Witam, żeby nie zasmiecać forum podepne się pod wątek, bo mam podobny problem
Zastanawiam miedzy plazma Samsunga PS50C550, LG 50 PK550 lub Panasonica Tx-P42S20E (ewentualnie model 46 cali). A moze co innego?
odległość od ekranu = 2 - 3,5 m (w zaleznosci, na ktorym fotelu/kanapie spoczne
jak słońce świeci w pokoju = okno od wschodu (rano nigdy TV nie ogladam, a w razie czego sa zaslony)
jak duży jest pokój = 30m2
jaki masz obecnie telewizor = CRT 25 cali
jakie programy najczęściej oglądasz = sport, filmy, filmy dokumentalne
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem = wieczorem
preferowana wielkość telewizora = 42-50"
preferowana marka = brak
czego nie lubisz w telewizorach = jak zbyt mocno odbija sie od niego swiatlo, tak, ze nic nie widac
poza tym TV ogladam z roznych miejsc, wiec katy widzenia musza byc duze
jakie urządzenia będą podłączone = tuner cyfry+ (narazie SD, niedlugo wymienie na HD), stare dvd bez hdmi, od czasu do czasu pewnie laptop zeby w cos pograc na duzym ekranie (no ale jak nie bedzie mozliwosci podlączenia to też płakał nie bede
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń = 70% telewizja , 25% filmy, 5% laptop.
siedzisz na wprost czy również z katów bocznych = również z kątów bocznych,
telewizor ma mieć wifi = nie koniecznie (ale moze
ma czytać przez USB filmy = bardzo mile widziane
jakimi złączami i co chcesz podłączyć = HDMI tuner Cyfry+, przez Euroscart mam DVD
ile programów HD = narazie brak, niedługo zamówie paczke
ile godzin dziennie ma grać telewizor = 4-5
ile osób zasiada przed telewizorem = 1-4
ma stać czy wisieć = stać
jaka klasa cenowa = do 3000 zł
Powiedzcie mi proszę, który z tych telewizorów (a może jakiś inny?) najlepiej sobie radzi z róznymi formatami wideo nagramnymi na pendrive?
Widziałem również, że Samsung ma fajną możliwość połączenia z kompem przez siec LAN. Czy to działa tak jak myśle, a mianowicie, ze moge przez rj-45 podlaczyc do routera, udostepnic na sieci jakis kataleg z filmami i bez USB po sieci ogladać to na TV? jakies inne modele z tego przedzialu cenowego rowniez maja taka mozliwosc?
no i a ktorym z tych TV obraz bedzie najladniejszy?
pozdrawiam