasz na nowe neopdp czy jak im tam panasa albo samsunga??? Sa tak samo rewelacyjnie tanie ale beda o niebo lepsze.

Ostatnia edycja:

broda1725

New member
Bez reklam
Święte słowa El Greco święte słowa.

A co do kolega bluray to chyba lubi mieć swoje na wierzchu wiec jaka kolwiek konfrontacja z nim na słowa jest bez celowa.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
El Greco - brawo :D:D:D:D

Ja bym Cię z chęcią odwiedził choćby po to aby zobaczyć jak wyglądają kanały Premiere HD...., no ale jak już kiedyś wcześniej pisałem za daleko!!

Pozdrawiam

boromirep

New member
Tak sobie to czytam , ( od razu powiem że nie jestem za ani jedna technologią ania za drugą , jestem w trakcie wyboru ) i taka mysl mi sie nasuneła ze z tymi co pisza że LCD jest najlepsze lub plazam jest naj a reszta to g.... to chybamaja jakieś kompleksy . przecież mozna napisac prosto i zwieźle ja wolę lcd bo mnie sie to odobało bardziej , lub ja wolę plazmę bo to i to ... . Czemu zaraz kazdy chce udowodnic że on ma rację i jest najmądrzejszy , a może piszą to bo wybrali źle i teraz żałują i żeby sie upewnić w smoim wyborze musza kogoś nazwać baranem lub ślepcem , oczywiscie nikt tu bezposrednio chyba aż tak nie pisał ale da się odnieść takie wrazenie . Ja porównywałem obie technologie i w plażmie kolory były takie bardzo ładne a w lcd aż za ladne . z kolei biały był " bielszy w lcd ( to mi sie akurat bardzo podoba ) pan chciał mi pokazac fragment jak widac smugę na lcd za lecacym dyskiem ale mu sie nie udalo , wiec może nie jest tak zle z tym ruchem . ale nadal nie wiem jaki kupię bo w obu technologiach jest coś co mi sie spodoba i nie . a może zadecyduje moja druga połowa i problem z glowy . pozdrawiam wszystkich kulturalnych .

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Bardzo słuszne i dobre podejście do tematu, kup to co Ci będzie odpowiadać!!!

Ja czyniłem podobnie przed zakupem, porównywałem dużo porównywałem.... Tylko jedna zasadnicza sprawa nie w sklepie, ale w domu.
I wybrałem tak jak wybrałem i jestem bardzo zadowolony. I nie chcę nikogo do niczego przekonywać. Sam widziałem co kupuję i nikt mnie też nie przekona, że źle zrobiłem.

Pozdrawiam

Foxxx24

New member
W pełni popieram kolegę marciniozo!:)

Z moich porównań i obserwacji wynika,że plazmy dają bardziej naturalny i przyjemny dla oka obraz,mniej "przejaskrawiony",a dla mnie to jest pierwsza podstawowa zaleta plazm w stosunku do lcd!

Drugą zaletą, niezaprzeczalną, jest tolerancja słabej jakości sygnału, czego o lcd właśnie powiedziec nie można, zatem każdy przede wszystkim musi się zastanowic do czego będzie używał tv!:)

Ja jestem zdania,że jeśli ktoś potrzebuje tv do filmów( dvd, blu ray ),tak jak ja;) oraz do cieszenia oczu cudami przyrody na kanałach typu Discovery i zależy mu na naturalnym obrazie i soczystości oraz naturalnej gradacji barw to powinien wybrac plazmę:).

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Bardzo słuszne stwierdzenie kolegi Foxxx24.

"...każdy przede wszystkim musi się zastanowić do czego będzie używał tv!:)"

I później dokonać zakupu odpowiadającego jego preferencjom.

