Playstation 5 - gry, sprzęt, wrażenia, nowości. Wszystko o PS5

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Oświetlenie na początku pierwszego filmiku,oraz od połowy drugiego,dodaje realizmu :
[youtube]ZMwoIV4U-ck[/youtube]
[youtube]yfAln_SaseU[/youtube]

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Czarny pad jest zajebisty. Głęboka matowa czerń. Sprzedaję tego białego, bo nie potrzebuję dwóch :D
1b06f91fb72ddd0a7f66d234a2f73520.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak znam życie, to przy sprzedaży PS5 będą padać pytania, dlaczego nie ma oryginalnego pada, także jak by się zastanawiać nad tą sprzedażą ; )

Swoja drogą, kupiłem stand/ładowarkę na Alliexpres, raczej z ciekawości, ale co ciekawe, po jakiś rabatach, cena wyszła 1.99zł. Normalnie po 30zl, a u nas odpowiednio więcej. Ciekawe czy wgl. wyślą.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Swoja drogą, kupiłem stand/ładowarkę na Alliexpres, raczej z ciekawości, ale co ciekawe, po jakiś rabatach, cena wyszła 1.99zł. Normalnie po 30zl, a u nas odpowiednio więcej. Ciekawe czy wgl. wyślą.

Zawsze wysylaja :) Nawet jak kupisz cos za 10 groszy.... Ja nie wiem, kto placi poczcie polskiej za dostarczenie przesylki w Polsce (nie wspominajac o kosztach transportu z chin). Te ostatnio sa niepowazne.

Tyle chlamu nakupowalem z alliexpres ze juz sie wyleczylem z zakupow u nich xD Choc, nie ukrywam, mialem kilka zlotych strzalow jak okulary RayBany.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na Wishu też generalnie wysyłają, szkoda tylko, że dochodzą często cuda na kiju i nie koniecznie to co zamówiłeś. Z tym allie też różnie cenowo, dodałem kilka produktów, potem porównałem ceny na allegro i różnice finalne w cenie były tak małe, że odpuściłem czekanie. Wiadomo, zależy od towaru. Za to podoba mi się Amazon, kilkanaście złoty dopłaty do dostawy expresowej, popołudniu zakup i gwarantowana dostawa na drugi dzień. Szkoda, że na Allie nie ma jakiś super expresów, jest sporo ciekawych towarów, nie dostępnych u nas, ale czekanie to jakaś porażka, a ja jestem bardzo niecierpliwy.

Btw.
Pograłem trochę w Betę nowego COD. Jest obecnie na weekend dla PS, ale trzeba mieć dostęp.
Kupiłem za kilka zl. z ciekawości i jest o niebo lepiej jak z Alfą, ale jak dla mnie II Wojna Św. to już nie to, bo ileż można wałkować temat. Nie tędy droga. Szkoda, że nie poszli w jakiś najemników, coś na obecne czasy, zupełnie inny klimat.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Allie buduje ostro magazyny w Polsce i czechach. Ostatnio, 2 tygodnie temu xD Kupilem lunete od chinczykow z polskiego magazynu, petarda. Lepsza od zachodnich nawet 3 razy drozszych.

A dzisiaj kolbe z allegro podroba firmowki, chyba chinczyk bo kosztuje 60zl a oryginal 330zl. Ale spodziewam sie jakiegos zlomu.

z Wish nic nie kupowalem.
Amazon OK, szczegolnie jak sa jakies promo. Kupilem Synology i dyski - jestem zadowolony.

Amazona lubilem jak nie mieli polskiej firmy. Bo fakturki przychodzily netto xD Teraz kazda fakture fakturuja z polskiego oddzialu :(

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Jak znam życie, to przy sprzedaży PS5 będą padać pytania, dlaczego nie ma oryginalnego pada, także jak by się zastanawiać nad tą sprzedażą ; )

Już nieaktualne, zostawię sobie tego pada z zestawu, bo są śmieszne ceny za używki. Do tego masz rację z tą odsprzedażą kiedyś.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Allie buduje ostro magazyny w Polsce i czechach. Ostatnio, 2 tygodnie temu xD Kupilem lunete od chinczykow z polskiego magazynu, petarda. Lepsza od zachodnich nawet 3 razy drozszych.

