Witam wszystkim forumowiczów jestem nowy ale też miałem nie dawno podobny dylemat kilka miesięcy szukałem, zastanawiałem się wypytywałem i główkowałem jaki by tu telewizor wybrać maksymalnie 42", który głównie by służył do oglądania filmów w moim pokoju ,który posiada 24metry kwadratawe
w końcu jestem posiadaczem PLAZMY Panasonic TX-P42G20E oczywiście telewizorek mam od niedawna bo kilka dni i pełni go jeszcze nie przetestowałem aczkolwiek na razie jestem zadowolony jeśli chodzi o filmy dvd no to po prostu elegancja
jeśli chodzi o port USB, który telewizor posiada korzystam z niego od czasu do czasu obejrzeć jakiś film na divx oczywiście powiem tak najlepiej jeśli film posiada lektor chociaż jest sposób by telewizorek czytał polskie napisy txt ale trzeba się pobawić dwoma programikami na kompie ale i tak jeśli chodzi o czcionke to ona jest dość mała i trzeba naprawdę szybko czytać podczas oglądania filmów. Oczywiście teraz mam kolejny dylemat i rozglądam się za jakimś mediaplayerem typu playbox itp oczym też wielu forumowiczów tutaj piszę i pewnie znowu czeka mnie kilka miesięcy za nim na coś się zdecyduje
jeśli chodzi o sam obraz no to jest jak wspominałem rewelacja osobiście oglądam wszystko w trybie kino
. Powracając do portu USB uważam ,że jednak w tych pieniążkach a zapłaciłem przyznam się bez bicia 3500 powinni go lepiej rozbudować choćby już nie aby odtwarzał mkv matroske ale by czytał dyski przenośne o partycjach NTFS bo co z tego, że posiada SVCHD czy jakoś tak się ten format HD nazywa jak pliku takiego na dysk przenośny z partycją Fat32 nie wrzucę no bo faty nie przyjmują plików podajże większych jak 2,30gb czy jakoś tak ale jeśli komuś głównie zależy na obrazie jak i dźwięku z telewizora to jak najbardziej polecam te serie.