Witam ponownie!
Dziękuję wszystkim za wszelkie wskazówki i porady!
Dzięki wam mam do wyboru coraz mniej modeli i o to chodzi żeby nie wciskali w sklepach kitów by podnieść obrót a z człowieka tylko wyciągnąć jak najwięcej kasy. Wybór padnie na Panasonica (opinie +jednak ta gwarancja), licho nie śpi,obym nie musiał z niej korzystać ale wolę mieć niż póżniej żałować.
Do 2500 zł kupię x10e,x10y,c10y,c10e,s10e,pz8,px80e,pfx10 i pv70p. Najwięcej pozytywnych opini i porad widzę do x10e,x10y,c10y,c10e i s10e. Reszta pojawia się sporadycznie więc je odrzuciłem i wybór padł na na któregoś z tej piątki bo widzę że są sprawdzone.Bardzo się cieszę bo zawęża się to koło i mam coraz mniejszy dylemat.Słowa uznania dla założycieli tego forum jak i wszystkim udzielającym się,to naprawdę jest potrzebne i przydatne.
X10E,X10Y,C10Y i C10E są od ok.2000-2200 więc różnica prawie żadna.Próbowałem porównać w opisach czym się różnią (połowa rzeczy i tak mi nic nie mówi) i też są podobne,wszystkie mają po 100hz,hd ready i rozdzielczość 1024x768 (jedynie C10Y 1366x76
.Poprawcie jeśli sie mylę, ale pomyślałem że jeśli są bez wielkich różnic to kupie ten który będzie akurat na sklepie.Dobrze zrobię czy jednak skłaniać się szczególnie któremuś z nich? Jedyny który został to ten piąty czyli S10E (od tych czterwch różni się tym ze ma fullhd,400hz i rozdz.1920x1080),ten kupię za ok.2500.Czy te 300 zł mam dopłacić bo będzie różnica w oglądaniu czy to tylko katalogowe cyfry a różnicy i tak nie odczuję i brac któryś ztych czterech? Co prawda było juz wcześniej kilka osób z takim pytaniem zresztą ja również,ale różnica w cenie niewielka stąd te pytanie.
Czy ktoś z was wie coś o technologii V-REAL?,bo gość w sklepie wmawiał mi że brać tylko te z V-REAL4 bo są nowsze i lepsze od V-REAL3,więc spytałem w czym lepsze i czym się różnią to stwierdził że lepsze bo...nowsze,przy okazji pozdrawiam sprzedawców i gratuluję wiedzy i fachowości...i jak człowiek ma kupić w tym kraju dobry tv?
Pytam też nie bez powodu bo te PRO4 ma właśnie ta pierwsza czwórka a PRO3 ten droższy S10E.Niestety tak to jest jak człowiek musi szybko coś kupic to potem jest coraz więcej pytań ale Świąt bez tv nie przeżyję.
Faktycznie macie rację szukać,szukać i jeszcze raz szukać! Rozumię 100 czy 200 zł różnicy ale 700 na tym samym modelu? To naprawdę sklep dla idiotów!:fool:
do falco911
Wnioskuję że na ps2 to głównie wyścigi,a cyfra w nicku nie jest przypadkowa.Jeśli tak to życzę Ci abyś kiedyś mógł sobie pozwolić na tego Porsche,bo najlepsze marzenia to te które sie spełniają,a na marginesie to poleciłes S10E. Dopłacając te 300 zł dużo wygram czy brać któregoś z tej czwórki? Chociaż chyba odpadła mi kolejna dwójka i zostają X10Y i X10E.
do hojlo1
Wszystkie porady i od wszystkich są dla mnie cenne i za nawet najdrobniejsze wszystkim razem i z osobna bardzo dziękuję(TOBIE RÓWNIEŻ),jakoś niechcący Cię pominąłem,zobacz o której to pisałem, miałem już naprawdę dość.Piszesz że też masz VECTRE. Dali mi ten cały tuner i miałem mieć podobno odbiór cyfrowy ale ja się aż tak na tym nie znam.Czy mam wnioskować że mam lepszy sygnał czy zrobili mnie w .... a ten tuner to tylko pic na wodę.Jeśli tak to zaraz go wy.......ę bo niepotrzebnie zajmuje miejsce a w dodatku jest brzydki,ma srebrny kolor który i tak mi do niczego nie pasuje.Myślałem że dzięki niemu będę miał super obraz i właśnie do niego chciałem dobrać telewizor.
Póki co wielkie podziękowania dla wszystkich.
Oby tak dalej,niespełna dwa dni i z dwudziestu modeli mam już tylko dylemat między trzema.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam:
endiholek