Witam Wszystkich,
ponieważ tydzień temu stałem się szczęśliwym posiadaczem 428XD więc rozpocząłem czytanie tego wątku po raz drugi (pierwszy raz był gdy szukałem telewizora dla siebie
).
Jednocześnie chciałem podziękować KIKIemu za pomoc, doradztwo no i dobrą cenę i szybką dostawę
Przy okazji chciałbym się podzielić jedną obserwacją.
Nauczony doświadczeniem ze sprzędtem audio, dokonałem kilkugodzinnych testów podłączenia Kuro do sygnału z DVD i fergussona (CYFRA +), na różnych kablach (tzn zarówno różne typy podłączeń: SCART, COMPONENT, VIDEO), różne sposoby podłączania (bezpośrednio, albo przez mój amplituner kina domowego - Marantz serii 7), oraz różnej jakości kable (takie za 10 zł i takie "trochę" droższe).
Różnica jest ogromna. To tak jakby się oglądało obraz w telewizorach zupełnie różnych klas. Aż sam byłem zaskoczony.
Wygrał COMPONENT bezpośrednio wpięty w telewizor. I co ciekawe wydaje mi się że obraz był trochę stabilniejszy i taki "czystszy", gdy dzwięk puściłem przez amplituner do kolumn, bez używania elektroniki dźwięku w TV i co za tym idzie bez używania głosników TV.
Niestety między COMPONENT'ami też były różnice. Wygrał niestety nienajtańszy.
pozdrawiam