:D:D

El Greco

New member
boromirep napisał:
Tak sobie to czytam , ( od razu powiem że nie jestem za ani jedna technologią ania za drugą , jestem w trakcie wyboru ) i taka mysl mi sie nasuneła ze z tymi co pisza że LCD jest najlepsze lub plazam jest naj a reszta to g.... to chybamaja jakieś kompleksy . przecież mozna napisac prosto i zwieźle ja wolę lcd bo mnie sie to odobało bardziej , lub ja wolę plazmę bo to i to ... . Czemu zaraz kazdy chce udowodnic że on ma rację i jest najmądrzejszy , a może piszą to bo wybrali źle i teraz żałują i żeby sie upewnić w smoim wyborze musza kogoś nazwać baranem lub ślepcem , oczywiscie nikt tu bezposrednio chyba aż tak nie pisał ale da się odnieść takie wrazenie . Ja porównywałem obie technologie i w plażmie kolory były takie bardzo ładne a w lcd aż za ladne . z kolei biały był " bielszy w lcd ( to mi sie akurat bardzo podoba ) pan chciał mi pokazac fragment jak widac smugę na lcd za lecacym dyskiem ale mu sie nie udalo , wiec może nie jest tak zle z tym ruchem . ale nadal nie wiem jaki kupię bo w obu technologiach jest coś co mi sie spodoba i nie . a może zadecyduje moja druga połowa i problem z glowy . pozdrawiam wszystkich kulturalnych .

No coz, jestem poludniowcem i moje emocje, beda inaczej zweryfikowane w Europie srodkowej, a inaczej w poludniowej;)
zwroc uwage, ze we wczesniejszych postach pisalem wedle zasady, tylko informowac i dzielic sie swoimi spostrzezeniami, ale jezeli trafisz na osobe, ktora nadaje niczym nastoletni troll z Onet.pl..."wszystkie LCd to scheiß, bo ja mam plazme i tyle!", to automatycznie trudno zachowac spokoj,jeszcze trudniej gdy ma sie inne genetyczne uwarunkowania, no coz jestem Pitt Bullem:?
Moja zona ogladala plazmy w sklepie ale taki fachowy gdzie byly odpowiednie warunki byl tylko jeden i tam bylismy kilka razy i za kazdym razem zapieral mi dech. LCD prawie zawsze(przy zalozeniu, ze podlaczenia i material sa dobre) pokazuje sie w sklepie z DOBREJ strony. wiedzialem, ze w mieszkaniu jest inaczej i zachowalem sie z zimna krwia dokonujac tego wyboru i po ogladnieciu rowniez innych Tv w mieszkaniach sasiadow upewnilem sie co do trafnosci swojego wyboru. powtarzam jednak, obie technologie sa dosc dojrzale wiec z kazda da sie zyc, ale jak tu ktos przed chwila dodal, naturalnosc obrazu i umiejetnosc przedstawiania slabszych zrodel na panelu pzemawia za plazma, a jezeli komus te 5 zlotych miesiecznie wiecej pradau czyni taka roznice, niech zamowi ktorys z wchodzacych na rynek panasonika lub samsunga(chyba oszczedniejszy) zaoszczedzone pieniadze mozna wykorzystac np. na zakup sprzetu peryferyjnego, bo energii zuzywac beda chyba mniej niz LCD. Odbijac swiatlo pewnie beda jak do tej pory, ale nie tak mocno jak kineskop, ktory towarzyszyl nam prze wieki i nie bylo problemu. za to szklany ekran gwarantuje zywotnosc , brak niebezpieczenstwa cloudinguczy problemu z dziecmi.
pozdrawiam
uwazam, ze zakup drogiego sprzetu powinien byc dobrze przemyslany i prezentacja w domu lub mozliwosc zwrotu, to rowniez opcja warta uwagi.

luigi

New member
ale żeś mnie zdenerwował

@El Greco
prawie każdy posiadacz plazmy jest z reguły jakimś chorym fanatykiem (często też na tym forum) i nie docierają do niego żadne inne argumenty, że np lcd może być lepsze w jakiejś kategorii co potwierdzają fachowe testy. Do tego dochodzi indywidualne i subiektywne odczucie każdego użytkownika.
To że masz trochę więcej kasy i stać cię na wypasioną plazmę nie upoważnia Cię do wywyższania się i ubliżania innym
:p:p:p
Ty jesteś doskonałym przykładem typowego posiadacza plazmy ale cieszę się z tego bo to była prowokacja z mojej strony "chłopczyku" i cały czas szukam plusów plazmy bo bardzo chętnie bym ją zakupił a widać, że jeśli chodzi o plazmy to znasz się na rzeczy.
Lecz wypowiedzi w stylu, że posiadacze plazm należą do elity a np. lcdeki kupuje tylko "wiocha" lub omamieni przez sprzedawców ciemniacy jak niektórzy też pisali są nie na miejscu.

