Chlopczyku(bo niemam, ze jestes jeszcze na tatusiowym wikcie) byl u mnie ktos kto posiada za sprzet za jakies 10tys.€ ktos z niemieckiego forum, przyniusl z soba BluRay Pioneera za 1800€ i pare filmow. Na poczatku kiedy zapomnialem, ze po wlaczeniu na inne wyjscie trzeba pierwszy raz ustawic parametry i dlatego jechalo ciagle obrazowo na "dynamicznym", razac mnie troche po oczach i wprowadzajac w stan oslupienia, gdy sie zorientowalem i wszedlem na modus "Film" dodajac pare swoich poprawek obraz stal sie tak plastyczny, ze ow gosc(inz. informatyk), tylko milczal, kiedy wlaczylem kreskowke "Arthur w Minimoys2 opadla mu szczena i zaczal mowic, gdy pokazalem mu SAT Tv, powiedzial, ze koniecznie musze sie zjawic u niego z moim Receiwerem(iCord), sam ma Digitluigi napisał:Wystarczy teraz żeby Panasonic wycofał się z produkcji plazm np. za 2 lata a słuch o nich zaginie bo jakby nie patrzeć jest to za droga technologia.
Natomiast lcd będą się miały bardzo dobrze jeszcze bardzo długo-->potem będzie led-->i oledczyli rozwinięcie lcd.
Plazma umrze wraz z nastaniem na dobre telewizji wysokiej rozdzielczości. Może potrwa to dłużej niż 2 lata, nie wiem. Wiem tyle, że obraz HD na lcd przewyższa ten z plazmy a ja mając do wyboru kanał w hd wolę właśnie go oglądać. Skoro lcd go ładniej odtwarza więc wybieram lcd a kanały sd mam w nosie (to jest jedyna domena plazm i tylko do oglądania tego się nadaje).
I nikt mi nie wmówi, że plazma ładniej odtwarza HDTV bo tak nie jest.

Plazmy przebily i przetrwaly mimo, ze LCd byly na rynku juz dawno i ich wdrozenie bylo tansze ze wzgledu na rozmiary i korzystanie w dziedzinach gdzie plazma nie ma co szukac, jak wyzej wspomniane kamery, pc itd, amimo to trwa do dzisiaj, produkuja je najwiekszy na swiecie Sasmung czy mocne Panasonic i LG i choc te firmy maja tez mocne LCd jakos nie kwapia sie do rezygnacji z tej technologii, bo widza, ze posiada jeszcze potezn<y potencjal, czgeo chyba nie mozna powiedziec o LCD(mowie o tym co jeszcze mozna zmienic). Miales juz mozliowsc ogladania plazmy wmieszkaniu??? Odwiedz mnie bedac w Monachium.
I przepraszam za ton, ale kazdy kto bedzie uparcie prowokowal nie przedstawiajac faktow , a jedynie glupie domysly bezdie zdmuchniety za zasmiecanie tanimi prowokacjami.
@wibu4,
dlaczego nie poczekasz na nowe neopdp czy jak im tam panasa albo samsunga??? Sa tak samo rewelacyjnie tanie ale beda o niebo lepsze.
Ostatnia edycja: