Zapytanie do posiadaczy plasm
Witam,zdecydowałem się Was o co zapytac ponieważ stoję właśnie przed wyborem jaki telewizor zakupic ponieważ mój stary Soniaczek dożywa swoich dni (ponoc kineskop) i teraz mam zamiar kupic TH-37PV80 i:
1-moje dzieciaki są telemaniakami
czyli powrót z przedszkola szkoły i bajki kablówka, DVD i jak się im przypomni to oglądają z odległości ok1,5-2m póżniej następuje "samoczynne" przesunięcie w kierunku ekranu i naczytałem się na innych forach o jakiś promieniowaniach i innych takich ,że to szkodliwe itp.
2-na chwilę obecną obraz będzie z kablówki z opcją zmiany na jakiś pakiet HD lub jakośc cyfrową lecz nie wiem dokładnie co tam oferują, byc może lepszy sygnał na pewno jest drożej
3-sam osobiście oglądam telewizorek wieczorem i to do późna więc będzie pracował jakieś 8-10 h dziennie
Ojciec na LCD Samsunga 32' i ludziki w nich karzełki(bez obrazy) w wielkimi doopami i ogólnie nawet po ustawieniach to jest porażka z kolorami i kontrastem,dlatego sam na chwilę obecną chcę zakupic plazme ale:
- jak to jest ze szkodliwością?
-wytrzymałością matrycy ?
-jakością sygnału z kablówki pomiędzy LCD i Plazmą
Jeżeli pomnożyłem wątek lub strzeliłem gafę z góry przepraszam i z góry dziękuję za rzeczową odpowiedź od fachowców i szczęśliwych posiadaczy dzieci i plazm i jak to wszystko ze sobą współgra?