Masta_J

Active member
Bez reklam
9 na 10 kupuje LCD.
8 z tych 9 dokonuje wyboru w sklepie gdzie LCD lepiej wygląda.
A jeśli nie 8 to z pewnością co najmniej 5.

Pozdrawiam,

luigi

New member
bluray jako jedyny trafnie wytyka wady plazmy a wy jako że w większości wątek opanowali ich posiadacze nie możecie tego przeżyć.
Od dawna to obserwuję a prym w tym wiedzie oczywiście wielki wódz El Greco i cała masa brown-nose'ów.
Co powiecie np. na kremową/szarawą biel albo dropy na kanałach hd, nie wspominając już o słabszej ostrości?

Masta_J

Active member
Bez reklam
Od kremowej/szarawej bieli wolę świetną czerń, bo to dzięki niej mamy świetną głębię obrazu i naturalne kolory na plaźmie.
Albo nie wiem co to są dropy albo takowych nie widzę.
Na swojej plaźmie jeszcze zmniejszam ostrość bo w standardzie dla mnie jest za duża żyleta.

Nie ma to jak faktycznie trafne uwagi bluraya o stosunku sprzedanych LCD do plazm...

Pozdrawiam,

luigi

New member
Do tej świetnej czerni to już się zraziłem jeszcze za czasów crt sony niby taki wyśmienity... a wychodził murzyn w nocy i .uja było widać.
Ja jestem jednak zwolennikiem białej bieli a dropy to są kropki czyli snieżenie plazm/jak zwał tak zwał/ na filmach hd. W każdym sklepie stoi jakaś plazma panasa z włączonym super zajefajnym filmem testowym z płyty BD. Na moje pytanie czemu te kropki latają, z reguły jest odpowiedź bo to nie jest full hd albo że za bliska odległości, na lcd tego nie ma albo tylko ja to dostrzegam w plazmach.
Dochodzę pomału do wniosku, że takie debaty kończą się tym, że "każda sroczka swój ogonek chwali"

pozdrawiam wszystkich, którzy stoją przed zamiarem kupna nowego tv i nie musi to być plazma ;)

