Swoja drogą, kupiłem stand/ładowarkę na Alliexpres, raczej z ciekawości, ale co ciekawe, po jakiś rabatach, cena wyszła 1.99zł. Normalnie po 30zl, a u nas odpowiednio więcej. Ciekawe czy wgl. wyślą.
Już nieaktualne, zostawię sobie tego pada z zestawu, bo są śmieszne ceny za używki. Do tego masz rację z tą odsprzedażą kiedyś.Jak znam życie, to przy sprzedaży PS5 będą padać pytania, dlaczego nie ma oryginalnego pada, także jak by się zastanawiać nad tą sprzedażą ; )
Swoja drogą, kupiłem stand/ładowarkę na Alliexpres, raczej z ciekawości, ale co ciekawe, po jakiś rabatach, cena wyszła 1.99zł. Normalnie po 30zl, a u nas odpowiednio więcej. Ciekawe czy wgl. wyślą.
Z FV to nie jest tak do końca. Trochę bardziej skompilowany temat. Sam zawsze dostawałem FV z Polskim NIP i VAT podanym w złotówkach. Kupowałem sporo rzeczy na Amazon.de i zawsze bylo tak samo.Allie buduje ostro magazyny w Polsce i czechach. Ostatnio, 2 tygodnie temu xD Kupilem lunete od chinczykow z polskiego magazynu, petarda. Lepsza od zachodnich nawet 3 razy drozszych.
A dzisiaj kolbe z allegro podroba firmowki, chyba chinczyk bo kosztuje 60zl a oryginal 330zl. Ale spodziewam sie jakiegos zlomu.
z Wish nic nie kupowalem.
Amazon OK, szczegolnie jak sa jakies promo. Kupilem Synology i dyski - jestem zadowolony.
Amazona lubilem jak nie mieli polskiej firmy. Bo fakturki przychodzily netto xD Teraz kazda fakture fakturuja z polskiego oddzialu![]()
Z FV to nie jest tak do końca. Trochę bardziej skompilowany temat. Sam zawsze dostawałem FV z Polskim NIP i VAT podanym w złotówkach. Kupowałem sporo rzeczy na Amazon.de i zawsze bylo tak samo.
Zresztą według prawa jak już miałeś FV netto to ten VAT powinieneś zapłacić u nas.
Druga sprawa to Amazon PL nie jest zły, chciaz ceny przeważnie gorsze, nie licząc błędów. Ostatnio kupiłem trzy opakowania eneloopów za 2,37 złNormalnie wysłali huehue
Na Wishu są fajne gadżety... If You Know What I Mean![]()
Chociaż na Allie też widziałem.
Ostatnio nachodzi mnie mysl czy nie otworzyc swojego biznesu. Otworzylbym firme w Bulgarii i zajal sie handlem miedzy UE a Rosja. Moze juz czas pracowac dla siebie a nie dla kogos.... ile mozna ciagnac 2 etaty u kogos i kolejny "etat" u siebie na roli.
Porady z doświadczenia życiowego zawsze spoko ;DRzuć szkole, weź kredyt i wybuduj dwa bliźniaki![]()
Pograłem trochę w Betę nowego COD. Jest obecnie na weekend dla PS, ale trzeba mieć dostęp.
Kupiłem za kilka zl. z ciekawości i jest o niebo lepiej jak z Alfą, ale jak dla mnie II Wojna Św. to już nie to, bo ileż można wałkować temat. Nie tędy droga. Szkoda, że nie poszli w jakiś najemników, coś na obecne czasy, zupełnie inny klimat.