bluray napisał:
Bez jaj, Panowie Panie.
Na 9 sprzedanych LCD jest jeden PDP.
To chyba jasne kto jest zwycięzcą.
Wiesz, na niemieckimHi-Fi forum, (ktore na szczescie znow funkcjonuje i jestesmy w trakcie wykupienia go

)jest tez taki "BluRay" tylko, ze porownywanie jego z toba, to profanacja jego wiedzy i kompetencji. Nawet nie pamietam czy jest w posiadaniu LCD czy plazmy. Nie wiem kolego czy masz raka oczu, czy twoj LCD wplynal tak na ciebie, ze nie widzisz tego co dookola sie dzieje, ale uwierz koloryty cie otaczajace, to jeszcze poziom plazmy, a nie LCD ktore jest swojego rodzaju "matrixem" kolorytowym. Jak mozna byc tak upartym i trwac w przeswiadczeniu, ze cos jest tak nie inaczej, bo jak tak chce i sprawia mi to satysfakcje. To w co zamienia sie ten thread, to jeden z powodow dla ktorych bardzo mi zalezalo bypisali tylko ci, ktorzy mieli jedno i drugie i opisywali czy i czemu sa ze swojej zmiany zadowoleni. Nieszkodzi, podobny thread uruchomilem na wspomnianym Hi-Fi i jeszcze raz tak zeby do ciebie i innych dotarlo:
osob, ktore zmienily LCD na rzecz plazmy wpisalo sie mnostwo, odwrotnie jedna, ale z jej opisu tej zmiany mozna miec conajmniej dziwne wrazenie.
Jeszcze raz, nie oczekuje zwyciezcy, alestaram sie przedstawic plazme w swietle na jaki zasluguje po to, zeby potencjalni klienci nie zrazali sie takimi opiniami jak twoje. LCD wystepuje od 1" do juz 55" i to powoduje, ze jest takie popularne, do tego dochodzi fakt, ze w sklepie z powodu kilkarotnie mocniej oswietlonego pomieszczenia niz w normalnych warunkach domowych, plazma pokazuje czesto tragiczny obraz(tak!), do przecietnego lienta, ktory nie wchodzi na fora nie przemawia to, ze w domu obraz plazmy z katastrofalnego zamieni sie w genialny, no bo jak ???
LCD masz monitorach PC, w kamerach, w aparatach, nawigacjach, komorkach itd. itp. Kiedys plazmy wystepowaly tylko w bardzo duzych przekatnych i z reguly nie mialy full HD, a dla przecietnego klienta korzystajacego z mieszkanka w blokowisku, strach przed duza przekatna lub male odleglosciprowadzily do zakupu LCD. Dzisiaj na szczescie sa juz niezle LCD ale te kosztuja dwa razy tyle co plazma wiec przecietny Polak i tak kupi masakre, w domu wlaczy PS i bedzie szczesliwy, ze ma taki super sprzet, z kolei klient, ktory dysponuje pieniedzmi zeby kupic LCD 55" za 3 tys.€ pieniedzy ma pewnie wiecej i wieksze mieszkanie co daje do myslenia, ze rowniez wiecej zarbia, a to idzie w parze z wyksztalceniem i trzezwym podejsciem do sprawy, wiec taki czesto kupi rowniez plazme.
Ile razy moge powtarzac, ze SD jest na plazmie o niebo lepsze, bo plazma pokazuje obraz bardziej miekki, ile razy mmusze mowic o tym, ze glebia obrazu i plastycznosc kolorow w plazmie jest zawsze super. Oczywiscie sa jak wspomnialem super i drogie LCD, ale kto z was je ma ty....

Ciesze sie bede jezeli na rynku pojawia sie jeszcze lepsze TV LCd czy plazmy ,a lbo cos innego bez roznicy, ale ty chyba bedziesz w rozpaczy, jezeli nowe sasmungi lub Panasoniki zrewolucjonizuja rynek, a na to sie zanosi.
Mam jeszcze porsbe, zdradz mi prosze ile ty masz lat...?