El Greco

New member
luigi napisał:
@El Greco
prawie każdy posiadacz plazmy jest z reguły jakimś chorym fanatykiem (często też na tym forum) i nie docierają do niego żadne inne argumenty, że np lcd może być lepsze w jakiejś kategorii co potwierdzają fachowe testy. Do tego dochodzi indywidualne i subiektywne odczucie każdego użytkownika.
To że masz trochę więcej kasy i stać cię na wypasioną plazmę nie upoważnia Cię do wywyższania się i ubliżania innym
:p:p:p
Ty jesteś doskonałym przykładem typowego posiadacza plazmy ale cieszę się z tego bo to była prowokacja z mojej strony "chłopczyku" i cały czas szukam plusów plazmy bo bardzo chętnie bym ją zakupił a widać, że jeśli chodzi o plazmy to znasz się na rzeczy.
Lecz wypowiedzi w stylu, że posiadacze plazm należą do elity a np. lcdeki kupuje tylko "wiocha" lub omamieni przez sprzedawców ciemniacy jak niektórzy też pisali są nie na miejscu.
Choc moj tryb rozumowania prowadzi do samosadu, to jednak jestem sklonny stwierdzic, ze czesto wiele zalezy od tego na jakim levelu sie porusza druga strona. Chyba nie uzywalem ostrych slow, ze ktos jest z wioski(ktos inny?) ale przyznaje, ze potrafie uzyc przenosni sprowadzajacych sie do czwegos podobnego, ale tylko jezeli koniecznosc mnie zmusi...i znow samosad:roll: Nie,nie jestem bardzo majetny,nawet jezeli mam swoja chate pod Monachium,nie kupilem sobie kuro, bo mam inne wazniejsze wydatki, poza tym te 50" to dla mnie za malo, a 60" kosztowalo zbyt duzo(o Kuro nie wspomne), a plazmy tez jeszcze mialy braki kosmetyczne na eliminacje ktorych czekalem.Teraz gdy zaczynaja sie nowe modele, rozczarowany faktem, ze Panasonic z wiekszych przekatnych oferuje jedynie 58" w serii Z o kosmicznych cenach rzedu 5 tys.€, zdecydowalem, ze bedzie to samsung prawdopodobnie tez 58" serii 8, bo 63" w serii 6 ma nie ten design i inny filter.
Co do tlumaczenia, ze LCd kupuje przecietny zjadacz chleba, nie mialem na mysli tylko to, iz ich na wiecej nie stac, a le niestety realia, ktore mowia, ze wiekszosc ludzi mieszka w malych blokowych mieszkankach co idzie w parze zeskromniejszym stylem zycia, nie zwasze z powodu mozliwosci finansowych. Czlowiek czesto ulega atmosferze ogolu stajac sie ofiara mas. Moj brat bedacy po studiach, technikiem elektronikiem i prowadzac sklep RTV ma sam panasonika Plazme, teraz kupil ojcu to samo w 37", a drugi brat ma jakis niezly LCD jednak sprzed dwoch lat i szkoda mi go bylo gdy zobaczylem jakosc na jego ekranie. sam stwierdzilem z zalem, ze jesli LCD, to jest tyle naprawde sprawdzonych modeli...ale coz wtedy te lepsze kosztowaly krocie. nawet DVD na jego panelu bylo masakra.
mam w swoijk theradzie niemieckim, wpis pewnego pana, ktory po kupieniu...7-ego LCD z wyzszej polki, powiedzial basta i zmienil na plazme by zejsc na ziemie. Jeszcze raz powtarzam,kazdy z paneli, plazma czy Tv maja jakies braki, czasami jakies artefakty, czasami jakies smuzenie, czy jeszcze cos, ale to sa z reguly braki spowodowane jakoscia sygnalu, jednak to co sie najbardziej liczy, to chyba jakosc obrazu jakotako, a wiec naturalnosc kolorow, kontrast, widocznosc szczegolow w zdrowych ilosciach, bo czesto mam wrazenie, ze co niektorzy zapominaja o tym, ze rownie wazny jest sam film i chorobliwie szukaja z nosem w ekranie mankamentow zapominajac o tym do czego sluzy wlasciwie TV. Ciagle wspominam co rusz subjektywnie o mjej sympatii do plazmy ale nie moze byc w tym temacie zgody , bo inaczej oczekujacy naszej rady by zdecydowac sie na ktoras z technologii, pozostana bez odpowiedzi, choc pryznaja, ze zdecydowac juz potem musi kazdy sam. Jezeli chodzi o Blu Ray, to LCD sprzedaja sie podobnie dobrze jak plazma, ale jezeli chodzi o programy HD z PAL w 50Hz, to tu juz wiele zalezy od sygnalu, i jak wiadomo kanaly polskich Pay Tv, maja czesto tragiczny sygnal, tak, ze zwlaszcza w ciemnych scenach jakosc spada do zenujacao niskich wartosci i wtedy zlewaja sie szczegoly bardzo, cos z czym w za zaslona nocy LCd mial problemy. Przy okazji, za jeszzce aktualna plazme 756 sasmunga w wersji 50" dalem w internecie(ok. 30% taniej niz w sklepie) niecale 1500€ z mozliwoscia zwrotu do 2 tygodni, znam ludzi ktorzy zmieniaja kilka razy,a potem kupuja to co bylo pierwszym dostarczonym kartonie i bardzo dobrze, handlarze sie z tym licza i uwazam, ze taka mozliwosc robi dobrze obu stronom. jezeli ktos jest niezdecydowany, powinien kupic, jedno potem drugie, czekanie poplaca by spac spokojnie co do trafnosci zakupu.
wracajac do cen i nowosci, to teraz cykle trwaja nawet po 6 miesiecy, i tak moja plazma byla nowoscia w czerwcu tamtego roku, a juz z pooczatkiem tego pojawily sie nowe modele, to samo Panasonik, do tego ceny wyjsciowe sa tak niskie, ze stanowia dla jednych gratke, dla drugichproblem, bo ich jeszzce nowy, ajuz stary tv wart jest polowe wydanych pieniedzy.

