W ogole to bez sensu ze ten caly watek to jeden dlugi watek!
Ktos tu napisal ze przeczytanie go zajelo mu ponad 6 godzin
.
Przydal by sie jakis podzial ale nie o tym w sumie chcialem...
Zdecydowalem sie na pdp-5080xa. Nie robilem zadnych testow, uwierzylem w to co tu piszecie. Rozmawialem tez z kilkorgiem osob min. z KIKI.
TV jest u mnie w domu. Zakup w EuroAGD ze wzgledu na raty 0% i cene ktora byla najnizsza (6696zł) i w sumie taka sama jak w kilku innych miejscach . Malo formalnosci szybko zalatwiona sprawa. Przywiezli do domu dali sparwadzic czy nie poobijany a na sprawdzenie i wymiane mam jeszcze 7 dni. Zabrali starego klamota
Oczywiscie jestem wsciekly za koniecznosc dokupowania podstawki ale o tym juz bylo
Sprawdzilem tez "przebieg" ...zdecydowanie nie uzywany
Pierwsze wrazenia:
Obraz TV ...co tu sie mozna spodziewac. Kilka stacji nadaje przyzwoicie to i obraz jest jak najbardziej ok. Sygnal pochodzi z kablowki...wszyscy wiedza jak to u nas wyglada. Ogolnie jest ok ale zmiana telewizora z lampy nie przynosi wlasciwie specjalnych rewelacji. Ot po prostu duzy ekran
. Przy okazji ...jak juz sporo osob pisalo 50" wydaje sie olbrzymem i troche sie tego obawialem. Odleglosc u mnie to ok 4m. Okazalo sie ze to bardzo dobry rozmiar i swietnie sie oglada !
Obraz z DVD...no tutaj juz zaczynaja sie roznice. DVD ustawione na progresiv podlaczone przez component
. Obraz wyglada naprawde swietnie i juz mozna sie zaczac zachwycac
Proponuje obejrzec film "Baraka". Nawet w wersi DVD jakosc naprawde powala. Inne filmy rowniez zachwycaja jakoscia obrazu. Niestety moje wlasne produkcje (www_maciekk_pl, www_itv12_pl) juz tak swietnie nie wypadaja. Widac roznice w realizacji zdjec. Inne kamery, oswietlenie, kodowanie itp. Krotko mówiąc Pioneer obnaza niedoskonalosci
Niestety nie mam obecnie nic w wysokiej rozdzielczosci ale takie rzeczy mozna sobie poogladac chocby na wystawch sklepowych i tu juz watpliwosci w o gole nie ma.
Telewizor swietnie oddaje kolory choc troche trzeba sie pobawic z ustawieniami. Niestety ustawianie na oko jest dosyc trudne bo jest troche roznych suwaczkow. Zdecydowanie przydala by sie optyczna kalibracja
.
Menu ustawilem w wersji na jezyk angielski bo po polsku to nie wiem kto to tlumaczyl ale nie mozna sie czasem polapac o co chodzi
Przydal bys sie tez lepszy opis roznych opcji z menu bo tak naprawde to nie wiadomo jak co poustawiac. Zwykle wlaczam i patrze co sie dziaje i na tej podstawie podejmuje decyzje
Podsumowujac pierwsze moje wrazenia....jestem zadowolony i polecam zakup Pioneera serii kuro . Uwazam jedynie ze ceny sa zbyc wysokie i wziete z sufitu. No ale i tak tendencja jest znizkowa
To tyle.
Pozdrawiam
Maciekk