A dzisiaj kolbe z allegro podroba firmowki, chyba chinczyk bo kosztuje 60zl a oryginal 330zl. Ale spodziewam sie jakiegos zlomu.

z Wish nic nie kupowalem.
Amazon OK, szczegolnie jak sa jakies promo. Kupilem Synology i dyski - jestem zadowolony.

Amazona lubilem jak nie mieli polskiej firmy. Bo fakturki przychodzily netto xD Teraz kazda fakture fakturuja z polskiego oddzialu :(
Z FV to nie jest tak do końca. Trochę bardziej skompilowany temat. Sam zawsze dostawałem FV z Polskim NIP i VAT podanym w złotówkach. Kupowałem sporo rzeczy na Amazon.de i zawsze bylo tak samo.
Zresztą według prawa jak już miałeś FV netto to ten VAT powinieneś zapłacić u nas.

Druga sprawa to Amazon PL nie jest zły, chciaz ceny przeważnie gorsze, nie licząc błędów. Ostatnio kupiłem trzy opakowania eneloopów za 2,37 zł :D Normalnie wysłali huehue

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Z FV to nie jest tak do końca. Trochę bardziej skompilowany temat. Sam zawsze dostawałem FV z Polskim NIP i VAT podanym w złotówkach. Kupowałem sporo rzeczy na Amazon.de i zawsze bylo tak samo.
Zresztą według prawa jak już miałeś FV netto to ten VAT powinieneś zapłacić u nas.

Druga sprawa to Amazon PL nie jest zły, chciaz ceny przeważnie gorsze, nie licząc błędów. Ostatnio kupiłem trzy opakowania eneloopów za 2,37 zł :D Normalnie wysłali huehue

Chodzilo mi o to ze z konta pobieralo mi netto, przysylali fakture WE bez polskiego vatu (firma potem go se rozliczyla papierkowo) . Teraz jak kupuje cos to place brutto to troche ciezko odzyskac mi vat no ale nie wnikajmy w szczegoly :p Bylo minelo i nie wroci wiecej.

Ostatnio nachodzi mnie mysl czy nie otworzyc swojego biznesu. Otworzylbym firme w Bulgarii i zajal sie handlem miedzy UE a Rosja. Moze juz czas pracowac dla siebie a nie dla kogos.... ile mozna ciagnac 2 etaty u kogos i kolejny "etat" u siebie na roli.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ostatnio nachodzi mnie mysl czy nie otworzyc swojego biznesu. Otworzylbym firme w Bulgarii i zajal sie handlem miedzy UE a Rosja. Moze juz czas pracowac dla siebie a nie dla kogos.... ile mozna ciagnac 2 etaty u kogos i kolejny "etat" u siebie na roli.

Rzuć szkole, weź kredyt i wybuduj dwa bliźniaki :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pograłem trochę w Betę nowego COD. Jest obecnie na weekend dla PS, ale trzeba mieć dostęp.
Kupiłem za kilka zl. z ciekawości i jest o niebo lepiej jak z Alfą, ale jak dla mnie II Wojna Św. to już nie to, bo ileż można wałkować temat. Nie tędy droga. Szkoda, że nie poszli w jakiś najemników, coś na obecne czasy, zupełnie inny klimat.

Niby mogliby zrobić też coś z wcześniejszego okresu,nawet sprzed I Wojny Światowej,chociaż wtedy nie mieli takich "zabawek"...
[youtube]MAZIURNiWcY[/youtube]

PS4,to już prawie jak retro ;)
[youtube]eXxcIzeyjEg[/youtube]

Do góry