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
sss

bluray jako jedyny trafnie wytyka wady plazmy a wy jako że w większości wątek opanowali ich posiadacze nie możecie tego przeżyć.
Od dawna to obserwuję a prym w tym wiedzie oczywiście wielki wódz El Greco i cała masa brown-nose'ów.
Co powiecie np. na kremową/szarawą biel albo dropy na kanałach hd, nie wspominając już o słabszej ostrości?
Mało ostry obraz na plazmie ?, to już nie czasy CRTków gdzie jeden piksel rozświetlał też sąsiednie, przez co obraz nie był ostry. Jeśli się dużo siedziało przed lcdkami to gdy się spojrzy na plazme widać inny obraz, niestety każdy musi sam wybrać, czy ta "inność" mu przypasi. Jakość obrazu to rzecz gustu. Zresztą Swoją drogą ja jednak wole ten słabszy "biały":D na plazmie, sporo przesiadywałem z lcdkami i to po jakimś czasie zaczęło mi się rzucać w oczy, zdecydowanie wada, zbyt rażący, intensywny, oślepnąć można. Obniżenie podświetlenia powoduje zaś widoczne straty w jakości obrazu. Koniec końców uważam że raczej nie powinno się tak patrzeć w kategoriach LCD vs Plazma, lcd lcdekowi nie równy bo są też dobre, zwłaszcza oparte na ledach np takim XS1 bym nie pogardził ;) . Na pojęcie jakości obrazu nie składa się tylko sama technologia, procesory obrazu i inne duperele też są równie ważne.

boromirep

New member
No czytam te posty i widzę ze do niektórych nie dotarło . NIE MA najlepszej obojetnie czego "naj" tylko to co nam sie bardziej podoba . naprawdę mozna napisać coś o wybranej technologi bez mieszania z błotem tego co wybrał co innego . ten watek ma przyblizyc tym co sie nie zdecydowali jeszcze co dla nich bedzie najbardziej odpowiednie . pisanie w stylu lcd nie ma odpic albo plazma ma lepsze czarne nie ma sensu . skupcie się na tym co was urzekło i przekonało do plazmy badź lcd . ja mam ten dylemat naprzykład że lubie plastyczne kolory plazmy ale "podnieca mnnie też ostrosc lcd , i pewnie przy zakupie zadecyduje inny aspekt i o tym należy pisać w tym temacie a nie ze ja mqam lepiej niz inni . proszę zastanówcie sie zanim znowu klepniecie w klawiszec . mam nadzieje że nikogo nie uraziłem .

El Greco

New member
luigi napisał:
Do tej świetnej czerni to już się zraziłem jeszcze za czasów crt sony niby taki wyśmienity... a wychodził murzyn w nocy i .uja było widać.
Ja jestem jednak zwolennikiem białej bieli a dropy to są kropki czyli snieżenie plazm/jak zwał tak zwał/ na filmach hd. W każdym sklepie stoi jakaś plazma panasa z włączonym super zajefajnym filmem testowym z płyty BD. Na moje pytanie czemu te kropki latają, z reguły jest odpowiedź bo to nie jest full hd albo że za bliska odległości, na lcd tego nie ma albo tylko ja to dostrzegam w plazmach.
Dochodzę pomału do wniosku, że takie debaty kończą się tym, że "każda sroczka swój ogonek chwali"

