Playstation 5 - gry, sprzęt, wrażenia, nowości. Wszystko o PS5

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

Drogo jak za 1TB. Ja to inaczej zrobiłem, przynajmniej do czasu jak się zaczną pojawiać w większości gry stricte pod PS5.
Podpiąłem pod PS5, 2TB (lub 3TB nie pamiętam) i tam lądują wszystkie gry z PS4.
Gier stricte na PS5 jest bardzo mało, więc ten dysk jako tako wystarcza, za to kilkanaście dużych gier już mam na zewnętrznym dysku. Czyli wszystkie Uncharted, TLOU itp.
Gdyby to człowiek chciał trzymać na wewnętrznym HDD, to nie wyobrażam sobie tego.
Udręka.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
To jeden z niewielu dysków spełniających wymogi Sony. Wychodzi i tak taniej niż dysk do Xboxa.

Ja robię jeszcze inaczej. Gram w jedną grę naraz, a zainstalowanych mam może ze 3, więc dysku wystarcza. Na co Ci kilkanaście gier? :D

@Seizo
Jestem po 2h Ratcheta i jest naprawdę spoko. Pierwszy raz czuję next gen. Grafika na poziomie najlepszych filmów animowanych. Czuję się jakbym grał w Potwory i Spółkę w 4k i HDRem. Sama rozgrywka bardzo dynamiczna i trochę dzika. Myślę, że starczy mi fabuły do czasu nowego Far Cry.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na co mi kilkanaście gier? ; )
Fifa, PES, UFC, COD - dwie części, Mortal Kombat, GTA5, Wreckfest, Overcooked, tyle z pamięci must have ktore się ogrywa ze znajomymi online lub jak ktoś w gościnie ; )
Już tu brakowałoby miejsca.

Reszta to Uncharted, które zawsze ktos chce zobaczyć, Days Gone, czy TLOU. Trzymam jeszcze Detroit którego nie chciało mi się kończyć, Control, Crash, AstroBot - do testowania padów które się psują. Dochodzą jeszcze jakieś bety jak nowy COD, czy dema + popierdółki arkadowe. Generalnie to przynajmniej 2TB mam już zajęte. Lubię mieć zawsze dostęp, Ty przechodzisz i zapominasz, ja wracam często z doskoku, a bawić się za każdym razem instalacje, to nieporozumienie ; )

Ps. 2 tygodnie minęło, a pad dalej w serwisie.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Na co mi kilkanaście gier? ; )
Fifa, PES, UFC, COD - dwie części, Mortal Kombat, GTA5, Wreckfest, Overcooked, tyle z pamięci must have ktore się ogrywa ze znajomymi online lub jak ktoś w gościnie ; )
Już tu brakowałoby miejsca.

Reszta to Uncharted, które zawsze ktos chce zobaczyć, Days Gone, czy TLOU. Trzymam jeszcze Detroit którego nie chciało mi się kończyć, Control, Crash, AstroBot - do testowania padów które się psują. Dochodzą jeszcze jakieś bety jak nowy COD, czy dema + popierdółki arkadowe. Generalnie to przynajmniej 2TB mam już zajęte. Lubię mieć zawsze dostęp, Ty przechodzisz i zapominasz, ja wracam często z doskoku, a bawić się za każdym razem instalacje, to nieporozumienie ; )

Ps. 2 tygodnie minęło, a pad dalej w serwisie.
Chyba, że tak. Ze znajomymi gramy jedynie w Wiedza to Potęga, To jesteś Ty, Szymparty i podobne, wszystkie razem zajmują mniej miejsca niż 1/10 GTA V :D

Co do pada to Sony od zawsze ssie z serwisem. Gdyby to był pad od M$ to byś miał nówkę u siebie już.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Może wyjdzie pod koniec przyszłego roku ;)
E_PjsfJWQAEZy4Q

Seizo

Active member
Bez reklam
@Seizo
Jestem po 2h Ratcheta i jest naprawdę spoko. Pierwszy raz czuję next gen. Grafika na poziomie najlepszych filmów animowanych. Czuję się jakbym grał w Potwory i Spółkę w 4k i HDRem. Sama rozgrywka bardzo dynamiczna i trochę dzika. Myślę, że starczy mi fabuły do czasu nowego Far Cry.
Mówiłem :D Do tego czasu spokojnie wbijesz platynkę. Ja pomału będę już kończył.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Platynę wbijam tylko w nielicznych grach :D Tutaj nie chce mi się maksować, raczej przejść i sprzedać. Nue zmienia to faktu, że jest to naprawdę spoko pozycja.

Seizo

Active member
Bez reklam
Większość pucharkow wpada podczas gry. Nie trzeba specjalnie maksować. Kilka prostych wyzwań na arenie. Platynke można spokojnie wbić z pierwszym ukończeniem.

Seizo

Active member
Bez reklam
Dla mnie must have :D Jedynka była świetna, chociaż osobiście bardziej podobała mi się Yakuza i stawiam ją
wyżej niż Judgment.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ponoć jest prolog na Japońskim PSstore, no nie powiem, też bym obadał.

Odebrałem dziś pada z serwisu, pytam w MediaExpert, czy naprawiany, czy dali nowy, no i kobitka mówi, że naprawiany (wgl. jakąś tępa dzida, do tego nie miła). Patrze w domu, a jest funkiel nówka.
Ciekawe czy jest to już poprawiona wersja, różni się numerami od drugiego, ale niekoniecznie to musi cokolwiek znaczyć.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Których stronach, na PS5? Przecież tam nic nie ma, na czele z grami.
Nie dziwię się Kamińskiemu, ze pogonił PS5, a teraz z braku laku lata smerfem ; )

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Których stronach, na PS5? Przecież tam nic nie ma, na czele z grami.
Nie dziwię się Kamińskiemu, ze pogonił PS5, a teraz z braku laku lata smerfem ; )
Dwa razy już sprzedawałem "swoje" PS5. Te co mam teraz już trzymam raczej :D
Chociaż po Ratchetcie znowu będzie stało do początku roku prawdopodobnie, bo FC6 i resztę nie exów będę ogrywał na Xie.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja jeszcze w lesie,a już zapowiedzieli nowe wersje (ładna jest ta z dużym kołnierzem) :mrgreen:
102579652_10157452729695914_873821772068821882_n.jpg

Ciekawe,czy wyjdzie w tym samym miesiącu nowy Horizon i Dying Light 2...

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Na poprzedniej generacji robiłem dokładnie tak samo ;) Gry na Xbox działały i obecnie też działają lepiej w większości. Do tego często są tańsze i mają zawsze język Polski niezależnie skąd kupimy grę. PS tylko do exów.
Inna sprawa, że to na gry Sony najbardziej czekam :D

Ostatnia edycja:
Do góry