pozdrawiam wszystkich, którzy stoją przed zamiarem kupna nowego tv i nie musi to być plazma ;)
@luigi,
te ruchome cele w plazmie sa powodem, ze obraz jest bardziej czysty przy zlym sygnale.a tak poza tym jakie ma dla mnie znaczenie, jezeli po zachowaniu odpowiedniej odleglosci, ikona jest ostra, czysta i piekna? dlatego ciagle mowimy o dystansach i odpowiedniej przekatnej by nie byc rozczarownym. Ja mam u siebie w menu, ostrosc od 0-10 i zawsze mam miedzy 0-3. ta wypowiedz sprzedajacego , ze full lub nie , to cholernie dyletancka, zalosna. Taki panasonik, popularny w 37" super radzi sobie z deinterlesowaniem(?) skalowaniem do gory jak i na dol, jedynie w b. szybkich scenach MOZE byc minimalnie widoczne jak procesor na ULAMEK sekundy nie nadazy z przemnazaniem innej ilosci punktow w zrodle niz w TV. ciagle sie powtarzam, przyjaciolka mojej zony(zona jest wasza rodaczka:cool:), kupila sobie nowa Toshibe i stwierdzila jako kobieta, ze jest z Tv bardzo zadowolona, ale jak ujrzala moj obraz od razu pochwalila, ze jest powalalajacy.Nie wykluczone, ze Toshiba, to pewnie nie Philips, Sony czy samsung...
I jeszcze raz zdjecie wykonane z bliska:
http://img248.imageshack.us/my.php?image=alim1082tw0.jpg
http://img100.imageshack.us/my.php?image=alim1080xr6.jpg
http://img513.imageshack.us/my.php?image=alim1077og7.jpg

mam ten sam film nagrany tylko na Premierze i zatrzymywalem ten sam fragment, zadnej roznicy. Zdjecie z dobrego LCd nie powinno sie roznic, choc moze kontury beda ostrzejsze, co niekoniecznie jest plusem, ale twierdzenie, ze plazma ma jakies problemy z ostroscia... rowniez zdjecia z aparatu musza wygladac naturalnie wiec nasycenie barw tez.
Luigi,
pamietaj ze ciemne sceny sa tak dobre jak widzi to kamera, ktora nagrywala. bez swiatla nie ma cudow, a jak podswietlisz, to i noc bedzie mleczna:???:

Ostatnia edycja:

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
el-greco jestem poligrafem i zgadzam się w 100 % z tym co piszesz. Nie mniej wydaje mi się że nie zmienisz zdania ludzi na ten temat, ktoś chce lcd to niech bierze. 2 lata temu jedna dziewczyna uparła się się że jej lcd za 500 zł wyświetla znacznie lepsze kolory i obraz w divixach od crt i jej nie przetumaczysz że zółty nie powinien być pomarańczowy. Masz swoje zdanie i najważniejszym by być samemu zadowolonym z zakupu:grin:.

Ostatnia edycja:

El Greco

New member
Kapral_Hicks napisał:
el-greco jestem poligrafem i zgadzam się w 100 % z tym co piszesz. Nie mniej wydaje mi się że nie zmienisz zdania ludzi na ten temat, ktoś chce lcd to niech bierze. 2 lata temu jedna dziewczyna uparła się się że jej lcd za 500 zł wyświetla znacznie lepsze kolory i obraz w divixach od crt i jej nie przetumaczysz że zółty nie powinien być pomarańczowy. Masz swoje zdanie i najważniejszym by być samemu zadowolonym z zakupu:grin:.
Rozumiem i nie chodzi tu o satysfakcje by przekonac innych,ze moj Tv jest The bset a ich be, tak jak wlasciciele aut, czy by sie dowartosiowac, ze peiniadze nie poszly na marne oszukujac sie by nie myslec, ze jednak inna opcja byla lepsza, chodzi mi jedynie o chec pomocy innym i nie tym, ktorym cale niezle LCd by odpowiadalo, ale tym, ktorzy rezygnuja z plazmy, bo im sie wydaje, ze LCd tojednyna pasujaca alternatywa.bylo tu kilka osob, ktore inteligentnie dyskutowalo broniac LCd i sprawilo mi satysfakcje plemika, ale bywaja tez wyjatki, ktorym daje sie poniesc i sprowokowac swoj temperament.

neo2neo3

New member
Witam
A teraz ja cos napisze,nie mam zamiaru sie sprzeczac co do lcd czy plazm mam sharpa 46x20e przemilcze czy jestem z niego zadowolony :(
szukam telewizora 46- 52 do 8-9tys no 10tys
słuzy mi jako telewizor mam canal+ odległosc 4.5 metra mam cos na oku czy ten wybór jest dobry
Sony 52 w 4500
Panasonic 50 x10
chodzi mi o jego wady
jezeli ktos zna podobny telewizor z tej pólki to prosze o info

Ostatnia edycja:
Do góry